anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 20 reacties

 
Hallo meiden, Levi mag er nog niet mee beginnen, maar ik vroeg me wat af. Geef je vers fruit of geef je potjesfruit? En zoja met vers fruit, wat gaf je hem/haar toen die 4 maand oud was? Dus met welk fruit begin je? En hoe maak je het klaar? Is het alleen puur fruit en dan in de staafmixer of voeg je daar nog water o.i.d. aan toe? Groetjes!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 20 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij zijn ook begonnen met fruit, omdat ons manneke moeite had met poepen, adviseerde de huisarts dat fruit wellicht wat zou laxeren. Ik ben met potjes begonnen, omdat ik voor die eerste 3 hapjes een fruithap schillen en pureren overdreven vond (erg he)... Ik begin steeds met 1 smaak, dus alleen peer en geef dat 3 dagen en kijk dan of hij een reactie heeft, Zo ga ik alle fruit langs: appel, peer, banaan, perzik enz. Wanneer het allemaal oke is, combineer ik. Ik wil uiteindelijk in het weekend een grote lading pureren en klaar maken voor de hele week, stop ik in de vriezer en elke dag heb ik dan wat.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

haha als Lisa het groene potje van de sperziebonen al zag begon ze al te schreeuwen hahaha zooooo vies vond ze het haha

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@girlygirl ik gebruik een blender en zo klaar. Miss is dat een optie voor je.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

met de staafmixer kan je banaan ook zo krijgen als in een potje, alleen probleem van de staafmixer is, dat je wel een flinke hoeveelheid nodig hebt. 1 banaan is niet goed fijn te krijgen. Als je graag vers wil, dan zal je bijvoorbeeld 5 bananen in 1x moeten doen en dan porties invriezen. Op het kdv maakte we alles vers met de staafmixer, dat gaat prima, maar dan heb je natuurlijk wel een hele groep baby's. Dus doe je een banaan en een peer en een appel (of twee van alles) in 1x erin en dan heb je lekker papje hoor. Maar dat is ook 1 van de redenen dat ik dus potjes geef. Ik heb overigens nog niet eens een staafmixer. Ik ga gewoon over op vers als ik het kan prakken. Ze krijgt 2 dagen per week op het kdv vers, dus het is niet zo dat ze niet aan de smaak leert wennen. Daar eet ze het net zo goed als thuis gelukkig. Wel werd mij geadviseerd om bijv de eerste week alleen banaan te geven, gaat dat goed dan de tweede week iets anders. Ik was net zo enthousiast als jij dagje peer, dagje sperziboon, dagje banaan etc vervolgens had ze krampjes en wist ik dus niet waarvan het kwam. Bleek uiteindelijk de banaan, maar daar kom je alleen maar achter als je een paar dagen hetzelfde geeft

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ook hier tegen het advies van CB begonnen met fruit. Ze hadden het advies gegeven om pas bij 6maanden te beginnen en dan te beginnen met groenten. Maar Tijn kijkt het eten echt uit mijn hand en gaat helemaal mee zitten smakken als ik zat te eten, kortom hij was er (vond ik) wel aan toe. Groenten vond ik zelf niet zo handig om mee te beginnen omdat, hij nu vaak 's avonds nog slaapt en ik ga hem geen groenten geven om 11.00 's ochtends! Dus hier gisteren ook begonnen met banaan. Vandaag weer en morgen nog 1 dagje. Banaan moet je namelijk in het begin wel beetje voorzichtig mee zijn, daar kan de ontlasting wat moeilijker van gaan namelijk!! Ik ga proberen om elke fruit  3 dagen te geven zodat ik goed kan zien wel effect het heeft op zijn darmen ;) Ik heb nu trouwens gewoon een banaan heeel goed geprakt met een vork en dit gegeven. Ik prak maar een klein stukje banaan en de rest eet ik zelf op of geef ik aan mijn vriend!! Ik heb ook nog wel potjes staan en die gaan morgen ook gewoon mee naar oma, is lekker makkelijk!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hier werkt banaan juist laxerend haha! Gisteren sperzieboontjes geprobeerd...duidelijk geen favoriet haha

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hahaha dus levi is niet de enige die de sperziebonen niks vind! Bloemkool vind ie wel lekker! Hij heeft tot nu toe nog geen last van krampjes o.i.d.! Gaat dus heel goed, en ook geen opstopping nog van de banaan! Liefs...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hallo meiden, Begin van de week toch maar even met het cb gebeld. Levi was zoo ontevreden, weinig slapen etc. etc. dus ik heb gevraagd wat ik nu moest doen ivm de tegenstrijdige adviezen van de cb arts en de cb verpleegkundige. Ze heeft me uitgelegd dat de allergieen niet voorkomen kunnen worden, maar dat je met hypoallergene melk wel de kans op koemelkallergie verkleind. We mochten het gewoon proberen en kijken wat de reacties zijn. Ze vertelde me wel dat het beter is om te beginnen met fruit en groenten wanneer ze een half jaar zijn. Maar omdat hij zo hongerig en hangerig was, mocht ik er toch mee beginnen. Eerst met kleine beetjes, een paar hapjes. We zijn begonnen met fruit banaan. Van de week ook maar sperziebonen en wortelen geprobeerd. De sperziebonen waren echt een strijd...poeh....Hij zat er helemaal onder, en ik later ook ha ha...Maar het is zo grappig om ze te zien nadenken...huh hoe moet dat nou, Hij slurpte de groenten van de lepel ipv dat hij z'n mondje los doet. Nu bijna 3 dagen later, snapt hij het al een stukje beter. Hij begint zelfs ongeduldig te worden, haal ik net z'n lepeltje uit de mond, begint hij al te jammeren: MAMA MEER MAMA MEER!! ha ha....Erg leuk. We zijn ook maar begonnen met potjes van de olvarit. Ik had zelf geprobeerd een banaan in de staafmixer maar vond het nog aardig grof. De potjes zijn meer een moesje...Of ik doe iets verkeerds met de staafmixer. Nouja, zodra hij het eten van een lepeltje snapt, gaan we over op vers fruit en groenten! Liefs...en bedankt voor jullie reacties!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij hebben in het begin ook potjes gegeven. Had van alles vers gemaakt maar meneertje at het niet. Wij zijn begonnen met fruit en daarna ook de groenten. Toen Lucas begon met brood eten zijn we overgegaan naar alles vers en dat at hij toen goed. En nu eet hij gewoon met de pot mee en lust eigenlijk alles.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

o echt noa vind bloemkool juist heel lekker maar dat maak ik altijd vers. Groente potjes kosten mij geen extra tijd omdat ik toch al kook moet alleen even ik de blender.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden