anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 14 reacties

 

Hallo Dames,

Op de dag dat we allemaal onze goede voornemens op een rijtje zetten, kan ik alleen maar denken aan wat we allemaal moeten aanschaffen en regelen voor de komst van de baby. Ik ben nu 6 weken en 1 dag zwanger van ons eerste kindje en steeds vaker denk ik: "oh ja, dat moeten we regelen" en "oh ja, dat moeten we kopen". Het wordt nu al een chaos in mijn hoofd!

Zijn er (meer ervaren) dames die voor mij tips hebben? Waar vind ik zinvolle lijsten, die me echt vertellen wat ik nodig heb (en niet wat die winkel graag wil dat ik allemaal aanschaf). En zijn er goede zwangerschapsboeken die me vertellen wanneer ik wat moet doen en regelen? Moet ik echt NU al kraamzorg en kinderopvang aanvragen??? Wanneer ga je voor het eerst naar zwangerschapsyoga??? Dat soort dingen....

Wie helpt mij?

Groetjes en een prachtige jaarwisseling toegewenst!
Fay 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 14 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik hbe niet alles gelezen... dus misschien krijg je dubbel tips... qua boeken... deze is voor je partner... maar die moet je zelf ook lezen... staat eeigenlijk gewoon alles in... en is overzichtelijk... als je deze goed vind is er ook eentje voor als de baby komt.. http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/zwangerschapsmanagement-voor-mannen-poster/1001004010672170/index.html dan raad ik iederen deze aan.. wel lezen voor je van alles kop... wand heel misschien krijg je hele ander idenen over opvoeding... dan inderdaad wat de winkels willen dat je kopte... (hat gaat over ouderschap... is wel pro borstvoeding, het dragen van een kind... samenslapen...) dingen die soms al een niet doen gezien worden.. maar wat ik vaak hoor dat ouders toch wel zou en willen doen... http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/ouderschap-vanuit-je-hart/1001004006420591/index.html wij hebben de cursis sammen bevallen gedan... ga je met je partner heen en je leerd alles over het bevalling... klinkt allemaal wel heel zweverig... maar zelf mijn partner raad het ideereen aan.. en ik heb hier door echt heel veel aan hem gehad... verder kinderwag en auto stoel... tja ik de uit verkoop komen... dus de modelen van vorig jaar... scheled je soms dik helf van de prijs... heb je allen  "oude" kleuren... verder denk goed na over de kleuk... weet je wat de geslacht is dan is het leuk om roos of blau te kopen... maar dan moet je bij een tweede misschien alles op nieuw kopen... dus de duure dingen nutraal en de llakens on zo in kleur... ik zie dat je twijfel over een baby kamer is niet nodig.. maar sommig vind het wel fijn... de klein slapt nu nog na 7 maanden bij onze... (in bed) maar heeft zijn eigen bed in onze kamer... dus dat kan ook.... verder voor al genieten van je zwangerschap... hij is zo 9maanden verder... en dan is de klein er al... het komt echt goed...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

oooja... nog een tipe... als je besluit om een drager of zo te kopen... informeer goed bij ouders die zo ook hebben wand er zijn er veel waar je maar heel kort goed meek kan dragen... en maar met beoerkte gewicht... ter wel er ook zijn die je nog jaaren goed kan gebruiken... tot een jaar of 4 of zo... natuurlijk zal je hem dan minder gebruiken dan in de beging... zelf ben ik van de draagdoeken... mijn zoon is nu 7,5 maand en weegt bijn 10 kilo... en ik kan hem daar in echt uren dragen zonder ergens last van te krijgen.... maar vraag ouders geen winels... op veel site over "geweven draagdoeken" kan je ook info vinden over andere dragers... deze site zijn veel al door ouders op gericht die graag dragen van je kind op een juiste manier bekende willen maken... (ze verkopen ze ook, maar vaak allen dingen die ze zelf ook zouden gebruiken)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik weet nog een leuk boek voor de mannen. 'help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt' van kluun Hij werd ons aan geraden door een kennis. maar hij is echt leuk om te lezen. ik heb hem zelf ook gelezen en lag vaak in een deuk. er staat zoveel in dat klopt. maar natuurlijk zijn er ook een aantal dingen overdreven. verder heb ik zelf gewoon kriebels om alles al te kopen. weet dat het verstandiger is om nog niet te doen maar kon het niet laten. Zag toen ik laatst bij de kringloopwinkel langs liep een heel mooi ouderwets wiegje.  vond dat zo mooi. beetje schuren en weer lakken maar wel zo dat hij nog steeds oud lijkt.heb daar toch iets mee hihi. koop er natuurlijk verder wel een nieuw matrasje enzo bij. die wouden ze me er ook bij verkopen maar dat vond ik zelf niet echt hygienisch. verder wacht ik nog maar even met het kopen van spullen. eerst  die 12 weken maar voorbij en dan nog wachten tot we weten of het een jongen of een meisje wordt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Soms koop je kleine dingen in het begin, en later denk je, dat gaan we helemaal niet gebruiken want je wil het misschien toch anders doen. Toen mijn "koopdrift" begon zijn we maar begonnen met de grote dingen (kinderkamer, box, kinderwagen). Die kun je unisex kopen. Maar wij deden dat met 4 maanden geloof ik. Je verlof kun je vrij laat in je zwangerschap aangeven (of je 4 of 6 weken vooraf wilt).

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

 -oh ja, we zijn niet getrouwd en hebben niks geregeld samen.... moeten we wel doen voordat de baby er is... Antwoord: Je kun het voor de geboorte regelen moet je samen met je partner naar gemeente huis en hij moet jou uk erkennen. Denk daarbij wel dit is voor hem alleen de lasten, jij moet beslissingen nemen. Je kan na de geboorte kiezen voor trouwen, geregistreed partner schap, of via de rechtbank dat hij ook zijn rechten heeft. -oh ja, we hebben helemaal geen ruimte voor een baby kamer... moeten we eerst de complete bovenverdieping verbouwen Antwoord: Misschien kan je kindje de eerste maanden bij jullie op de kamer. -oh ja, zwangerschapsverlof... wil ik eerder stoppen dan 4 weken van te voren en neem ik nog sabbatical om langer thuis te tutten met mijn baby?... Je kan ook 6 weken van te voren stoppen en dan heb je standaard 10 weken na die tijd en eventueel kan je nog een vakantie achter aan plakken. Ik was persoonlijk wel erg blij om weer aan het werk te gaan. -oh ja, een kinderwagen... geen idee waar zo'n ding kan staan in mijn schattige kabouterhuisje aan de dijk Deze kan ik niet voor je beantwoorden -oh ja, kinderstoeltje voor de auto... laat je inlichten door een verkopen en soms krijg je maxicosie bij je kinderwagen kado -oh ja, positie kleding Pas kopen als je echt nodig hebt  -oh ja, zwangerschapyoga.... ofzoiets... waar kan ik dat doen en vanaf hoeveel weken begin je daarmee? ik kreeg een foldertje bij Verloskundige het is meestal vanaf 4 a 5 maanden zwangerschap -oh ja, nemen we een  doula  in de arm of niet? Persoonlijk nooit van gehoord maar lijkt me ook beetje onzin eigenlijk kost waarschijnlijk ook extra geld -oh ja, doen we een bevallingscursus of niet? (ik woon in de buurt van A'dam, dus de keuze is reuze in dit soort (on)zin)   Er zijn voorlichtings avonden in het ziekenhuis.   -oh ja, kraamzorg... nu al aanvragen of pas na de eerste echo? Ik zou na de echo doen.  -oh ja, kinderopvang... is er een wachtlijst... of kan ik zomaar aan komen waaien met mijn baby... Ik zou gewoon zelf rond infomeren of er een wachtlijst is en zo ja hoelang. ik heb zelf opgegeven toen ik een week of 12 zwanger was, nu ligt het iets anders mijn dochter zit nog op kdv en heb al verteld dat er een 2de aan komt.  -oh ja, baby uitzet... wat heb ik nou echt nodig?   Bij het kraambureau hebben ze een lijst met wat je nodig hebt en nee dit is niet overdreven en ze maken geen reclame voor bepaalde winkels.  Maar ik ben het ook wel eens met de andere je hebt nog zoveel weken de tijd. Misschien een tip schrijf alles wat je moet regelen op en zoals kinderopvang en kraamzorg, kan misschien al wel handig zijn om er achteraan te bellen a'dam schijnen daarin best druk te zijn en je kan infomeren. Ps vraag ook je zorgverzekering met welk kraamzorg bureau ze een contract hebben anders heb je kans dat ze het niet vergoeden.  Groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Marina, je moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Wij hebben dus wel een zeiltje en nooit geen problemen mee gehad. Maar dan gebruiken wij dus geen kruiken en zo dus daar hebben wij geen last van. En hier hebben we geen kraamhulp dus alles moet je zelf doen en uitzoeken, maar zoals ik al zei, je moet doen wat je zelf vertrouwen in hebt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Fay, je hebt alle tijd, je zit nog in het prille begin. Ik zou wel wachten met kopen tot na de 12 weken.. Hebben wij wel gedaan iig. Ontspan, geen chaos!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik ben het eigelijk wel met bloemetje eens je bentnog zo  vroeg in verwachting dat je je daar helemaal niet druk om hoef ge maken en al ben je bij de 12 weken heb je nog tijd zat!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik zou zoiezo wachten tot je weet wat het wordt (als je dat wil natuurlijk).. Kun je meer gericht kopen :) Maar wachten is moeilijk hE? :)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ha Dames, Dank voor alle tips! Nou, ik was nog niet van plan om m'n hele maandsalaris aan schattige baby pakjes te besteden, hoor! Het is meer ook dat ik dan denk: -oh ja, we zijn niet getrouwd en hebben niks geregeld samen.... moeten we wel doen voordat de baby er is... -oh ja, we hebben helemaal geen ruimte voor een baby kamer... moeten we eerst de complete bovenverdieping verbouwen -oh ja, zwangerschapsverlof... wil ik eerder stoppen dan 4 weken van te voren en neem ik nog sabbatical om langer thuis te tutten met mijn baby?... -oh ja, een kinderwagen... geen idee waar zo'n ding kan staan in mijn schattige kabouterhuisje aan de dijk -oh ja, kinderstoeltje voor de auto... -oh ja, positie kleding -oh ja, zwangerschapyoga.... ofzoiets... waar kan ik dat doen en vanaf hoeveel weken begin je daarmee? -oh ja, nemen we een doula in de arm of niet? -oh ja, doen we een bevallingscursus of niet? (ik woon in de buurt van A'dam, dus de keuze is reuze in dit soort (on)zin)  -oh ja, kraamzorg... nu al aanvragen of pas na de eerste echo? -oh ja, kinderopvang... is er een wachtlijst... of kan ik zomaar aan komen waaien met mijn baby... -oh ja, baby uitzet... wat heb ik nou echt nodig? -oh ja... oh ja... oh ja... Nou dat dus...  Genieten doe ik wel hoor! Ik loop hier niet enorm te panieken... Maar ik wil ook niet in de laatste maand alles nog moeten regelen, kopen en doen. Dus ik ben opzoek naar handzame overzichten en vooral: wanneer regel/doe/koop je wat? Ik heb via bol.com al twee boekjes besteld (komen morgen) en neus rond op internet... en dan natuurlijk de tips en adviezen die ik hier lees... Vrijdag ben ik vrij en wil ik even bij een grote Prenatal gaan kijken hier in de buurt. Gewoon om ideeen op te doen, opzich brandt het geld niet in mijn zak om het aan speentjes en flesjes uit te geven... Ik moet eerst nog even aan het idee wennen dat het nu niet zinvol is om kleding voor mezelf te shoppen! Ha ha ha... Groetjes! Fay

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden