Anoniem 10 jaar geleden 29 reacties

 
Ik heb net heerlijk foto's in zitten plakken van Alyssa, terwijl ze op het boxkleed naast me lag, en vroeg me opeens af, of jullie ook al enthousiast aan het inplakken zijn.
Ik merk dat met de digitale camera je heel snel heel veel foto's maakt, denk dat ik er al zeker zo'n 500 heb van de eerste drie maanden.
Nu weet ik dat ik ze moeilijk allemaal kan inplakken, maar ze zijn bijna allemaal zo leuk en vind het zo moeilijk om dan te kiezen welke wel en welke niet.
Het resultaat is dat ik nu al halverwege het tweede album ben.
Het eerste album is van de zwangerschap (buikfoto's, echo's en van het kamertje), de bevalling en de eerste maand.
Nu ben ik dus met het tweede album bezig, alweer halverwege en met inplakken ben ik pas op 2,5 maand.
Als ik op deze manier verder ga, heeft ze als ze 1 jaar is al zo'n 5-6 fotoboeken vol.

Nu moet ik wel zeggen dat mijn hobby scrapbooken is (voor wie het niet kent, dat is het creatief inplakken van je foto's, met heel veel mallen, soorten papier, stickertjes, lintjes etc).
Dus was heel erg benieuwd hoe jullie het doen.
Tegenwoordig kan je ook hele mooie digitale fotoboeken maken. Of hebben jullie een gewoon babyalbum?

ow en dan moet ik ook nog eerlijk zeggen dat ik alle foto's van visite met Alyssa in het kraambezoekboek heb geplakt, dus die zitten nog geenens in haar eigen album. Alleen van directe familie (broers/zussen, nichtjes, opa/oma).

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 29 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi jennefer, Ja ze gaat gewoon mee op vakantie. Moet er niet aan denken zonder haar te gaan. Wordt een heel avontuur zo lang in het vliegtuig, maar ja, dit jaar vliegt ze nog gratis en zal ze er waarschijnlijk weinig van merken. Maar goed, de foto's. Het duurde even wat langer, want iedere keer als ik de boeken pak, ga ik iedere blz weer opnieuw bekijken haha. Ik kon ook moeilijk kiezen welke in nou op de foto wilde zetten om te delen, dus het zijn er heel wat geworden. Ik werk met scrapalbums van 30x30 cm, met insteekhoezen. Als je een gewoon fotoalbum hebt, zijn die vaak dezelfde maat, dus zou je de mallen die ik gebruik ook kunnen gebruiken, alleen kan je dan niet iedere pagina een ander achtergrondkleurtje kiezen. Kijk maar of je er ideeen uit op kan doen. De foto's en geboorte kaartjes van de eerste forum meeting Alyssa kan steeds beter op haar buik 2 maanden, voet en hand afdrukken Ik had er echt heel veel foto's voor nodig om een lachje vast te leggen, resultaat was dus heel veel gekke bekken foto's. Om dan toch alles in te kunnen plakken heb ik ze allemaal in het mini afgedrukt De directe familie, dus opa's en oma's en tantes, ooms en nichtjes. Keurig met z'n allen op 2 pagina's. Vind het zonde om een heel boek vol met kraambezoekfoto's te hebben, dus alleen de "belangrijkste" heb ik in haar babyalbum geplakt. Tussen alle roze kleertjes hebben we ook best een ander kleurtje. Dus ook in het boek even een ander kleurtje. Tip: maak series van een bepaald moment (in een bepaalde outfit) en plak die bij elkaar. aan de ene kant de foto van het eerste flesje, aan de andere kant gewoon wat leuke foto's. Veel foto's kan je best een heleboel loze ruimte vanaf knippen, waardoor je veel meer foto's op 1 pagina kan plakken. belangrijke momenten druk ik op 20x30 formaat af, zodat ze er echt uitspringen in het boek. de eerste week niet een bepaald thema, maar even laten zien dat je met een simpele kartelschaar al een heel verschil kan maken. Als je de foto uitknipt met een kartelschaar, dan plakken op een ander kleur papier, weer uitknippen en dan inplakken. Dan komt de foto er meer uitspringen (meer tot leven) Soms hele pagina's foto's, maar ook wel pagina's met hele stukken tekst Deze twee zijn gemaakt met behulp van mallen (sommige andere ook hoor), maar de bloemenmallen ben ik het meest blij mee. Voor de mensen in NL, zijn gewoon bij pipoos te koop.

Anoniem 10 jaar geleden

je hebt helemaal gelijk Ien, heb ze eraf gehaald

Anoniem 10 jaar geleden

Heel erg mooi gemaakt Wennie! Ook ik ben gek op foto's en scrapbooken, maar moet nog even wachten he ;) Vroeg me al af of ik daar uberhaupt nog tijd en energie voor heb als de kleine is geboren... Succes Jennefer, ben benieuwd naar jouw foto's! ;)    

Anoniem 10 jaar geleden

@ judith: je moet er tijd voor maken, anders komt het er niet van. Ik zeg 's avonds of in het weekend vaak tegen mijn vriend (de papa) dat ik nu even tijd voor mezelf wil om de foto's te plakken van Alyssa. Dan verdwijn ik in mijn knutselkamertje. Maar ook als ik alleen thuis ben met Alyssa, neem ik haar weleens mee naar mijn kamertje (is echt een minikamertje van 2x3 ofzo) en dan leg ik haar gewoon op een boxkleed op de grond met speeltjes. Dan kan ik plakken en als ze een beetje sputterd ga ik haar even aandacht geven of liedjes zingen. Meestal kan ik dan ook wel 2 tot 4 pagina's maken. En gewoon iedere maand foto's uitzoeken en bestellen, dan kan je ook iedere maand een beetje plakken, zodat je niet te ver achter gaat lopen. Ik denk dat ik van het eerste jaar het zo uitgebreid blijf doen en daarna alleen de hoogtepunten (de rest dan bijv in een digitaal album, die zijn ook heel leuk en nemen een heel stuk minder plek en tijd in beslag). Want voor de tweede baby (tja ik weet nu al zeker dat ik ook wel een 2e wil) moet je natuurlijk wel net zo mooi boek (boeken) maken, ik zou het anders niet eerlijk vinden. Vandaar dat ik het alleen van het eerste jaar zo uitgebreid wil doen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het anders ook wel heel prijzig wordt hoor (Ik bestel nu iedere maand voor zo'n 20 euro aan foto's)

Anoniem 10 jaar geleden

wauw dat ziet er mooi uit! Ik zou wel de bad foto's eraf halen iedereen kan daar nu bij, en je weet nooit tegenwordig. Ik heb ook zo'n matrasje voor in bad super handig!

Anoniem 10 jaar geleden

Haha ja ik vind het ook vervelend zo ver te zitten, hebben zoveel leuke contacten opgedaan hier! Enne ja kom maar op met die fotos haha!

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ga in november op vakantie naar de dominicaanse republiek, dan ben ik dichterbij haha. Maar moet nu even met Alyssa op d'r buik oefenen, en ga daarna even foto's voor je maken. Tot zo haha

Anoniem 10 jaar geleden

Oh leuk, is heel mooi daar! Gaat Alyssa ook mee?

Anoniem 10 jaar geleden

Goh das mooi gedaan! Ja hier kan ik zeker ideeen uithalen! Gaat nu echt kriebelen hoor als ik die prachtstukken allemaal zie haha! Moet nog even wachten tot ik betaald heb, dan kan ik ze ontwikkelen en een album kopen

Anoniem 10 jaar geleden

Ik wil wel wat foto's maken van de leukste (wat ik dan de leukste) pagina's vind, als je dat leuk vind? Misschien heb je dan wat ideetjes Jennefer. Als je niet zo ver weg zou zitten, zou ik zeggen kom ze even bekijken haha.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden