anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 12 reacties

 
Hallo allemaal, ik ben nu volgens de verloskundige bijna 7 weken zwanger. Over twee weken moet ik erheen voor een intake gesprek, bloedonderzoek etc en dan op 1 augustus pas eerste echo. Maar nu worstel ik heel erg met mijn gevoelens. Aan de ene kant ben ik heel blij, terwijl ik het aan de andere kant nog zo eng vind om blij te zijn omdat ik zo bang ben dat het misgaat en ik eerst de echo op 1 augustus wil afwachten. Ik heb de gebruikelijke kwaaltjes, misselijk hele dag, gevoelige buik af en toe, heel veel afscheiding BAH, en extreem moe, verder geen gekke dingen. Toch als ik dan ga surfen op internet kom ik de meest vreselijke verhalen tegen over de eerste echo en dat het hartje dan niet zou kloppen. Ik heb een vreselijk jaar met mijn man meegemaakt, die twee weken in het ziekenhuis heeft gelegen waarvan 24 uur kritiek, dat ik nu hier ook doodnerveus van word..... is er iemand die dit herkent...? Soms word ik gek van mezelf en dan ben ik blij en denk ik, oh nee niet te blij zijn wacht het eerst maar eens af. 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Fijn om te horen, thnx! Nog 2 weken, dan mogen we weer voor een echo, het lijkt me geweldig om dan wel echt iets te zien en wie weet zelfs een hartje te zien kloppen. 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja dat had ik ook met 5 weken, enkel een zwart bolletje, zogenaamd het vruchtzakje... nog geen vruchtje en geen hartje niks... we mochten de volgende week al terug komen voor een volgende echo maar ook daar was weinig meer op te zien dan enkel een klein stipje... de week erop echter zagen we een knipperlichtje, zijn hartje! Dus komt wel goed hoor, niet te veel zorgen maken! Ik heb nu een prachtzoon ondanks die vroege enge echo haha

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Het is sowieso een onzekere periode met veel up's en down's, al dan niet veroorzaakt door alle hormonen.  Als ik lees dat mensen met een echo bij 6 weken al een hartje kunnen zien, voel ik ook weer een steek van onzekerheid. Wij kregen al met 5 weken (volgens vk) een echo omdat we niet wisten hoe ver ik was. Daarop was nog niets te zien, alleen een zwart vlekje, een zwangerschapsvliesje genoemd door de vk. Dus nog niet eens een wit stipje wat ons toekomstige kindje zou  moeten zijn.  Maarja, kan weinig anders doen dan nog 2,5 week afwachten tot we weer een echo krijgen. Hopelijk zien we dan een mooi hartje kloppen en blijkt inderdaad dat alles goed is. Tot die tijd maar gewoon proberen te vertrouwen op mijn lichaam. Wel krampjes, geen bloedingen, dus het zit vast wel goed. Wel fijn was dat gisteren, toen een dame van moeders voor moeders langs kwam, de test gewoon lekker zonder twijfel positief was. Geeft toch een beetje zekerheid. Maar voor iedereen met deze onzekerheid en zenuwen: als 1 op de 10 zwangerschappen mis gaat, dan gaan er dus 9 op de 10 wel goed! En dat is aanmerkelijk meer dan degenen die niet goed gaan. Daarbij, het bewijs dat het vaak goed gaat loopt om je heen ;) (Zo sprak zij stoer)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dat je nog niks heb gezien zegt niks hoor, ik behoorde wel bij de gelukkige die al wat kon zien maar ik was dan ook al 6wkn en 6 dagen dat ik heen ging, maar mij zus ging heen met 5 wkn en 2 dgn en die zag ook niks , en die heb nu een prachtig meisje rondlopen,. dus maak je geen zorgen ;)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Had ik ook hoor, en komt allemaal goed :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Het is logisch dat het spannend is! Lees niet teveel op internet, die verhalen geven alleen maar stress en dat is niet goed voor je kleine! Na de eerste echo zal het je wat meer rust geven denk ik, had ik wel. Probeer te genieten! Liefs bloemetje

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Adriana, Ik snap dat je erg zenuwachtig bent. Afgelopen winter is mijn zwangerschap geeindigd in een miskraam. In principe moet je er gewoon van uit gaan dat alles goed is. Alleen bloedverlies en kramp in je buik zijn tekenen dat het mis KAN zijn. Ik ben nu net weer zwanger (8/9 weken) en ik mocht dit keer al met een week of 6 voor de eerste keer naar de vk. Op de echo was niet veel meer dan een vlekje te zien, maar het hartje kon je al wel zien kloppen! Deze week heb ik de tweede afspraak. Als je het echt te lang vindt duren tot 1 augustus en je bent er niet gerust op, neem dan contact op met je vk. Misschien mag je dan al wat eerder komen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik mocht ook al veel eerder komen, ik ben via de huisarts naar het ziekenhuis gestuurd omdat mijn cyclus niet regelmatig was, kreeg ik al met 6 weken een echo (en we zagen ook toen het hartje klopppen). Met 7 weken had ik natuurlijk 1000! vragen en kon ik al terecht bij de VK, en ben nu 16 weken en ben al 4 keer geweest, opzich vind ik dat wel erg fijn. Helaas kreeg ik ook vandaag te horen dat ik voorlopig bij de Gyneacoloog (GN) moet komen (ivm mijn gezondheid, nog voor de zwangerschap). Als je vaak gewoon eerlijk bent, mag je gerust eerder komen! Het zijn ook mensen met begrip en gevoel. Leg goed uit hoe je je voelt, en waar je mee zit (je angsten enzo). Sterkte en succes!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Hoi, Ik ben nu 8,5 week zwanger en sta onder toezicht van een gynaecoloog. Elke keer voor de echo ben ik zenuwachtig, omdat ik bang ben dat er iets aan de hand zal zijn. Ik slik ook medicijnen, dus dat maakt het allemaal nog onzekerder. Toch probeer ik er maar gewoon van te genieten en uit te gaan van het goede. Ik leef wel erg toe naar de 12 weken echo. Ik snap dus wel wat je bedoelt, maar probeer ook van deze weken te genieten. Groetjes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Ik herken heel sterk jou verhaal na 1 jaar proberen zwanger ze worden was het dan zover dat ze in het ziekenhuis gingen kijken warom het niet lukten. Die maand dat ze de eersten onderzoeken zouden doen werd ik toch zwanger echt zo geweldig. Ik wist niet wat me gebeurden en dankten god voor dit mooie geschenk. Ik ben nu 25 wk zwanger en nogsteets bang bij alles wat ik voel vraag ik me af of het normaal is. Ik kan maar 1 ding zegen luister naar je lichaam die verteld je heel erg veel. Op het internet staan alleen maar vervelende verhalen om dat mensen dat allen maar intersant vinden om te lezen. Ik kreeg met 15 wk een bloeding en was erg bang maar voelden gewoon aan mijn lichaam dat met het kindje alles goed zat. Toch zijn we naar het ziekenhuis gegaan voor een echo en alles was goed. Wat ik probeer te zegen is dat je lichaam je zo veel verteld dat als je geen rare dingen voeld en geen hevigen krampen hebt met bloed verliez zit het wel goed. Probeer er van te genieten samen het is toch een wondertje wat in je grooit en stres is ook echt niet goed dat is nog slechter dan roken. Ik heb echt heel lang met stres rond gelopen omdat ik veel naar vehaalen luisterde van mensen om me heen. Niet doen het enigen waar je naar moet luisteren is je lichaam. dus geniet lekker. gr an

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden