anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 16 reacties

 

dames het is hier druk druk druk... maar wilde dit wel even snel delen...

sinds vrijdag draaid falko naar zijn rechter zijkant van af zijn rug... daar net voor het eerst gelukt om door te draaien.... 1 keer ,maar... en daar na elke keer boos dat het niet lukte....
mocht de eerst keer draaien gewoon zien gebeuren supper!!!

verder hier alles goed... allen heel erg druk.... zal jullie snel weer even helemaal bij schrijven en allen weer helemaal bij lezen

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 16 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hmm als ik dit zo lees is onze kleine meid wel heel erg snel... ze draait al sinds vorige week ( ze was toen 2,5 weken ) van der buik naar der rug... ook als ze op haar buik ligt doet ze al der knietjes onder der kont zetten en zichzelf opdrukken alsof ze gaat kruipen, ze komt alleen nog niet vooruit en stort snel weer in elkaar. weet niet of het per ongeluk gaat allemaal of bewust maar het gebeurd in ieder geval regelmatig!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hahaha... het gaat inderdaad heel snel... Sanne... falko draaide ook niet naar zijn zijn... en nu twee weken terug draaide hij naar zijn zij en een paar dagen later door... hij is nu nog steeds duidelijk aan het oefen... wand gebeurd niet elke keer raak... acht ja... we zien wel... als ze maar tevreden zijn!!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Mijn dochtertje Eva was met 5 maanden doorverwezen naar een kinderfysiotherapeut omdat ze nog niet kon draaien van rug naar buik. Allerlei oefeningen gekregen, maar Eva vond het gewoon niet leuk. En wij hadden zoiets van, dat gaat ze zelf wel een keer doen, dan maar wat later als alle andere baby's. Wij stimuleren haar wel, maar niet elk kwartier oefenen. En ja hoor, nu is ze 6,5 maand en rolt, sinds een week, steeds vaker op haar buik. Eerst deed ze het van haar zij naar half buik, alleen dat armpje zat steeds in de weg:) Nu heeft ze zelf een manier gevonden om door te kunnen rollen. Ik vind het wel schattig, dan komt ze even omhoog met haar hoofdje en dan gaat ze weer liggen met haar duimpje in haar mond. Soms valt ze zelfs in slaap.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik denk dat elke ouder gewoon vertouwen moet hebben in de tempo van zijn eigen kind... stimulier wat die leuk vind en tja dan zal het wel goed komen toch.... en tja ik heb nog nooit gehoord van een baby die tegen een jaar nog niet draaide dus zou dat de verhaal gaan worden... dan kan je nog altijd... wat meer er mee doen denk ik... de ene is gewoon sneler dan de ander... en tja die stome armen zitten gewoon in de weg... falko draait nu nog steeds allen uit zicht zelf van rug naar buik over rechts... links heeft die nog niet ontdekt en tja dit werkt oook toch??

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik denk indd dat elk kind zijn eigen tempo aangeeft. En de een is sneller met het een dan de ander maar die zal dan andere dingen weer sneller kunnen... Een vriendinnetje der dochter kon met 10 maanden lopen maar is nu 19 maanden en zegt nog steeds zeeeer weinig. Zij heeft gewoon alle energie in de motorische ontwikkeling gestoken en moet nu nog gaan leren praten.... Toch moet ik er wel steeds op gewezen worden dat elk kind zich anders ontwikkeld. Tijn is namelijk in alles echt een ukkie, zowel als gewicht en lengte maar ook wel qua ontwikkelingen. Hij rolt nog zo goed als bijna niet, alleen soms naar zijn zij maar verder kan hij nog vrij weinig. Wij zijn allang blij dat ie eindelijk normaal zijn hoofd kan optillen als hij op zijn buik ligt ;) Maar hij 'kletst' ons de oren van ons hoofd hahaha dus tevreden is hij wel en dat is het belangrijkste ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Sanne, Alyssa is een maand ouder en die ligt ook nog steeds prima op d'r rug. Ze heeft wel steeds meer lol met naar haar zij rollen, maar doorrollen doet ze nog steeds niet. Alleen met hulp, en dan kijkt ze daarna heel trots, zo van kijk eens wat ik deed. Tja, ach. Er komt een dag dat ze het opeens zelf doet. Ik wacht wel hoor. Op CB zeiden ze dat ze het met 9 maanden moet kunnen, dan heeft ze nog wel even. Ik geniet nog gewoon lekker van het "ukkie" zijn! Alles gaat al zo snel (al die leuke schattige kleertjes die allemaal niet meer passen bijvoorbeeld!)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik heb net ff gekegen maar op dit momend word de site waar het op staat bij gewerkt. kan een gemiddeld kind met negen maanden !?! toen liep die van mij al langs de tafel! ik vond dat heel normaal maar nu. ik hoop echt dat ik dit keer een "echte" baby krijg ik ga dat schema later nog een keer opzoeken hoop dat ik hem dan wel vind.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

dank je wel. mijn zoon is zo snel met alles dat ik bijna niet meer weet wat nu de normale leeftijd is en wat niet. ik ben nu in verwachting van de tweede en moet dus gaan uitkijken dat ik hem niet met zijn broer ga vergelijken. want dan ga ik me waarschijnlijk onnodig ongerust lopen maken.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@candy als je zoek op "van wiechenschema" via googel kan je de lijst die de cb ook gebruikt... vind het leuk om te volgende... bij 9 maanden gaan ze vragen of die van buik naar rug rolt en anders om... dus tja... onze kleintjes hebben nog even!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ja inderdaad, ik heb het de laatste keer ook gevraagd en toen zei ze ook met 9 maanden gaan ze ernaar vragen. Alyssa doet hetzelfde hoor, die draait heel hard naar haar zij, gooit haar hoofd naar achteren, maar heeft geen idee hoe ze dat lijf mee moet krijgen. Als je haar dan helpt kijkt ze heel blij, totdat ze doorheeft dat ze op d'r buik ligt, want daar vind ze nog steeds niets aan. Maar als we een half uur lang aan het "rollen" zijn vind ze het helemaal leuk. Ik maak me nog niet druk. Tuurlijk vind ik het geweldig als ze opeens kan rollen, maar ja, dan kan ze dus alle kanten op. Voor mama zou het ook wel mogen wachten tot na de vakantie, dan blijft ze tenminste rustig op een handdoekje onder de parasol liggen haha. Nee hoor, voordat ik nu allemaal dingen te horen krijg, ze mag zich lekker ontwikkelen en als ze kan rollen, rol ik er gewoon het hele strand over achterna. En Falko, misschien kan je het de 25e uitleggen aan Alyssa

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden