Anoniem 10 jaar geleden 23 reacties

 
Hoi allemaal!

Weten jullie al of je borstvoeding gaat geven???

Ik ben er van overtuigd géén borstvoeding te willen geven.
Mijn moeder heeft geen borstvoeding aan mij gegeven, en mijn schoonmoeder heeft ook geen borstvoeding gegeven aan haar 3 kinderen. Dus ik word erg gestimuleerd in mn keuze.

Ik heb het besloten, omdat mijn moeder een hele heftige borstontsteking heeft gehad tijden het geven van borstvoeding aan mijn zus waardoor ze bijna is overleden. (dit is ook gebeurd met mijn oma, en mij overgroot oma).. 

Tegenwoordig heb je al hele goede vervangers voor borstvoeding, dus ik twijfel er niet aan dat het ongezonder zou zijn voor mijn kleintje.

Maar toch ben ik heel nieuwsgierig naar jullie meningen, waarom  je wel of geen borstvoeding gaat geven?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 23 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Girlygirl ik heb daarintegen een borstvergroting gehad.. En ja ik weet ik kan wel borstvoeding geven! Ik doe het toch ook niet.. Gisteren lag ik in bed, en er schoot een gigaaaaaa pijn door me linkerborst (alsof er iemand heel hard in me tepel kneep) Ik lag toen tegen me vriend aan, en gilde gelijk. Whaaaaaaaa wat doe je, gemeenerd!!!!! Hij kijkt op en zegt, ik doe niks!!!! Ik zeg,  wellus je kneep in me borst.. Hij zegt, echt niet! Dus ik doe het licht aan.. zit er op tshirt op me borst, een hele grote natte plek! Nou weet ik dat dit kan gebeuren vóór de zwangerschap, dat je tepels lekken.. En dit is heel niet raar.... Maar doet dit pijn???  

Anoniem 10 jaar geleden

Hahaha Ik zit je niet uit te lachen Steffi, maar ik vind het ontzettend grappig! Ik had dit precies hetzelfde! Haha, ik was half in slaapstand en schrok min of meer wakker en dacht dat ik heel veel gekwijld had... haha mijn vriend kwam niet meer bij! Volgens mijn verloskundige is dit normaal :) Het betekend dat je borsten lekker op gang komen, alsdus de verloskundige. Het voelde hier ook als een soort steek... (ik had hier ook een topic over geopend ;-))

Anoniem 10 jaar geleden

waaaaar is dat topic dan?!! :P  Ik ga zoeken.. wahahaha ik moet ook weer lachen van de jouw reactie.. Mijn vriend lachte me namelijk ook vierkant uit! En maakt er hele suffe grapjes over.. ik stond naast het bed gelijk, met een pruil lip naar me linkerborst te staren..  Nou die borsten van mij zijn dan maar lekker op gang aan het komen.. Ben bang dat het helaas voor niks is .. want sta nog steeds bij me besluit dat ik geen bv ga geven.. Ik heb je net gemaild mommyD.. Fijn weekend alle andere mama's in spé! Liefs

Anoniem 10 jaar geleden

@girlygirl het lijkt mij dat je gewoon borstvoeding kan geven ze halen vet weg geen melk klieren en bloedvaten.. op internet lees je zoveel verhalen van moeders waar het toch gewoon is gelukt. net zo als je gewoon borstvoeding kan geven als je borst vergroting hebt gedaan.. hier staan ook de fabeltjes over borstvoeding na borstvergroting en verkleining http://www.borstvoeding.com/fabeltjes/fabeltjes-2.html#meer

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Dromertje... Nou dat zit bij mij wel iets anders. De kans is minder dan 3% dat het lukt, nou ik heb geen zin in dat gemartel! Bij mij hebben ze de hele tepelhof los gehad, dus dan is de kans echt minimaal. Ik vind het ook niet erg hoor! Liefs

Anoniem 10 jaar geleden

Ook ik ga zeker weer proberen borstvoeding te geven. Ook ik vind het iets heel moois en heb bij de eerste ook menig traan gelaten dat ik na een maand moest stoppen. Ik weet in Nederland is geen slecht KV te koop, maar het is bewezen dat BV beter is, al geef je het maar 2 weken. Lukt het niet stoppen ermee, maar het niet eens proberen vind ik jammer. Ik ga probereen een lang te voeden, maar of dat gaat lukken?

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ga zeker bv geven, op bv punt com staan 101 redenen om WEL bv te geven.

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo allemaal! Nou ik ga geen bv geven... Beter gezegd: Het KAN waarschijnlijk niet eens bij mij. Heb zo'n 7 jaar geleden een zogenoemde mamareductie gehad. Een borstverkleining, dus ik ga lekker meteen met flesvoeding beginnen... Liefs...

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ga zeker weer borstvoeding geven mocht t lukken natuurlijk. Ik heb het bij de 1e n half jr gegeven met de nodige tranen in de 1e 1.5 wk van de stuwing en n tepelkloof. Maar met goede verzorging, doorzetting en zeker ook goede begeleiding van mn kraamvrouw ging t goed! Ik had in t begin zoveel dat het er letterlijk uitspoot, zeker na t douchen! Vanwege de warmte liep t makkelijk eruit hihi. In de 1e weken idd met zoogkompressen in mn bh gelopen want je voelt je echt niet sexy als je ronde natte plekken op je truitje hebt,en zelfs ´s nachts bij 1 enthousiaste borst een washandje erbij anders werd ik wakker in n plas melk! Na 2wkn liep t gesmeerd en was de voeding ook aangepast aan t kindje en zagen mn borsten er al wat normaler weer uit dan ballonnen. Dit is natuurlijk fijn als het zo goed slaagt maar t kan ook anders. Al met al doe ik het omdat het makkelijk is, je hebt t altijd bij je en op temperatuur, alle stoffen zitten erin en je mag zovaak aanleggen als je wilt bij wijze van en bij flesvoeding moet je je aan de aangegeven tijd houden wat tussen de voeding zit maar bovenal vond ik t gewoon ook erg intiem en gezellig. Na 6 weken ging ik kolven zodat mn man ook af en toe een flesje kon geven of zodat we even een avondje uit eten konden. Je moet gewoon doen wat jij wilt en niet wat iedereen zegt wat beter is etc. iedereen heeft zo zn eigen reden waarom wel of waarom niet. liefs annemarie (zie net dat ik uitgelogd was)

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Ik weet al zeker dat ik geen borstvoeding ga geven. Ik begrijp heel goed dat de meeste vrouwen het zien als iets moois enz. maar ik voel dit gewoon niet zo... Mijn vriend is na de bevalling ook ruim 7 weken vrij en zou het zonde vinden als ik dan elke keer degene ben die eruit moet enz. Daarbij geloof ik best dat borstvoeding iets beter is maar, met de technieken en ontwikkelingen van tegenwoordig geloof ik niet dat je, je kindje tekort doet door flesvoeding te geven Groetjes

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden