anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 11 reacties

 

hee hee dames...

ten eerst wil ik even aan geven dat ik weet dat deze onderwerp bij somig wat moeilijk ligt... van daar dat ik er even een los onderwerp van maak... zo kan je wel of niet mee lezen...
als ik elke lees over hoe veel voedingen en welke schema en zo... kan ik niet echt mee praten maar ben dan toch nieuwseerig naar hoe het gaat met de ander borstvoeders..

ik was nieuwseerig naar hoe het ging met de moeders die borstvoeding geven...
Dromertje krijgt ethan bij voor beeld nog de borst... en is de cb nog steeds zo blij dat je het nog doet??
wie van de nieuw mama's geven nu borstvoeding...
hoe ervaren de jullie het om borst voeding te geven en welke moeilijkheiden komen jullie tegen

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik geef Yaiza ook borstvoeding (al bijna 3 weken, haha dus waar praten we over he!) Maar heb vooral in het begin heel veel pijn gehad. Flinke kloven, dikke blaren en het begon zelfs te bloeden. Gelukkig gaat dat nu beter maar de linkerkant doet nog altijd pijn. Gelukkig neemt dat tijdens het drinken wel iets af. Meestal kolf ik links en voed ik rechts, dan hebben we alvast een voorraadje en kan papa eventueel ook de fles geven. Alleen die kleine draak van ons wil gewoon niet gaan slapen voor 12 uur 's nachts. Ze is echt de hele avond wakker en áls ze al slaapt dan wordt ze wakker zodra we haar in bedje leggen. Maar ach, de nachten gaan al wat beter, vannacht half 1, 5 uur en toen weer rond half 8, dus dat is te doen! Hopelijk nu de voeding van 5 uur nog kunnen overslaan en dan zijn we helemaal blij! Vinden jullie trouwens kolven ook vervelend? Het voelt absoluut niet prettig bij mij namelijk.. herkent iemand dat?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

heehee lincy... wat een alende zo in de beging,.... wel fijne dat het nu betergaat.... bij mij is rechts vaak wat pijnelijker... in de beging toen even weg en dan weer een week en toen was de pijn weer weg... gisteren was het weer wat pijnelijk... zal wel weer weg gaan... zo niet dan eeeeeeeee tja maar aan de bel trekken tja slapen.. de buikjes van de klein kunnen nog niet veel hebben en dus moeten ze vaker eten... wij hebben heel lang snachts om de 3 uur gevoed... word van zelf langer tussen en dan valt er een weg... zelf ben ik altijd blij dat die wakker is tot wij gaan slapen... :D... dan kunnen we allemaal uit slapen na een voeding of twee... kolven... ik heb vele verschillende kloven gehad nu.... 1 van madele in de kraam week... zo een die ze ook gebruiken om de melk productie op gang te helpen... nee vond ik niks... wekt goed al je producte om hoog moet... die van de ziekenhuis was ook niks (geen idee van de merk was groen)... kreeg ze niet leeg maar wel tot bloeden... (moest leeg wegen narcose...) zelf het ik van avent een hand klove en daar geen pijn bij... (wel speerpijn).. voor leeg kloven geen optie... maar wel makelijk om zelf de tempo te bepallen maar het liefs klof ik zonde kolf met de hand... duurt allen langer... (van morgen binnen 15min 140ml gekolft) het blijt minder lekker dan zo een klein aan de borst!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Heel veel succes dromertje met alle doktersbezoekjes! hopelijk gaat alles goed! en ik vind het top meiden dat jullie nog altijd borstvoeding geven! petje af! bij mij lukte het het niet, eerst mega overproductie waardoor ik vlakke tepels had en dante niet meer kon aanleggen. (ik heb nog een bh liggen maat DD!!! toen ik "leeg" was bleef er weer me oude vertrouwde maatje B over) Door de opgezette borste, werd het echt een gevecht. zelfs niet met tepelhoedjes, of eerst even afkolfen. niets hielp. ik heb drie weken borstvoeding gegeven dmv afkolfen en in flesjes geven. Toen de melkproductie afnam, heb ik hem nog een keer aangelegd (net zoals jij mommyD) om te kijken hoe of wat. hij hapte na 5 min proberen.. en dit was het resultaat (zijn handje) --> Peace!    helaas duurde het maar 10 minuten, daarna was het weer een regelrechte ramp en een gevecht  brullen, ovestuur en niet meer stil te krijgen. etc. dus ben ook maar weer mee opgehouden. Ik heb het afkolfen daarna nog gedaan tot mijn melk helemaal op was. Op natuurlijke wijze is het zelf afgebroken. Wat heb ik gejankt! vreselijk vond ik het. Dus meiden die het nog kunnen, go go go!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

steffi....wat goed dat je het nog zo lang vol heb gehouden... en alles op alles heb gezet om het voor elkaar te krijgen... daar mag je ook echt wel troots op zijn... en tja als het echt niet gaat gaat het gewoon echt niet... maar je hebt het echt geprobeerde en daar mag je trots op zijn!!! dromertje....leuk hee dat alles leuk is dan eten en drinken... nou falko krijg nog allen de borst... en dat wil ik doen tot ongeveer 6 maanden... (dan gaan we stukjes eten... of te wel de replay methode).. maar hier ook weer nacht voedingen van nacht zelf 2 of misschien wel 3... ik weet het niet meer... qua grote beer... nou na... denk dat wij ook rond de 5/6 maanden in 74 zullen zitten... wij zitten nu een beetje in een tussen maat... 62/68... dus binnen kort maar is maat 74 wassen en kijken of we nog wat nodig hebben en zo... en dan te denken dat mijn nichtje van rond de 1 a 1,5 die maat 74/80 zat... en dat onze over buurmeisje van een jaar nu net beging in 74... eeeeeeeee wij hebben wel echt grote jongens... wij mogen de 19 weer naar de cb... dan is de precies 4 maanden ben benieuwde... jij heel veel succes met de artsen deze komende tijd!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

zelf maar even rageren op mijn vragen... falko is nu ruim 3,5 maand en krijg nog steeds volledig bv... ik vind het echt super gaaf en geniet er echt van... was even bang rond om mijn operatie dat het voor de een of ander reden daar na niet zou lukken.. of zo... maar gelukkig lijkt het nu na 1,5 weer helemaal terug bij af te zijn... was even een paar dagen wat minder of de samen stelling was ander of er was minder... maar falko had veel meer nodig leek het... ook snacht kwam die vaker... maar dat lijkt te blijven... 8 uur doorslapen wat die eerst dee lukt niet niet... maar goed misschien dat er iets anders gaande is... en tja... als die het nodig heeft doe ik het graag... (ook al was het doorslapen wel lekker) heb toen wel flesvoeding in huis gehaald maar niet nodig gehad... maar wilde niet zondag moeten gaan zoeken om het te moeten halen... vind het zo gaaf om te weten dat die groeit op mijn melk... verder speel ik met het idee om te gaan kolven voor een ander... heb nu nog steeds te veel melk... hij krijg ze nog steeds niet leg... maar wil eerst zorgen dat ik helemaal hersteld ben!!! wat vinden jullie van het gedacht???

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hier een moeder die geen borstvoeding geeft maar ik wilde toch even reageren. Knap dat je het volhoud ook zo na de operatie! Ergens zou ik best weer willen, maar nu alles in een goed ritme zit, heb ik me erbij neergelegd. Ik heb overigens nog wel BV en het CB zei dat ik het weer op zou kunnen bouwen, maar ik zie het toch niet zitten na de negatieve ervaringen. Ik heb Jonathan op een gegeven moment bij de late avond voeding eerst BV gegeven en toen aangevuld met flesvoeding (was maar 60cc ofzo) en daar sliep hij toen de nachten mee door. Een kind kan de borst in principe niet "leeg" drinken... zodra je kindje gaat drinken, wordt er in je hersenen een seintje gegeven en gaan je borsten op dat moment melk aanmaken. Wanneer je dus voor een ander kindje zou gaan kolven en dus meer melk van de borsten zou gaan afnemen, gaat je lichaam zich daaraan aanpassen. Het idee van kolven voor een ander kind is opzich niet zo'n vreemde gedachte, dit gebeurde vooral in de middeleeuwen veel en voor zover ik weet zijn er genoeg landen waar dit nog gedaan wordt. Wanneer jij je er prettig bij voelt en je lichaam zich goed aanpast, zou je idd prima kunnen kolven voor een ander. Ik vind het knap dat je dat zou kunnen! Petje af :-)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hee hee mommyD... leuk dat je reagerde...idereen mag reageren...  als het zo goed is moet je het zo laaten maar er zijn wel optie zou je het toch wel willen... wat veel moeders niet weten is de optie om deeltijd te voeden... dus bij voorbeeld allen de ochten voeding... en dan de eerst voeding na het werken of zo... en de rest gewoon flesvoeding... dat je licham het mateen weer aan gaat maken klopt... maar ik zou rustig op een borst 2 kinderen na elkaar kunnen voeden... als die klaar is krijg ik er nog rust 40 cc uit met een handklof... of zelf gewoon met de hand... dat je lijf meer gaat maken als je meer geeft klop... maar het zit hier in de familie dat we teveel maken... mijn zusje heeft het ook zo gehad... er zijn in nederland moedermelkbaken.. en die melk word voor permiteruen en voor baby waar de moeder heel graag wil dat haar kind bv krijg maar het echt niet kan... dus zou me bij zo iets aan sluiten... wel is voor mijn een voorwaarde dat falko er geen last van heeft en dat ik het goed treek....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi, Ik geef nog steeds volledige borst voeding. Ja ik vind het dus ook gaaf om te zien hoe ze er op groeit. Noa slaapt vanaf s'avonds 7 a 8 uur dan nog een laatste voeding (rond 10 uur maken we ze wakker) door tot 7:30 dat voelt echt als luxe. Als je irmand kan vinden die zelf haar kind geen bv kan geven maar dat wel zou willen waarom niet, maar kijk idd uit dat je niet nog meer melk gaat produceren. Liefs Ien

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hmm ik keek net of Jonathan wilde aanhappen... met zijn grote ogen keek hij me aan "hoe zat dit ookalweer".... Hihi ik geloof niet dat hij echt zin had in weer BV te gaan krijgen, want de fles gaat zo lekker snel voor hem! Maar ik zou kunnen kolven ofzo. Toch nog eens over nadenken.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hahaha... als de fles voor jullie goed is moet je dat gewoon blijven doen... wilde je allen op de mogelijkheid wijzen...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden