anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 8 reacties

 

Om 2.30 uur tijdens plassen hoorde ik plop en kwam een constante loop van iets. Maar had de avond al wel last van harde buiken. Misschien darmen. Helder vloeistof vol met vlokjes wit. Hand-blaastest positief. Buikpijn was er wel maar erg onregelmatig, gepaard met harde buiken.
Om half 6 gebeld met zkh, mocht kiezen of dat ik gelijk wilde komen of om 8 uur? Doe maar 8 uur engin slaapt nog . 6 uur veel slijm met ietsie, spoortje bloed erdoor.
Mocht intussen erger worden en ik het niet houden mag ik gelijk gaan. 
Dit zijn de notities die ik heb bijgehouden tot nu toe.
Begin het nu wel wat zwaarder te krijgen. Pfffff!!
Ondertussen een wasje gedraaid, dan kan ik het net nog ophangem voordat ik wegga. Zou ze dan toch komen vandaag??? En wel met moederdag!!! Zal een leuk kado zijn voor mijn moeder ( eerste kleinkind)!!!!
Jullie horen van mij!!!! Aub duimen voor mij!!!


Om 8 uur was ik in het ziekenhuis en mocht ik aan de ctg.
De weeen kwamen om de 7-8 minuten, maar dat vond de verloskundige niet genoeg om te kijken hoeveel ontsluiting ik had. Ik moest namelijk weeen hebben om de 5 minuten ivm infectiegevaar.
Dus ik mocht naar huis om het daar af te wachten. 's Middags rond een uur of 5 uur had ik weeen om de 4-6 minuten. Ik gebeld met het zkh en ik mocht komen. Daar aangekomen mocht ik weer aan de ctg, maar dat ding meette dit keer niet zo goed, dus ging er een apparaatj op het hoofd van Elif en om de weeenactiviteiten beter te meten kreeg ik nog een apparaatje in de baarmoeder. Rond 19.00 uur had ik maar 2 cm ontsluiting.
Toen ik dat hoorde dacht nouuuuu , dat kan toch niet...
Toen werd er besloten om weeenopwekkers te geven, want ze wilden niet nog 15 uur wachten...
Rond 21.00 uur had ik 2,5 cm ontsluiting...maar die opwekkers deden al goed hun best.
Op een gegevens moment werd het wel heftiger, want de opwekkers had ze goed opgehoogd. Rond 23.00 uur had ik 4 cm ontsluiting en toen had ik het gehad, want hoe lang moest ik nog wachten?? Ik had been, rug en buikweeen, kon niet uit bed. Had last van de bekkens...Toen werd er besloten om een ruggenprik te zetten.
Eindelijk een ruggenprik en ik had een uur rust, want door die opwekkers had ik geen weeenstop, want het kwam achter elkaar aan die weeen...
Na een uur rust begonnen de weeen door de prik heen te zetten en werd het weer erg heftig...
Rond 01.15 uur had ik 7-8cm ontsluiting en ik zooo blij want het schoot erg op. Ik moch op mijn zij gaan liggen, wat geen pretje was. Want het opvangen van de weeen werd hierdoor bemoeilijkt.
Rond 02.05 uur kreeg ik persdrang en jaa hoor 5 min. later mocht ik persen. Na 4 keer persen was onze Elif geboren om 02.25 uur....Een klein scheurtje (3hechtingen maar)..
Toen het hoofdje er was, mocht ik niet meer persen en moest ik zuchten....want ze had een navelstrengomstrengeling en wel 2 maal om haar nek/keel en 1 maal om haar romp...dat werd knippen...

Gelukkig was alles erna wel beter. Ze moest ff in de couveuse ivm temperatuur, har bloedsuiker was aan de lage kant..Ze woog 2790 gr bij haar geboorte.

oooooo Elif huilt, dus ik ga maar ff kijken...tot gauw dames...
succes voor degene die nog moeten...
In totaal 24 uur duurde de bevalling...

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Jammer dat het net niet op moederdag was, ook voor jou leuk geweest... Pffft 24 uur,moet er niet aan denken... Petje af voor je!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Op je zij liggen is inderdaad beter voor de baby, ook gaat het dan wat sneller. Maar wat jennefer zegt klopt precies, weeen opvangen op je zij is vervelend!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bedankt voor de moed! Vanmorgen vroeg had ik denk ik wat weeen, maar na 1 1/2 uur was het weg... Wat ik me trouwens nog afvroeg toen ik in bed lag te denken aan je bevallingsverhaal, waarom moest je op een gegeven moment op je zij gaan liggen?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik moest dat ook, zou voor de baby beter zijn. Alleen hield ik het niet lang vol want ik had al persdrang en nog geen totale ontsluiting, en op mijn zij was het onmogelijk die weeen op te vangen...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey mommyD, je moet je niet druk maken over de bevalling, dat is het beste advies wat ik je kan geven. Hoe meer je gewoon "laat gaan", hoe sneller het zal gaan. Werk met je lichaam mee, span je niet aan in je onderlijf als weeen komen, dan gaat de ontsluiting heel snel. Dat heeft mij heel erg geholpen, elke zuster en dokter en zelfs de vk was ervan overtuigd dat ik "een hele lange bevalling" zou hebben omdat het mijn eerste was, en die duren zogenaamd heel lang.de vroedvrouw is zelfs om 5 uur smiddags naar huis gegaan om te rusten, zeggende tegen mij dat ze me de volgende ochtend verder zou begeleiden want dan zou ik vast nog aan de weeen zijn... Nouik heb er 5 uurtjes over gedaan, en ben in 2 uur naar 6 cm, en dan elk uur weer 2cm erbij gegaan! En de pijn is handelbaar, ik heb geen pijnstillers gehad, ook niet toen ze me op het laatst wee opwekkers gaven omdat de persweeen niet snel genoeg achter elkaar kwamen en Remco het benauwd kreeg (navelstreng 1 keer om zijn nekkie). Dus gewoon alles op je af laten komen, en bedenken dat elke wee er 1 is die niet meer terug komt!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Mommy d, het klopt wat jennefer zegt. Niet iedere bevalling is hetzelfde. Ik ben ook totaal ontspannen de bevalling ingegaan. Soms hoor je vrouwen echt schreeuwen bij een bevalling, op zich niets mis mee hoor, maar door ontspannen te zijn heb ik dar niet eens gedaan. Heb alle weeen ook persweeen puffend achter mij gelaten. Heb zelfs complimenten gehad van de verloskundige en verpleegkundigen omdat het Persen zo goed ging. Ik dacht dat zeggen ze alleen om mij op te peppen, maar het stond zelfs in de aantekeningen voor de overdracht. De echte echte pijnlijke weeen zijn begonnen met de opwekkers, omdat ik gewoon Niet krachtige weeen had van te voren. Dus achteraf gezien valt het wel mee. Geen een bevalling is een pretje. Dus ontspan vooral!!!!! Succes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Zo zo dat klinkt als een best zware bevalling zeg! Gelukkig is nu alles goed :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hmm ik vraag me spontaan af of het wel goed is dat ik alle bevallingsverhalen lees zo vlak voor de mogelijke bevaldatum... Het is denk ik wel taai geweest als ik het zo lees, gaat het nu allemaal goed? Ik vind het overigens wel grappig dat ik steeds lees dat mensen nog even een wasje deden of andere taken in het huishouden... hihi, ik ben benieuwd wat ik ga doen als de weeen beginnen... Maar 1 ding weet ik wel, ik heb nu toch wel echt de hoop dat het snel gaat beginnen... ik ben die steken in mijn lies zat en die buik...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden