anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 11 reacties

 

Een nieuwe stelling:

Wanneer geef je een kind een zetpil?
Ben je daar heel terughoudend in en alleen als het echt niet meer kan of geef je een zetpil zodra je het idee hebt dat je kindje zich misschien minder fit voelt?

Moet je kindje koorts hebben voordat je er eentje geeft of is het wel handig zo voor het slapen?

Graag even toelichten waarom je snel of niet snel een zetpil geeft.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Koorts is nuttig, als je een virusje oploopt dan reageert je lichaam dus door de temperatuur omhoog te gooien, omdat veel virussen en bacterien bij een hogere temperatuur niet overleven. Het lijkt me dus inderdaad niet goed als je dat steeds gaat onderdrukken.  Hier geef ik alleen wat als ze echt pijn hebben en hele hoge koorts, als het allemaal wel meevalt dan overdag niet en soms alleen s´avonds voor het slapen wel dat ze in iedergeval rustig de nacht doorkomen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ons manneke heeft eergister voor het eerst een zetpil van mij gekregen omdat hij koorts had en zich echt belabberd voelde. Het grappige vond ik, dat de ene zei dat je best een zetpilletje kan geven als ze een beetje hangerig zijn zonder koorts, en dat de ander het alleen geeft in hoge nood. Ik ben zelf niet van het veelvuldig geven, tenzij hij koorts heeft en er erge last van heeft. Heeft hij koorts en is hij verder prima, dan zou ik niet geven. Het stomme was alleen dat wanneer ik de pil erin deed, hij wel 5 keer eruit kwam... dus die tip van Jennefer is wel handig ;-)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dubbelpost

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

dubbelpost

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dus ien, jij zegt dat je eigenlijk de koorts niet moet willen onderdrukken? Ja, als je kindje nog vrolijk is, is het misschien niet zo heel erg.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

"maar wordt dus als een pijl naar binnen gewerkt..." Dit maakt het niet aangenamer klinken... maar goede tip inderdaad. Ik zou het waarschijnlijk ook andersom doen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wij geven alleen bij pijn, en hele hoge koorts. Ze heeft bv ook koorts gehad maar was voor de rest vrolijk. Koorts is ook weer goed om de bacterie of virus te bestrijden des te eerder zijn ze beter.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik geef absoluut niet snel een zetpil .. wij zijn zelf ook niet iemand die snel naar een paracetamol grijpt ik gebruik het alleen als ethan hoge koorts heeft en heb het 1x gebruikt na dat hij erg last van zijn oortjes had door zijn verkoudheid

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik geef ook niet vaak een zetpil wanneer ik merk dat 1 van de kinders echt ziek zijn of pijn hebben geef ik hem wel mijn dochter wi hem helemaal niet maar daar heb ik snoepjes met een bananensmaak voor! ik heb het zelf ook niet op medicijnen en mijn dochter en mijn vriendmoeten al dagelijks 2x medicatie nemen dus hou het zo veel als mogelijk beperkt!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik geef zowiezo geen zetpil, wij hebben de vloeibare parecetamol. Deze gebruik ik wel als ik merk dat hij oorpijn heeft of koorts, maar ook pas na andere manieren, als die niet werken dus. Ttip die ik kreeg van de apotheek voor de zetpil (voor degene die het wel gebruiken), als je die hebt die in de vorm van een driehoek zijn, ipv wat normaal je eerste gedachte is (de smalle kant eerst inbrengen), juist eerst de brede kant inbrengen want dit helpt de pil om niet naar buiten te komen maar wordt dus als een pijl naar binnen gewerkt... Maar ik laat remco niet onnodig in pijn zitten!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden