anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 3 reacties

 
Hallo iedereen,

Ik had een vraagje.

Bij mijn zoontje hebben we gekozen voor flesvoeding en dat was prima, maar wil nu graag bij de tweede borstvoeding gaan geven.

Maar nu had de vk het over een borstvoedingscursus, heel handig natuurlijk maar heb er eigenlijk echt geen tijd voor de avonden zijn hier al net als het spitsuur en wil graag nu mijn zoontje nog alleen is ook echt alle tijd die we hebben aan hem besteden.

Hoe is het bij jullie gegaan ?
helpt de kraamhulp daarbij mee, of is het toch echt aan te raden wel een cursus te doen?
En hoe werkt dat als de borstvoeding niet genoeg is?


Groetjes Jessy

Pagina 1, reactie 1 t/m 3 van totaal 3 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, De kraamverzorgster weet inderdaad veel over de borstvoeding en het aanleggen. Je hebt wel echt een voorsprong als je een cursus hebt gevolgt. Vroeger zagen vrouwen bij elkaar hoe het moest, maar voeden in het openbaar is niet meer zo gebruikelijk. Het is belangrijk dat de kleine vanaf het begin goed aanlegt wordt, hiermee kan je tepelkloven voorkomen. Praktisch alle vrouwen hebben genoeg voeding alleen komt het niet altijd even snel op gang. Dan moet je extra gaan kolven, want stimulatie zorgt voor extra voeding. Eventueel wordt er tot er genoeg is bijvoeding gegeven, maar een kleine is er op gebouwt om in de eerste tijd wat minder te krijgen en het maagje moet nog wennen aan de hoeveelheden. Voordelen van borstvoeding zijn, dat je het altijd bij de hand hebt op de juiste temperatuur. De samenstelling past zich aan, aan de leeftijd van je kind. Het zit vol met afweerstoffen waardoor het weerbaarder is tegen bepaalde ziekten. De kans op allergie is in de eerste 6 maanden minder groot. Uit onderzoek blijkt dat borstgevoede kinderen op lange termijn minder kans hebben op obesitas en suikerziekte. Bepaalde hormoonafhankelijke soorten kanker hebben vrouwen die borstvoeding hebben gegeven minder kans op. Waarbij hoe meer maanden borstvoeding hoe kleiner de kans wordt. Nadelen van borstvoeding zijn, dat je partner minder makkelijk het flesje kan geven, behalve als je af en toe gekolfde melk geeft. Het kan de eerste 2 weken veel energie kosten om de borstvoeding goed op gang te krijgen in een periode die op zich al vermoeiend en hectisch kan zijn. Veel mensen vinden het niet fijn om te kolven op hun werk en stoppen daarom ook vaak met 3 maanden. Er zijn nog wel meer punten, maar dit zijn ongeveer de belangrijkste

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi, Kan iemand mij vertellen wat de voordelen en de nadelen zijn van borstvoeding t.o.v. flesvoeding? Groetjes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Jessy, Ik heb ook helemaal  geen borstvoedingscursus gevolgt, de kraamzorg heeft daarbij geholpen en klinkt raar maar het ging bij mij eigenlijk vanzelf alsof ik het al jaren had gedaan.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden