anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 20 reacties

 
Hallo dames, Was even benieuwd hoe jullie de kids onder gaan brengen wanneer we straks weer aan het werk mogen! Levi gaat 1 dag naar m'n moeder, 1 dag naar m'n schoonmoeder en 1 dag naar de Creche. Wel spannend, want 26 augustus heeft onze man z'n eerste wendag op de creche! Ik denk eerder, dat het een wendag voor mezelf gaat worden hi hi hi!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 20 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb gekozen voor gastouder... Zelf ben ik werkzaam op een KDV waar ik ook leiding geef en ik voel mij er niet prettig bij om Jonathan mee te nemen. Daarnaast hebben wij een hele leuke vrouw gevonden die op Jonathan gaat passen, 4 dagen in de week. Zij heeft dezelfde visie wat betreft opvoeden en het voelt erg goed qua contact. Het is vrij uniek dat je in Nederland partime KAN werken, aangezien er bijna geen andere landen zijn die het systeem van de parttime werkende mama's heeft. De overheid stimuleert niet voor niets dat de vrouw zoveel mogelijk fulltime gaat werken (hoe meer uur kinderopvang je opneemt, hoe goedkoper in verhouding genomen met minder werken)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi danielle, Ik zit in sint maarten (caribisch gebied).

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hier kun je met je werk niets regelen van minder werken enz. Ik heb al mijn vakantiedagen opgevraagd en die lopen de 26ste af, dus 27 juli weer fulltime aan het werk... Mijn man neemt tot 1 augustus vrij omdat de kleine pas de 1ste begint op de creche, maar ik vind het vreeeselijk. Zo klein en al naar "school" moeten, allerlei andere drukke kleine kinderen eromheen, al zijn ze afgescheiden per leeftijdsgroep (hij zal nu in de 3maanden tot anderhalf jaar komen) maar och wat doet het me leed! Vind het doodeng en zo zielig...iemand tips voor me of een andere kijk dat het misschien juist goed is voor hem? Ik voel me er vreselijk bij...het idee hem 5 dagen per week achter te moeten laten bij vreemden terwijl ik sloof voor een ####baas...pffff zou zooo veel liever bij hem thuisblijven als dat financieel kon! En de ene oma zit in nl, de ander heeft een zeer slechte rug dus dat zal ze niet aan kunnen helaas... Help :( iemand die me beter kan laten voelen? Voel me zo schuldig :(

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

nou ik kan me voorstellen dat jij je schuldig voelt hoor dat is altijd zo vooral in het begin!! (teken van zeer goede moedergevoelens) onze dochter gaat 3 hele dagen naar de creche en dan vind ik ook al veel, maar ondertussen kennen we de leidsters heel goed en onze dochter blijft daar liever spelen dan dat ze mee moet naar huis bijwijze van :) ze vind het daar zo leuk met andere kindjes! en ik moet zeggen dat ze ook erg leuke dingen doen met de kinderen daar. Maar fulltime dat is ook wel veel hoor... hoe ga je dat doen met huishouding e.d?? je moet het zelf wel kunnen bolwerken he!! en waarom kan het niet minder dan?? en dat jij je schuldig voelt betekend alleen maar veel goeds. als je geen schuldgevoel had dan had je je wat moeten afvragen wat er mis was ;) je gevoel voor je kleine man zit op de goed plek!!!! Groetjes, Danielle

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi danielle, Het kan hier niet minder omdat niets zo geregeld is als in nederland. Je hebt maar 6 weken verlof na je bevalling en 6 ervoor, daarna moet je eigenlijk al fulltime beginnen. Ik heb er geluk mee dat ik al mijn vakantiedagen heb mogen opnemen! Hier is de regel als je niet fulltime wilwerken, 10 anderen voor jou die je baan willen. En dan heb ik nog "geluk" en baante hebben die 5 dagen per week is, en niet 6 wat hier heeeeel gewoon is, met weekenden vrij en van 8-5, ipv shifts... Merendeel van de banen hier zijn toerisme gericht, waar je dus op shifts werkt en 6 of 7 dagen per week, feestdagen en weekends inbegrepen... Als hij het leuk gaat vinden op de creche vind ik het prima, maar hij is nog zo klein en "breekbaar", kan me niet eens vertellen als er wat mis is :(

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik ben werkzoekende nu, en ik moet zeggen dat het me moeite kost om mezelf te motiveren.. Het is de bedoeling als ik wat gevonden heb, dat ik vanaf september ga beginnen. Mijn partner zal vdan de zorg van de kleine op zich nemen. Ondanks ik er met bergen tegen op zie, ik mag niet klagen. Laat me kleintje bij mijn man/zijn papa achter, en ik weet zeker dat hij een geweldige huispapa zal zijn. Toch vind ik het moeilijk ik doe het liever zelf (egoistisch he). mijn man is bezig om zijn eigen bedrijf op te zetten. Zodra dat meer tijd gaat vragen, en dat ook daadwerklijk opengaat moeten we voor een oplossing gaan kijken voor Dante.. We hopen dat het mogelijk is dat we het kunnen combineren. Dat ik minder ga werken, of alleen de ochtenden bijv. (hier heb je natuurlijk de siesta, dus de werkschemas zijn van 9 tot 1 en dan van 5 tot 9) dus je kan wel tussen de middag thuis lunchen als je beetje dichtbij zit, maar je bent eigenlijk heel de dag van huis of heel de dag kwijt) als ik parttime ga werken, zal Dante niet 5 volle dagen opgevangen moet worden.. Wij zitten dan te denken om Familie en kinderopvang te combineren. want mijn schoonmoeder heeft zich bij haar andere kleinzoon fultime op de zorg gestord, wat ook volledig fout gelopen is. Hij is onhandelbaar geworden, je kan het vergelijken zoals de kinderen van Eerste hulp bij opvoeden, ken je dat programma? Echt vreselijk. Wij willen dus absoluut niet dat dat met Dante gaat gebeuren. En wij willen dat voorkomen door Oma dus ook allen Oma te laten zijn voor dante en dus NIET zijn verzorgster die hem ook moet opvoeden. Hij zal dan 1 of 2 dagen max naar haar gaan en de andere 3 naar de kinderopvang. Ik ben er ook zeker van dat het goed is voor de ontwikkeling van de kleintjes, het leren spelen met andere, delen, en in het zijn van gezelschap van kindjes. toch zal ik het moeilijk vinden hoor.. pff even niet aan denken.. maar eerst maar is een baan!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Jennefer waar woonde je ook alweer dan? kheb het ooit ergens gelezen maar kan er niet opkomen! Goh dat lijkt me echt vervelend als je geen keus hebt zeg... gelukkig heb je dan nog normale tijden en wel lekker de weekenden vrij! die zijn je ook vast super heilig! het is even doorzetten de eerst 2 maand op de creche daarna zul je echt zien dat het beter gaat!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Hoi, Als ik straks ga werken dan worden me dames op maandag thuis opgevangen door mijn moeder, dinsdag papa dag woensdag mama dag en donderdag en vrijdag gaat de oudste uitschool naar de BSO en de andere twee meiden gaan dan naar het KDV. Ik heb gekozen voor het KDV omdat kinderen er veel leren, samen spelen met andere kinderen sociale vaardigheden, moteriek enz voor strakls als ze naar school gaan. De oudste heeft het KDV altijd super gevonden en was voor haar echt een straf als ze niet kon. Gr

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Tijn gaat 1 dag naar mijn ouders en 1 dag naar mijn schoonmoeder. ook neemt mijn vriend 1 dag ouderschapsverlof op. Op die manier kan ik 3 dagen blijven werken! Pfff moet er nog even niet aan denken!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Alyssa start met 1 dag bij mijn moeder en 1 dag bij mijn schoonmoeder per 1 september. Vanaf 16 oktober gaat ze twee dagen naar het kinderdagverblijf en gaan de oma's om en om 1 dag in de week doen. Ik had het kinderdagverblijf al vanaf 1 september aangevraagd, maar was geen plek. Ik heb met mijn werk kunnen regelen dat ik start met 2 dagen per week werken, totdat er plek is en dan drie dagen. De oma's zouden om de week gaan oppassen, maar zijn nu zo lief om die eerste 7 weken iedere week een dag te doen.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden