Anoniem 10 jaar geleden 7 reacties

 
Dames, een goede website of te leren huffen en puffen :) http://www.dievanmij.nl/zwangerschap/30-41-weken/Ademhalingsoefeningen.html Ik ga oefenen, we hebben geen klassen hier dus ik probeer via online wat voor te bereiden ;)

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Hey, Niet teveel research op google doen he je leest soms de meest vreselijke dingen. Hier bij de gym zeiden ze ook dat als je rustig blijft je lichaam een stofje aanmaakt waardoor de pijn wat minder word. Blijf je niet rustig gebeurt dit dus niet. En iedereen zal het je wel vertellen maar het is echt zo, als je de kleine in je armen hebt ben je alles weer vergeten! Kon gelijk na de bevalling al niet meer zeggen hoe het voelde!

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Hoi, Bij de eerste heb ik samenbevallen gedaan op zich leuk maar vond vooral de laatste lessen leuk omdat je dan ook wat daadwerkelijk iets leerde. AL moet ik zeggen dat ik bij de bevalling er niet heb stil gestaan bij de tips die ze gaven in de cursus. Ik werd van mijn eigen rustig en pufde het weg.  Je lichaam doet wat het doen moet en komt echt allemaal goed met een cursus of niet. Zelf vind ik de cursussen een beetje geld klopperij. Gr

Anoniem 10 jaar geleden

Gouden adviezen, dank jullie! Jullie spreken me moed in hehe! En moed kan ik echt wel gebruiken, het komt steeds dichterbij nu :)

Anoniem 10 jaar geleden

Ik had me wel opgegeven voor cursus maar ik ben maar 1 keer geweest. Het was niks voor mij ik vond het zo'n gemuts! Kreeg van een vriendin de tip puffen op de maat van altijd is kortjakje ziek dus dat heb ik maar gedaan en dat werkte goed. Halverwege mijn weeen ben ik wel in paniek geraakt. Ik was al bezig met opstaan, ik dacht ik kleed me aan en ik ga weg hier jullie zoeken het maar lekker uit met je bevalling ik doe hier niet aan mee. Om dr meteen achteraan te denken SHIT dat gaat niet! Adem halen!!! daarna ging het wel weer. De truc is gewoon rustig blijven, zo veel mogelijk proberen te ontspannen en adem blijven halen, dan komt het allemaal goed! 

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo Jennefer, Wij hebben hier dan wel zwangerschapsgym, en het is heel gezellig. Maar moet wel eerlijk zeggen aan de meeste dingen heb ik niet veel gehad. En tijdens de bevalling en de weeen, gaat het puffen vanzelf! Heb een paar manieren geleerd tijdens de gym voor de verschillende weeen, maar heb maar op 1 manier gepuft. Het is trouwens wel makkelijk als je partner een beetje weet hoe je moet puffen, mocht jij jou ritme kwijt zijn kan hij je weer helpen er in terug te komen. Belangrijkste is: rustig blijven dan is de pijn het minst en je lichaam geeft de rest wel aan.

Anoniem 10 jaar geleden

De cesartherapeute waar ik kom voor mijn bekk.instabiliteit geeft zelf een zwangerschapscursus mbt het puffen, ontspannen en bevallen etc. Daar heb ik ook aan meegedaan. Heel erg leerzaam. Ik weet nu ieder geval hoe de ademhaling verloopt tijdens het opvangen van de weeen (heb mijn partner ook geinstrueerd om mij daarbij te helpen tijdens de bevalling). Ook het persen etc..is hierbij goed aan de orde gekomen. Inderdaad rustig blijven was ook haar advies. Vannacht lelijke pijnscheuten (waarschijnlijk voorweeen) gehad en daarbij hielp de diepe buikademhaling perfect... Mijn ukkie was al wel ingedaald, maar vanaf gisteren zie je mijn buik ook erg hangen naar beneden, ze is echt lager gaan liggen. Hierdoor heb ik ook echt maar dan ook echt vreselijke druk en pijn in mijn schaambeen. Bijna bijna bijna......

Anoniem 10 jaar geleden

Dat zijn goede tips dames, heel goed om te weten! Heb zelf geen benul wat me te wachten staat dus ik research me te pletter op google hehe! De vk zei ook dat vooral rustig blijven en niet in paniek raken erg helpen met de vooruitgang en pijn... Ben benieuwd...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden