anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 36 reacties

 
Hoi, hoi,

Het is wonder boven wonder maar ons wiegje is gevuld!
Vanmorgen om 4.10 uur is ons manneke geboren, hij weegt 3560 gram en is 51 cm groot....

Hoe de bevalling was, nou, vooral onwerkelijk!
Gister avond had ik af en toe een harde buik, niet pijnlijk dus ik vermoede niets. Om 23.00 uur had ike en wee om de 10 minuten die kort aanhield maar wel heftig aanvoelde... om half 2 heb ik mijn man gewekt om te zeggen dat het begonnen was, maar dat het nog wel lang kon duren...
Nou, om 3 uur schreeuwde ik het zo'n beetje uit dat hij de VK maar moest laten komen want ik zag het allemaal niet meer zitten.... Ongeveer 5 minuten later braken mijn vliezen en voelde ik persdrang, ik totaal in paniek naar bed gestrompeld en mijn man de verloskundige weer bellen.
Om 3.45 uur stapte de verloskundige binnen en tot haar verbazing en mijn schrik was het ziekenhuisplan van de baan want ik had volledige ontsluiting!

Als een idioot heeft ze samen met mijn man alles klaar gezet en mij bijgestaan de persdrang te weerstaan. Om 3.55 uur mocht ik persen en  na 4 persweeen was 4.10 uur onze zoon op de wereld!

Al met al heeft het van 23.00 uur tot 4.10 uur geduurd... 5 uurtjes! Wij waren een beetje in shock en de weg kwijt, het ergste kwam ook eigenlijk nog. Ons manneke was inmiddels in goede handen ondanks dat hij zijn navelstreng om zijn nekje had gehad, maar ik bleek heftig ingescheurd te zijn. Het was op het randje of mijn anus was zeg maar ook ingescheurd en dan had ik alsnog naar het ziekenhuis gekunt, maar dat hoefde uiteindelijk niet.
Ik dacht zelf dat ik 20 hechtingen had, maar de kraamverzorgster (die uiteraard meer dan een half uur na de geboorte aankwam) telde er meer dan 20....

Toch kan ik nu aardig zitten, het plassen valt me tot nu toe mee en de spierpijn zal de komende dagen wel wegtrekken....

Een snelle bevalling kan fijn zijn, toch was het voor mij best wel een shock.... 

Hoe is het verder met de zwangeren onder ons?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 36 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Bedankt voor alle lieve berichtjes! Ik heb nog niet de energie om alles bij te lezen en een lang verhaal te schrijven, maar wilde even laten weten dat ik de berichtjes gelezen heb. Het gaat qua pijn best goed, ik loop ook gewoon door het huis enz.  De borstvoeding loopt bij mij goed, alleen ons manneke heeft wat moeite om zijn mondje te openen en te happen. Dus we zullen het even aan moeten kijken...Wanneer ik wat beter kan zitten enzo schrijf ik even wat gerichter en lees ik alles bij. Ik geloof dat er nog geen nieuwe mama's zijn bijgekomen, want ik blijf ook erg nieuwsgierig naar alle andere mama's en mama's to be hier op het forum!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wow alle mensen, wat gaat het opeens allemaal snel! Jonathan 4 maanden en alweer 4 weken aan het werk, nog niet volledig maar vanaf volgende week wel. Vandaag weer prikjes gehad, voorlopig weer even de laatste, hij weegt nu 7650 gram en 67,5 cm. Ons manneke slaapt nog steeds door, ontwikkelt zich volgens mij prima en mag eventueel wat fruit gaan proberen. Meestal adviseren ze dat fruit met 6 maanden mag, maar omdat hij last van zijn darmen heeft, hij kan niet poepen, mag ik wat fruit proberen zodat het wellicht meer op gang komt. Hij heeft een lekker ritme: 7.30 wakker en fles 9.00 weer naar bed 11.15 wakker en fles 12.45 naar bed 15.30 wakker en fles 17.00 naar bed 18.30 voeding 19.00 naar bed 22.00 voeding die drinkt Jonathan half slapend 22.15 naar bed en doorslapen tot 7.30! Die late fles drinkt hij steeds minder van, die kunnen we misschien gaan afbouwen wanneer hij fruit eet en wat groente, maar dat bekijken we nog even. Twee maanden geleden had ik hier niet van durven dromen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Bedankt voor alle felicitaties! Het gaat allemaal goed, soms ben ik wel wat moe door de onderbroken nachten maar dat valt gelukkig allemaal mee! Zoveel als ik voorheen sliep, zo weinig slaap ik nu ;-) Gisteren is hij gewogen en was hij 3660 gram, 100 gram meer dan zijn geboorte gewicht! Hij heeft wel al een voorkeurshouding, naar rechts.... de CB arts vond actie ondernemen niet nodig, want in de toekomst zou ik altijd nog naar de fysio kunnen. Zelf vind ik actie ondernemen wel handig, hoe sneller hoe beter lijkt mij. Dus af en toe leidt ik zijn aandacht af naar links of draai ik zijn hoofdje tijdens het slapen. Met mij ook alles goed, bijna geen last meer van de onderkant zeg maar, dus we zijn lekker aan de wandel, weer zelf het huishouden aan het oppakken en zo lekker aanrommelen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Volgens mij was niet alleen onze bevalling snel, maar is ons manneke ook gewoon snel... Vannacht heeft hij zich van zijn rug naar zijn buik gedraaid.... en lag heerlijk te slapen, keurig met zijn hoofdje opzij....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi allemaal, Het is een tijdje geleden dat ik in dit topic iets geschreven heb, tijd voor een update! Misschien is het niet zo'n boeiend verhaal, dan hoef je het uiteraard niet helemaal te lezen ;-) Het gaat helemaal goed met ons!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

jeetje wat een lekkere slaper! Super dat hij het zo goed doet!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Thanks! Hij begint iets te rommelen overdag met zijn slaapritme, wordt natuurlijk ook ouder en heeft dan minder nodig, verder gaat het nog steeds goed!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Jeetje wat slaapt ie lekker veel! Heerlijk dat het nu zo goed mag gaan, jullie hebben genoeg meegemaakt! :) Heel blij voor jullie!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi MommyD, Wat fijn dat het met jou en hem weer goed gaat hij is wel een stuk groter en zwaarder dan noa zij was bij haar 3mnd toen ze haar 2de prikken kreeg 4925gr en 57 cm hihi scheelt bijna 2 kilo en 7,5 cm. Spannend ook weer als je gaat werken he! Succes! Liefs Ien

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wow wat gaat het allemaal snel! Vandaag is hij voor de tweede ronde van de prikken geweest, eventjes gehuild maar al snel de duim erin en hij was stil. Hij was helaas ook moe, hij had 's morgens weinig geslapen, alsof hij wist wat er ging gebeuren... Hij weegt nu 6870 gram, 64,5 cm en zijn hoofdomtrek ben ik vergeten :E Het gaat erg goed met hem, hij is wel bezig met zijn slaap ritme aan te passen, hij wordt dan ook ouder en heeft vast minder nodig. Met mij gaat het ook beter, volgende week ga ik mijn eerste halve dagen werken...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden