Anoniem 10 jaar geleden 16 reacties

 
Ik heb lang erover nagedacht, maar ik ga definitief kiezen om mijn kleine vent straks direct flessenvoeding te geven (met bepaalde redenen) vanaf de geboorte. Nu heb ik een paar vraagjes hierover... 1. Zijn er meerdere mensen die hiervoor kozen (bewust)? 2. Welke voeding kozen jullie, en waarom? 3. Welke flessen (en spenen) kozen jullie, en waarom? Ik kies voor de voeding van Kruidvat (is dezelfde voeding als die van nutrilon, voor nog geen € 6,50 per verpakking waar je het zelfde aantal voedingen ook uit haalt als andere merken). Het enige nadeel eraan is dat die van kruidvat geen bus is zoals andere merken, dus iemand een idee om het ergens anders in te doen? Of zal ik gewoon 1 nutrilon bus halen en dan daar in te doen straks? En ik ga zowel difrax flessen als avent flessen gebruiken (met wisselende speentjes).

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 16 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi, Wij gebruiken de HA versie van Nutrilon (15 euro). Kruidvat heeft helaas geen HA eigen merk. Maar ik hoor ook verhalen over de kruidvat dat de kans op darmkrampjes groter is. Maar ik denk dat je dat gewoon zelf moet ervaren. Wij vinden de Nutrilon prima, hoef ook geen andere meer! Toen Levi net geboren was, dronk hij alleen uit de avent fles (kleine weggeeffles van de etos) Dat ging prima, toen hij meer melk kreeg, paste het niet meer in de fles, en hij kreeg ook sneller last van krampjes, dus toen hebben we de Dr. Browns gebruikt. Ideaal, de krampjes waren meteen zo goed als over!!! In de dr. Browns zit een ontluchtingspijpje, deze voert het overtollige lucht af, zodat het niet bij je kleine naar binnen komt. Hierdoor werd het spugen ook aanzienlijk minder!! Dus echt een aanrader! Maarja, net wat al gezegd wordt, ga eerst proberen wat je kleine zelf wil. Voor het zelfde geld, wil hij die van de kruidvat niet drinken. Je moet het eerst zelf ondervinden! Succes er mee!

Anoniem 10 jaar geleden

Wij gaan ook gelijk beginnen met flesvoeding, met friso of nutrilon. Wil me er noog iets meer in verdiepen in wat de verschillen zijn.

Anoniem 10 jaar geleden

Wij gaan ook gelijk beginnen met flesvoeding, met friso of nutrilon. Wil me er noog iets meer in verdiepen in wat de verschillen zijn.

Anoniem 10 jaar geleden

Wij gaan ook gelijk beginnen met flesvoeding, met friso of nutrilon. Wil me er noog iets meer in verdiepen in wat de verschillen zijn.

Anoniem 10 jaar geleden

@bloemetje: Mijn tip: Koop wel eerst een proefverpakking!!!!! Dat je niet gelijk een grote verpakking aanschaft. Want stel dat de kleine andere voeding nodig heeft (in de zin van HypoAllergeen oid), dan zit je niet gelijk met een pak wat je weg kunt doen. @ Girlygirl: Ik heb zojuist ook de DrBrowns flessen en spenen besteld. Dyon heeft s'avonds zo erg last van krampjes en had de Dyflax flessen en spenen gebruikt, maar deze zuigt hij steeds vacuum en qua krampjes merk ik geen verschil mbt Avent flessen. Ik las net dat de spenen ook aanmerkelijk kleinere gaatjes hebben van de Dr Browns, dus dat ga ik dan maar weer testen. Kan inmiddels bijna een flessenfabriek beginnen hier, haha! Maar: BEDANKt voor de tip!

Anoniem 10 jaar geleden

Heb ook diE dr browns, echt een aanrader idd

Anoniem 10 jaar geleden

@Herma/hij danst, nee niet echt om de hoek, maar prima te doen en evt eenvoudig te combineren met een kraambezoekje hahaha! Ja ik had zelf difrax flessen (2 kleine, 2 grote en nog 1 aparte). En mijn moeder die had via via nog 3 nieuwe kado gekregen van avent. Dus dat is nooit weg om breed asortiment te hebben om te kunnen bieden! Hoop dat ik difrax kan geven, ivm dat die makelijk vast te houden zijn voor mij ipv die van avent! Ik heb hier die van de kruidvat staan en die van Nutrilon, en sirieus waar die zijn haast het zelfde, bij de meeste dingen zit bij kruidvat zelfs meer in dan bij Nutrilon. Dus heel slecht kan het niet zijn! Helaas dat mijn moeder het moelijk vind! Ze had zo gehoopt dat ik toch borstvoeding ging geven! Pfff!

Anoniem 10 jaar geleden

Ik geef ook geen borstvoeding. Heel bewuste keuze. Ik kan het niet met mijn nekklachten, dat zou veel te intensief voor mijzelf worden. Ja, natuurlijk is het het allerbeste maar als je er zelf niet prettig bij voelt, dan zul je het ook niet als prettig gaan ervaren. Dat straalt dan ook uit op je kindje en dan werkt het volgens mij ook niet helemaal, toch? Een ander kan het jammer vinden, maar het blijft jouw keuze en die is altijd goed, wat je ook kiest. Zolang je er maar achter staat.  

Anoniem 10 jaar geleden

@Herma, ja zo denk ik erover. Ik weet ook wel dat borstvoeding het allerbeste is! Maar dat wil niet zeggen dat de moeder daar ook wel "geschikt" voor is. Gezien jou situatie is het begrijpelijk. En ik heb een soort gelijk probleem, dus dit is in mijn ogen de beste keuze! Ik sta daar voor 1000% achter.

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Veertje, ik dacht ook: ik ga kruidvat geven. Maar dit werd me in het ziekenhuis afgeraden. Ten eerste: In Nl. is geen enkele voeding slecht, dus het Kruidvat is gewoon prima, hoor. Het verschil is er echter wel en dat zit in de percentages van bestanddelen. Voor sommige bestanddelen zit kruidvat qua percentage op het strikt noodzakelijke terwijl merken als nutrilon en friso daar ruimboven zitten. Daar zit dus het grote verschil in. En nogmaals: Heb ik niet van mezelf, mar ben erop gewezen door ziekenhuispersoneel. Je woont niet in de buurt van Veenendaal zeker? Anders heb ik nog wel een pak onaangebroken Kruidvat staan. Ik moest nl. gelijk beginnen met Hypo Allergeen voeding! Dus die geef ik Dyon nu van het merk Friso, wat hij ook in het ziekehuis kreeg. Ik heb Avent flessen in huis gehaald. Maar onze kleine Dyon is een kleine vreetwolf, hij heeft een enorme zuigkracht in combi dat hij erg sterk is. Hij heeft de Avent flessen binnen no time leeg en ik stop zo'n 4 keer onderwijl maar moet dan echt een gevecht leveen om die speen uit meneer zijn mond te krijgen! Je kunt nagaan dat meneer dus best last van krampjes heeft. Daarvoor hebben we infacol wat hij voor iedere voeding krijgt maar moet zeggen dat ik hier niet helemaal enthousiast van word. In ieder geval: Ik mag dus geen Avent SPENEN meer gebruiken omdat zelfs de kleinste speen van Avent een te groot gat voor meneer heeft! Ik moest overstappen op Difrax omdat Difrax spenen kleinere gaten hebben. Nu heb ik een Difrax speen die ik toevallig sinds vanmiddag gebruik, op een Avent fles. Het is een ander soort speen dan die op de Difrax flessen zelf, die zijn onderaan veel smaller. Hij ljk goed aftesluiten, dus de flessen zijn niet weggegooid. Gaat dit nog niet, heb ik nog 1 mogelijkheid: Dichte spenen kopen en zelf een gaatje prikken.  k heb trouwens ook een Difrax fles, maar ben het met Sanne eens: Rotdingen om schoon te maken. Wat ik hiermee wil aangeven: Je kunt van tevoren van alles bedenken hoe je het wilt en gaat doen. Je moet wel bedenken dat het soms anders is dan je denkt. Ik zou je aanraden om niet gelijk een groot pak te kopen want stel dat de kleine speciale voeding nodig heeft, dan zit je met een duur pak wat je weg kunt gooien. Hetzelfde geldt eigenlijk voor flessen/spenen. Koop er eerst 1 of max 2 en heb je er 1 die helemaal top is en de kleine goed aan went, koop dan evt. nog 1 erbij. Bespaart je geld! Had ik ook moeten doen ;)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden