anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 10 reacties

 
Hallo allemaal, Wie gaan er allemaal (of zijn al bezig)een cursus volgen voor de bevalling? Hier op st maarten is er maar 1 vrouw die dit doet en een echte tijdsverspilling... Misschien kunnen er hier wat ervaringen uitgewisseld worden wat er allemaal geleerd is en zo? En de "ervaren" moeders, misschien wat tips om door de bevalling heen te komen? Ik weet dat het nog "ver" in de toekomst ligt, maar ik wil al wat voorbereiden :)

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@Angel80 dat is jammer dat je niet anders mag doen van de fysio.. wat voor fysio volg je dan? ik heb namelijk ook therapie voor me bekkeninstabiliteit dat krijg ik via de therapeuten groep pelvic..  dat is een groep therapeuten in het oosten van overijssel die zich hebben gespecialiseerd op zwangere vrouwen met bekkeninstabiliteit en zwakke bekkenbodemspieren. mijn therapeut geeft dan ook zwangerschap begeleiding dat is een cursus die samen is gesteld voor vrouwen met klachten zo als bekken instabiliteit, zwakke bekkenbodemspieren en rug klachten wij doen speciale oefening om de juiste spieren te trainen in combinatie van ontspannings oefeningen en technieken

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Dromertje, Ik zit bij een fysio die gespecialiseerd is in bekkeninstabiliteit. Ze is me aangeraden door de verloskundige. Ik krijg van haar wel heel veel oefeningen mee, maar aangezien ik redelijk goed getraind ben, heb ik nte echt het gevoel dat de oefeningen helpen. Ik ben van mezelf redelijk lenig. Dus de stretch oefeningen hebben eigenlijk geen zin, ik hou het alleen maar op peil.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik ben afgelopen maandag begonnen met zwangerschap begeleiding mijn therapeut geeft zit.. je hebt dat in een groepje therapie en alles draait om de rug, bekken en ademhaling.. het is van de bekkenbodem trainen tot leren om weeen goed en ontspannen op te vangen naast de oefeningen krijgen we ook veel theorie 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Aha, al enige tips over hoe te ontspannen en de weeen goed opte vangen? En hoe moet geademd worden? :D

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bij de eerste heb ik zwangerschapsyoga gedaan, maar meer om wat rust te kunnen vinden tijdens de bevalling. En achteraf heb ik het niet echt nodig gehad, maar het is handig als je wat ademshalingsoefeningen doet, een diepe ademhaling, een hoge ademhaling, zodat je niet snel in paniek raakt. En verder kun je meer dan je denk, mooi stukje werk van moeder natuur.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Aww paarsebril, dat klinkt goed wat je zegt, over moeder natuur... Ik ben soms zo zenuwachtig als maar kan, en mijn man snapt het niet echt. Hij is zelf zo van "je bent ervoor gemaakt, je hebt goede heupen, je zal zien dat er niet zo veel aan is als je je inbeeld"... Aaahm het is en blijft eng en pijnlijk lijkt me! Zijn exvriendin waar hij al een dochter mee heeft, is 1 van zo'n vrouwen wiens trots haar absoluut niet toeliet een kreetje te uiten, dus (zonder pijnbestrijding want dat doen ze hier niet zo gauw) die is door de hele bevalling stil als een muis geweest. Knap hoor maar denk niet dat ik dat kan haha! Haar moeder is een verpleegster dus dat heeft haar ook veel geholpen. Die van mij zit in nederland dus het word rekenen op mijn man en mijzelf...verder wil ik niemand in de kamer! Oe dat geeft me een nieuwe vraag haha! Wie willen jullie in de kamer hebben?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik wil alleen me partner er bij hebben naast natuurlijk de verloskundige en kraamverzorgster.. ik wil ook niet dat familie op de hoogte word gebracht dat het is begonnen want anders gaat alleen maar die verdomde mobiel of huis telefoon.. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hier (in spanje) zullen vast en heus zwangerschapscursussen zijn, ademhalingsoefeneningen, en bevallingsyoga of hoe je het ook allemaal wil noemen.. Ik zou niet weten waar, hoe of wat, en ik verdiep me er ook niet in.  ik geloof in wat paarse bril zegt en denkt en jij ook vast jennefer...  In je laatste weken lekker vrijen maat je bekken en heupen soepeltjes, en voor de rest laat ik het over aan moeder natuur!  Dat gepuf van te voren, die energie bespaar ik liever tot het moment zelf! ... hihi ;) En wie ik in de kamer wil? Hier mag er geloof ik maar 1 bij me zijn. en dat is uiteraard me lieve partner.. en los van dat, mijn familie woont in nederland en die proberen wel te komen.. Maar ivm werk kunnen ze hier vast en zeker niet op tijd zijn..  ik lees veel boeken om me voor te bereiden. Hoewel er hoop spook verhalen in staan.. Waar ik in het begin echt van in de stress en paniek schoot. Nu ben ik relaxter, je weet niet hoe het lopen zal.. Iedere bevalling is anders.. Ik zeg, laat maar komen!! Soms bekruipt me een angstgevoel als ik er aan denk en de pijn. aan de andere kant, tegen die tijd denk ik vast "het moet er uit ! en wel nu!" Het komt vast en zeker allemaal goed. Als het allemaal zo dramatisch was geweest, zijn er noooooit zoveel mama's op de wereld die 2 of 3 of misschien wel meer kinderen hebben :) ..  Toch paarse bril? het is vast en zeker tot herhaling vatbaar :P WE CAN DO IT!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja Steffi, daar ben ik het ook mee eens! We kunnen het wel aan ;)we zijn vrouwen haha! Ik denk (hoop)dat ik instinctief wel weet wat te doen... En ik wil ook alleen mijn man in de kamer, en het medische personeel omdat het moet ;) En dromertje, daar maak je een goed argument! Misschien inderdaad beter om familie niet te laten weten wanneer het begint... Mijn fam zit in nl, maar die van mijn man zit hier... En zijn erg bemoeierig ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo allemaal, Ik zie ook wel een beetje op tegen de bevalling, ben bang dat ik de pijn niet aankan en in paniek zal raken. Ik volg geen cursus, had wel willen deelnemen aan zwangerschapsgym, maar de fysio heeft dit afgeraden omdat ik dat veel dingen niet mee kan/ mag doen i.v.m. mijn bekkeninstabiliteit. Ze raadde wel zwangerschapsyoga aan, maar dat zie ik zelf niet zitten. Ten eerste moet ik naar een ander dorp wat je via een rot weg moet bereiken en durf dat nu niet s avonds onverlicht in het donker met deze gladheid. Ik krijg wel wat oefeningen mee van de fysio. Ik probeer wel op een buikademhaling te letten. Wat betreft de bevalling... mijn vriend en mijn ouders zijn bij de bevalling. Ik ben geadopteerd en heb altijd tegen mijn ouders gezegd dat als ik ga bevallen, mogen zij erbij zijn als ze willen, omdat zij het zelf nooit hebben meegemaakt. Mijn moeder vindt het geweldig en zal zeker naast mijn bed zitten en mijn vader vindt het ook geweldig, maar die gaat lekker ijsberen op de gang hahahah.  Ook prima.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden