Anoniem 7 jaar geleden

 
Ik vroeg mij af of er meer vrouwen last hebben van extreme vermoeidheid.
Het liefst zou ik de hele dag slapen.
Mijn dag bestaad een beetje uit rusten en de hond uitlaten en eigenlijk blijft het daar z'n beetje bij.

Ik moet er wel bij zeggen, dat ik 8 weken geleden geopereerd ben en een week later zwanger ben geworden. Daarom vraag ik me wel af, of het misschien deels ook nog van de narcose is.

Maar zijn er meer vrouwen die letterlijk thuis zitten en bijna geen energie meer hebben om iets te doen???
En hoe gaan jullie hiermee om??? Ik ben steeds gefrustreerd op mezelf, maar eigenlijk helpt dat niet echt.
 
avatar Anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Hallo dames. Ook ik ben zwanger ruim 11 weken. Van ons 3e kindje heb er een van 3 en half. En eentje van 9 maanden Moet zeggen dat het pittig zwaar en extra vermoeiend is naast dat je wil/ moet rusten nog 2 kleintjes erbij hebt. Helaas hoort vermoeidheid erbij. Belangrijkste adviseeer ik ook om vooraal te blijven bewegen zodat je fitter blijft en je spieren niet zo snel slap worden. Maar ook uiteraard rusten zodra je lichaam erom vraagt. Luister na je lichaam. Maar doe ook veel leuke en ontspannende dingen t help ergens wel afleiding is altijd goed. Verder succes met jullie zwangerschappen op een gezonde bevalling toegewenst voor jullie allen.! Groetjes Nour

avatar Anoniem

Anoniem 1 jaar geleden

Pff ik ben nu 12 weken zwanger en heeeeleeemaaal uitgeput, ik kan letterlijk niks gewoon, ik word wakker ik ga naar het toilet, ik eet en drink wat, en dan slaap ik weer tot een uur of 3/4 en dan precies t zelfde en zo gaat het elke dag! En ik heb het gevoel alsof ze op mijn werk het idee hebben dat ik me aanstel ofzo en ze vragen me alleen maar wanneer ik nou weer terug kom ( inmiddels 1 maand thuis). Ik vind het zo vervelend want ik hoopte dat ze wel een beetje begrip zouden hebben ook omdat ik het allemaal alleen moet doen. Ik heb een contract van 8 maanden dus ik heb toch ook gewoon recht om in de ziektewet te gaan als dat echt nodig is( VK adviseerde mij dit). Dames, nog tips tegen extreme vermoeidheid??

avatar Anoniem

Anoniem 2 jaar geleden

Ja, ik ben 6 weken zwanger, zit ook thuis met een kind van 1 jaar en voel me zooo extreem moe sinds een dag of 2 dat ik mijn ogen soms amper kan openhouden

avatar Anoniem

Anoniem 4 jaar geleden

[quote=susan82]Ik vroeg mij af of er meer vrouwen last hebben van extreme vermoeidheid. Het liefst zou ik de hele dag slapen. Mijn dag bestaad een beetje uit rusten en de hond uitlaten en eigenlijk blijft het daar z'n beetje bij. Ik moet er wel bij zeggen, dat ik 8 weken geleden geopereerd ben en een week later zwanger ben geworden. Daarom vraag ik me wel af, of het misschien deels ook nog van de narcose is. Maar zijn er meer vrouwen die letterlijk thuis zitten en bijna geen energie meer hebben om iets te doen??? En hoe gaan jullie hiermee om??? Ik ben steeds gefrustreerd op mezelf, maar eigenlijk helpt dat niet echt.[/quote]   Hallo Susan,   Ik zelf ben ook 8 weke zwanger en kan bijna niets meer door de extreme vermoeidheid. Ik neem ook extra vitaminen , maar ook dit helpt niet. Een wandeling of de afwas doen en voel me bijna doodgaan. Dus je bent niet de enige, gewoon een fase waar we door moeten. Veel sterkte!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Bij mij was het met 12 weken het ergst en daarna zakte het af. Rond de 16de week was de erste vermoeidheid echt over.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi hoi, Ben nu 8,5 week zwanger en ik ben ook extreem moe. Na een ochtendje werken kom ik thuis en ga liggen slapen op de bank. Daarna vaak eten en dan nog wat slapen. Ik herken het dus echt wel. Ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben. Na 14 weken schijnt het wel beter te worden. Groetjes

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Heb ook last van extreme vermoeidheid en zou ook liefst van al de ganse dag slapen marja er moeten nog centjes verdient worden hé in mijn sector(verkoop) is het verplicht te stoppen aan je 6de maand zwangerschap dus zou toch heel graag kunnen werken tot dan ben nu reeds 9 weken zwanger en moet volgende week naar bedrijfsarts. Het moeilijkste is dat ik zéér vermoeid ben maar snachts ook helemaal nie kan doorslapen hooguit een 4tal uurtjes na elkaar en als ik dan de vroegen heb( om 5uur opstaan) en moet werken tot 4uur in de namiddag ben ik kapot tegen dat ik thuis kom. Maarja laat  ons hopen dat dit wel zal overgaan groetjes

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Extreme vermoeidheid herken ik zeker! Ik had er al last van voordat ik wist dat ik zwanger was! Dat was de reden dat ik al een vermoeden had...Inmiddels 8 weken en 3 dagen zwanger en ik slaap 11uur 's nachts en een uur overdag...en dan nog steeds: moe, moe, moe. Werken valt dan ook zwaar, een voordeel: ik ben lerares, dus nu 2 weken vakantie en daarna met 8 weken 6 wkn zomervakantie...heerlijk.... Ik probeer verder wel zoveel mogelijk te doen, wat conditie blijven houden zodat ik de bevalling wat beter doorkom. Verder uitzitten tot het 2e trimester, want dan schijnt het beter te worden....dat zou fijn zijn!!!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

toen ik zwanger was van mijn dochtertje kon ik na 3 maanden niet meer eens stofzuigen, ik lag helemaal plat op de bank of op bed. en met de 7de en 8e maand liep ik hard met de hond. dus je weet maar nooit. geef je eigen er maar aan over, want iets naders helpt echt niet!! of heb je ijzer tekort????

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hallo iedereen, Ook ik ben extreem vermoeid. Ik slaap gemiddeld 12 uren per nacht!! Daarnaast slaap ik ook overdag dan nog wel eens een uurtje! Ik ben zo vermoeid omdat ik zo ontzettend misselijk ben en veel moet overgeven. Ik hou helaas bijna niks binnen. Ik ben nu dik 8 weken zwanger en totaal uitgeput. Vanochtend de VK gebeld, deze heeft als advies gegeven de huisarts te bellen en te vragen naar het middel Emesafene!! Dit zijn zetpillen die de misselijkheid en braakneigingen tegen gaan. De huisarts kan ik tussen 13.00-13.30 uur bellen. Ik hoop dat ik ze vandaag nog krijg en dat ze snel werken. Werken lukt dus momenteel ook niet. Doordat ik zoveel overgeef en moe ben ben ik ook ontzettend duizelig. Hebben andere zwangere vrouwen ook ervaring met het middel Emesafene?? Liefs Anita  

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Is inderdaad heel normaal.. Ik ben 11 weken zwanger nu en ik lig onderhand al 5 weken plat op de bank.. Me dag is voornamelijk slapen, liggen, slapen, eten.. Zelfs boodschapjes halen is veelsteveel moeite.. Nou moet ik er wel bijzeggen.. Ik ben zwanger van een TWEELING! Dus .. Misschien jij ook? K denk niet dat de narcose na zo een lange tijd nog invloed heeft, wel is het zo dat je lichaam dan nog in een herstelfase zat en dus nu wel dubbel werkt aan t bouwen van een babietje en t herstellen van zichzelf.. Daar kan t natuurlijk veel mee te maken hebben. Succes!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Oh dat had ik ook maar gelukkig nu gaat het steeds beter. Ik zit nu mijn 12 de week en ik merk dat ik me steeds beter ga voelen. Heel veel sterkte!

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi hoi, Ik ben zelf nu ruim 32 weken zwanger en weet sinds een paar dagen dat ik met 38 weken ingeleid ga worden vanwege mijn bekkeninstabiliteit, zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk. Mijn echte vermoeidheid is ontstaan met een 16 weken zwangerschap en is helaas nooit meer voorbij gegaan. Nu met 32 weken ben ik er inmiddels wel aangewend dat ik eigenlijk niet veel kan doen. Mijn man is gelukkig heel hulpzaam in huis en klaagt ook niet als ik zelfs de puf niet meer heb om te koken terwijl ik de hele dag al thuis op de bank/bed lig. Het was bij mij echt het accepteren dat ik niet meer in 1 rit EN de hal EN toilet EN woonkamer kan schoonmaken dus ik probeer elke dag wat te doen. En stofzuigen en dweilen dat doe ik al maanden niet meer. Dat is mij te intensief en wordt liefdevol door manlief ook gedaan als ie weer thuis is van zijn werk. Zou wel proberen een beetje in beweging te blijven ondanks alle extreme vermoeidheden.. Ben zelf nogal angstig dat ik door gebrek aan energie het bij de bevalling zwaarder zal gaan krijgen dan dames die wel energie hebben om alles nog te kunnen doen. Zeker omdat ik nogal beperkt ben door alle kwalen en ellende. Dus de wasmand naar de wasmachine boven brengen doe ik in 6 etappes/rustpauzes (1 trap op), strijken doe ik zittend op een bureaustoel en de strijkplank verlaagd, koken en dingen aan het aanrecht waarvoor ik langer dan 1 minuut moet staan daar heb ik zo'n kapperskruk op wieltjes voor aangeschaft.., Echt I-DE-AAL! Als ik gedouched heb ik bad dan heb ik al een handdoek klaarliggen op de rand waar ik op kan zitten als ik klaar ben met douchen en waar ik mij afdroog.. En we hebben op de bovenverdieping nu standaard een extra stofzuiger en een emmer met sopspullen klaar staan mocht ik t weer eens in mijn bol krijgen. Dus zo waggel ik per meter het huis een beetje door.. En heb ik voor mijzelf wel t idee dat ik toch wat doe... Dus succes allemaal! Ook ik ga nu even een uurtje de oogjes dichtdoen ;) Liefs Miranda

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ja dat heb ik ook gekregen bij mn 1e zwangerschap maar toen bleek t uiteindelijk een nasty buikgriep te zijn geweest. weet wel van een vriendinnetje van mij dat t een uitvinding was. Het ging niet helemaal weg maar wel genoeg om te kunnen eten en drinken ennn dat t binnen bleef natuurlijk.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Wow, dank jullie allemaal. Gelukkig ik maakte me best wel zorgen eigenlijk, maar blijkbaar ben ik niet de enige. Ik probeer nu eind van de middag even een uurtje te slapen (dat ga ik dus zo doen). Ik ben namelijk bang dat als ik na het eten nog ga slapen dat ik idd snachts slecht slaap en dan is het einde helemaal zoek natuurlijk. Fijn te horen dat ik niet de enige ben met deze vermoeidheid.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Hoi allemaal, Ik ben nu 26 weken en 2 dagen en sinds een paardagen zo vermoeid. Ik ga het liefst nu al naar mijn bed. Morgen ga ik een weekje weg en door die vermoeidheid zie ik er zo tegen op, terwijl het juist leuk moet zijn. Over een week naar de VK en dan maar eens aangeven.  gr

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Je zou haast zeggen..... ga dan niet een dagje weg. Zou je die dagen ook niet beter op kunnen sparen voor na de bevalling? Dat doen wij wel tenminste. Zowel mijn echtgenote als ik, blijven gewoon zo veel mogelijk doorwerken tot na de bevalling, hooguit een paar keer een dagje vrij.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Aan de andere kant; Als je echt even helemaal weg bent, wie weet rust je daar wel een beetje van uit. :) Maar goed ik moet er nu niet aan denken vanalles te moeten regelen voor een weekje weg en ik zou ook geen idee hebben waar de energie vandaan te halen om leuke dingen te doen.

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

*gaap* Heb net anderhalf uur liggen pitten, en kan nog de ogen niet loshouden *gaap* zit nu op 6 weken....Maar moet gewoon werken pfffff Blij dat ik i.i.g. niet de enige ben! Dus allemaal alvast weltrusten *grinnik* en succes met de zwangerschap! Liefs, Dootje *gaap*

avatar Anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Ik had bij mn 1e zwangerschap idd dat t rond 20 wkn helemaal verdwenen was en ik echt energie voor 10 had! Nu met nog een kleintje rond lopen en weer in verwachting ben ik wat langer moe geweest en krijg ik nu super veel energie terwijl t eigenlijk weer zwaarder moet worden ...volgens de richtlijnen! Maar t is idd heel normaal dat je moe bent je lichaam maakt immers een klein mensje. liefs

Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden