anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 28 reacties

 
ppppfff dat was even zweten zeg!!
wij willen onze zwangerschap nog even geheim houden dat om meerdere redenen!
afgelopen zondag hebben wij een happie gegeten met mijn schoonouders zwager en schoonzus en ja hoor bij mij kwam het er weer uit! dacht dat ik het wel zachtjes deed maar me schoonzusje heeft het dus gehoord. en natuurlijk gedeeld met de rest van de meeeters.
gisteravond ging de telefoon het was schoonmams met de vraag of het al beter ging! heel lief dacht ik....maar toen kwam het...!! JE BENT TOCH NIET ZWANGER HE?! BESPAAR ME DIE ELLENDE!!!

zo dan ff adem halen en nu reageren!! ik wist niet wat ik moest zeggen dus gooide er maar een ander onderwerp in!!!
heeft nog iemand ooit een opmerking gehad waarvan je dacht....wat moet ik daar nu mee?
ben benieuwd

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 28 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bij mijn oudste zoon... Eén collega vroeg of hij me moest condoleren of feliciteren tijdens het borrelmiddagje op de zaak... Mijn manager had zijn mond voorbij gepraat door te roepen: "Hee Janneke! Hoe is het om mama te worden?" Terwijl er afgesproken was dat ik het nog even stil moest houden (ivm sommige lollige collega's)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

dat ze een flap uit is, is op zig nog niet zo erg als je dat zelf ook zou zijn. maar als ik het goed begrijp denk jij eerst 10x na voor dat je iets zegt. dan word het vervelend omdat je dan je eerste reactie in slikt zo dat je op een later tijdstip een wel overwogen andwoord terug geeft. ik ben bij fam. ook een flap uit dus ik zeg dan direct wat ik er over vind. mijn man heeft het bijv. nu al over het derde kind en dan heb ik ook echt zo iets van mag de tweede er eerst nog wel ff uit? hij heeft het niet van een vreemde somige opmerkingen kunnen best hard aan komen. ik zou het gewoon eens proberen om dierect dat wat je voeld tegen haar te zeggen. wat heb je te verliezen? ik heb heel veel ruzie gemaakt en weer uitgepraat met mijn schoonmoeder. maar we weten nu wel wat we aan elkaar hebben. dat was soms best heftig vooral omdat het niet jou moeder is die je natuurlijk door en door kend en dat moet je dan ff inhalen. ruzie maken is niet alleen boos zijn op elkaar. je moet je wel blood durven geven en dat is heel moeilijk. wij hebben echt heel wat zakdoekjes weg gesnoten met zijn tweetjes.   ik wens je heel veel succes en bedenk maar we zijn allemaal mensen en we hebben allemaal onze te kortkomingen. ze bedoelt het vast niet zo gemeen als dat het er uit komt. maar dat betekent niet dat je het dan maar zo moet laten. ze mag best wel rekening met jou gevoelens houden. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi candy ik weet ook dat ze het niet gemeen bedoelt maar dat ze later denkt WAT ZEI IK NOU??! ik ben idd iemand die eerst nadenk of ik het kan zeggen maar dat heb ik dus alleen tegenover mijn ouders en me schoonouders want normaal redt ik me ook prima in een disscusie. mijn vriend zegt ook altijd je moet eens gelijk zeggen wat er in je op komt ipv nadenken! ik heb ook wel menig disscusie al met haar gehad waarbij het ook hoog op liep en het daarna wel weer goed kwam! en dat waren idd de momenten dat ik zei wat ik dach!!!!!  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hou je dan te veel rekening met hun gevoelens? en niet met die van je zelf? het blijft altijd moeilijk, wat voor mij help hoeft helemaal geen oplossing voor een ander te zijn. maar ja ik wil altijd zo graag helpen. en dat gaat niet altijd. ik hoop dat ze zelf ook in ziet dat haar opmerking heel erg pijnlijk is/was. en dat ze kan zeggen dat het haar spijt. misschien kan je haar vragen of ze eerst na wil denken voor ze iets zegt.  in ieder geval heel veel succes met de confrontatie.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

haha ja candy die is ook leuk! lsof jou hoofd ernaar staat als je net bevallen ben hahahah mijn schoonmoeder is echt een typisch voorbeeld van eerst zeggen en dan pas denken!!! ik heb haar opmerking er maar niet bijgehaald dit weekend maar het komt zeker nog wel te spreken!!1 is het niet deze week is het volgende week!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

jeetje wat rot. Ik heb gelukkig een heel heel lieve schoon moeder en contact met me eigen moeder is niet zo goed (geen ruzie of zo maar ze is er nooit voor me dus ist contact heel oppervlakkig wand ze intreseerd zich toch niet voor wat er echt in me leven gebeurd) dus ik ben blij met me schoonmoeder. wij hebben ook een kindje en bij ons was het dus mijn moeder die zij dat ze niet wilde oppassen wand dat deed ze al voor mijn zus (die heeft 2 kids en daar past ze eens in de week op maar echt veel aandacht krijgen die kids niet van haar) dus ik zou nie eens willen dat ze opast. had het wel ff zwaar tijdens me zwangerschap wand vaak als je bij de vk kwam dan zag je meiden met hun moeder in de wachtkamer zitten en moeder heelemaal trots op dochterlief en dan dacht ik vaak wel van   had ik dat ook maar. maar gelukkig vond ik wel wat van dat gevoel terug bij me schoonmoeder dus daar ben ik wel trots op.  we zijn nu bezig voor een 2de en mijn moeder staat op het punt om naar belgie te verhuizen dus ze zal er dan niets van mee krijgen dat ik zwanger ben. ze zijden altijd dat als ik me eerste kindje zou krijgen ik heel anders naar me moeder zou kijken maar ik heb na de geboorte van mijn dochter alleen maar meer  boos heid richting haar     hoe kan je je eigen kind zomaar negeren?? Ook bleek ik bij me eerste zwangerschap heel erge BI te hebben en moest van de fysio in me omgeving vragen of mensen me wilde helpen met me huishouden  heb het dus aan me zus gevraagd toen maar die had zelf net een kleine dus dat ging niet op  na veel wikken en weegen had ik eindelijk de moed om mijn moeder te vragen , maar toen ik het me moeder vroeg  kreeg ik geen reactie en begon ze over een ander onderwerp   dat was de druppel ik heb haar nooit om hulp gevraagd en door dat incident zal ik het ook nooit meer doen ook.   me schoonmoeder woont ver van ons vandaag  uur rijden maar ze zij dat ze het een eer zou vinde om te helpen   toen zij de eerste keer binne kwam  ben ik in huilen uit gebarste om dat ik het zooo tof vond dat ze dat allemaal voor ons over had, waarop zij zij   ja maar meisje ik woord ook oma van jullie kleine en auders horen hun kinderen en schoon kinderen te helpen wand jullie zouden het ook voor ons doen.   ik leer dus ook van hen ook hoe je als auder liefde en steun kan bieden en wil dit ook weer aan mijn kinderen door geven. al met al bof ik dus behoorlijk en ik zal er altijd voor waken dit ook altijd aan hun duidelijk te maken hoe veel hun voor ons betekenen.  zijn echt schatten mijn schoon fam.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi fdi wat fijn dat je zo'n goede band heb met je schoonmoeder. ik zou ook willen dat het bij ons ook zo was! van het weekend kwam bij hun het hoge woord eruiten hun nemen het mij kwalijk dat hun zoon uit hun dorp is verhuist ik had al een huis gekocht voordat ik wat met hem kreeg! ik heb dat huis toen te koop gezet toen wij samenwoonplannen kregen omdat ik er vanuit ging dat hij niet in mijn woonplaats wou wonen. hij heeft daar een tijdje over nagedacht en dacht: waarom eigelijk niet! waarom een mooi leuk huis verkopen en opzoek gaan naar een ander mooi leuk huis! dus is hij bij mij ingetrokken!zijn eige keus lijkt mij!!! hopen noudat dit is uitgesproken het wat beter gaat en dat ze leuk gaan reageren op ons nieuws!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

wat een stome rede om zo lelijk te doen tegen je. dan kan mijn schoonmoeder helemaal boos zijn op mij ik heb haar zoon helemaal van uit roterdam naar drente mee genomen. dat is pas een eind weg. en over niet van die tact vole opmerkinge gesproken. dan heb ik toch liever de opmerking van mijn schoonmoeder. toen ik net bevallen was van onze eerste zoon via een kijzersnee. zecht ze al stralend met die keine in haar armen "wanneer komt de volgende?" ik zo nou voorlopig nog ff niet hahahaha 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ze is nu dus ook helemaal in de wolken over de komst van onze tweede

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wat een nare opmerking! Hier ook zo'n soort ervaring. Mijn schoonmoeder weet zeker dat mijn vriend geen kinderen wil. Want hij lijkt op zijn vader (wilde hij ook geen kinderen dan?) Kan het niet vragen want zijn vader heb ik nooit gekend, is overleden. Je weet niet waar je aan begint zei ze! Ook vervelend voor mijn vriend natuurlijk om te horen. Ik weet nu inmiddels dat ik per ongeluk zwanger ben, niet gepland, ook niet ongewenst want we gaan er wel voor, maar zat eigenlijk nog niet in ons toekomstplaatje. Mijn familie weet het... zijn moeder nog niet :-( Jammer hoor... ben nerveus voor haar reactie. Maar we hebben al besloten ons er niks van aan te trekken, nu nog het goede moment vinden om het te vertellen. Succes met je zwangerschap! Geniet er van!  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden