anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 11 reacties

 
Hallo.

Voordat ik zwanger werd liep ik bij een diëtiste om wat kilo's kwijt te raken. 
Nu mag ik uiteraard niet meer lijnen, maar ik ben al 2 kilo aangekomen sinds ik ben gestopt met roken.
Ik baal daar enorm van, want dat zijn natuurlijk geen zwangerschapskilo's, maar eet-kilo's.
Eigenlijk wil ik die er in het eerste trimester weer af krijgen omdat je in dat trimester nog niet hoort aan te komen bij mijn weten. Maar is dat slim???
Heeft iemand van jullie ervaring met zwanger worden, stoppen met roken en daardoor aankomen?
Wat hebben jullie met die kilo's gedaan?

Groetjes Girl X

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hier nog een  met overgewicht ik was ook druk aan het afvallen ga ook nog steeds naar de sportschool alleen het afvallen laat ik nu wel achter wegen ik let wel op me eten geen snoep wel meer fruit en groente

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Probeer je indd vooral niet te druk te maken over die kilo's die eraan komen tijdens je zwangerschap echt in de hand heb je het toch niet! Ik heb tijdens mijn zwangerschap heel bewust gegeten omdat, ik oko zo bang was om aan te komen! Ik was dan bij 26 weken nog maar 4 kilo aangekomen, wat redelijk netjes is voor die tijd... Daarna ging de baby een groeispurt maken en werd het ook nog eens super mooi en warm weer waardoor ik vocht ging vasthouden. Uiteindelijk resultaat was dat ik 20 kilo aan ben gekomen tijdens mijn zwangerschap ondanks dat ik niet veel snoepte enz!! Je krijgt er iets super moois voor terug en na je zwangerschap kun je altijd weer aan je lichaam gaan werken!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Pittig hoor Tjitsie, Ik krijg de indruk dat er bij jou namelijk meer speelt. Lijkt me wel zwaar en moeilijk voor je. Je weet dat je MOET aankomen, terwijl je ondertussen ook weet (nouja denkt te weten) dat je moet afvallen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik respect heb voor mensen met een eetstoornis die toch eten zoals goed voor hen (en in jouw geval je kindje) is. Even heel veel respect na je, want dat is echt zwaar.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik denk dat het heel verschillend is per persoon. De verloskundige zei dat de gemiddelde vrouw 10 tot 15 kilo MINIMAAL aankomt. Dat kan ook 20 kg worden.  In mijn geval is het dus precies het tegenovergestelde en toch kamp ik met dezelfde angst. Ik had voor mijn zwangerschap nog een BMI van onder de 17 en behoorlijk ondergewicht. Toch vind ik het doodeng om aan te komen. Ik ben nu 16 weken en 2 dagen zwanger en ben nu 4,5 kg aangekomen (in die tijd dus), ik word wekelijks gewogen in de kliniek waar ik opgenomen ben geweest.  De verloskundige vindt het nog vrij weinig, maar ja het zegt nog niets......  Ik probeer de verloskundige keihard te vertrouwen dat die 10 tot 15 kg na de geboorte er snel weer af is!!  Maar inderdaad, lijnen mag absoluut niet!!!!! En als je teveel braakt door de extreme misselijkheid kan de huisarts eventueel nog Emesafene voorschrijven. Bij mij werkt dat perfect. Braken is namelijk heel schadelijk voor je maag (je maag ook geen medicatie meer nemen voor maagklachten, dus voor mij echt een ramp), het beschadigt je gebit enorm (zeker nu je eigenlijk meer calcium binnen moet krijgen omdat je kind namelijk extra calcium nodig heeft voor de bottenopbouw en je eigen calciumgehalte daardoor omlaag gaat en je gebit slechter kan worden), en je kalium gehalte gaat in de war wat weer kan zorgen voor vele verschillende klachten. Dus als het schadelijk is voor jou en/of je baby zal je huisarts je Emesafene voorschrijven. 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hi Sofie, Ja dat is normaal hoor iedereen is verschillend met aankomen, sommige vallen af door het vele overgeven waar je last van zou kunnen hebben, en sommige komen veel aan sommige helemaal niets het verschilt echt per persoon en per zwangerschap ik ben nu 26 wkn, laatste x dat ik me woog is nu 2 weken terug denk ik ongeveer, toen zat ik op de 9 kilo dat ik was aangekomen ook kan het verschillen dat je nu veel aankomt en dat het straks weer op een lijn blijft het kan allemaal, niemand is hetzelfde

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Girl X, wie zegt dat je geen buik "hoort" te hebben tijdens het eerste trimester? Ik had met 7 weken een buik die leek op 4 maanden! Heb het ook niet verstopt kunnen houden voor lang! Laat het over je komen, je baby heeft die extra kilos nodig. Lijnen kan daarna nog! En JUIST het eerste trimester is het belangrijk dat je rekening houd met je zwangerschap, dan worden alle organen aangelegd! Niets mag fout gaan nu! Succes!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Nee, die buik van mij is echt vet hoor. Heeft weinig met zwangerschap te maken, geloof me  Ik eet ook meer dan eigenlijk normaal is voor mij (stoppen met roken) en ben laatst 4 dagen weggeweest en heb enorm liggen kanen (BBQ, kaasjes, stokbroden, uitgebreid ontbijten, je kent dat wel...) Ik was gisteren bij de diëtiste en was 2,5 kilo aangekomen in één maand... Maargoed, daar heb ik me inmiddels al bij neergelegd.  Ik ga NIET lijnen, maar ik moet ook niet meer gaan eten door het stoppen met roken. Dus vooral 's avonds zal ik het moeilijk hebben.  En dan denk ik maar aan die kleine garnaal in mijn buik en zoek ik even een plaatje op van hoe die er nu uit ziet. Dan is het wat makkelijker vol te houden 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

 ik ben 3 kilo aangekomen bijna 4.. echt vervelend is dat normaal ?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Girlx Ik herken je verhaal voor dat ik zwanger werd moest ik afvallen en liep daar voor bij de dieetisten. Ik ben toen 24 kilo afgevallen toen werd ik zwanger en moest dus ook stoppen met roken. Ik ben nu 24 wk zwanger en ben al 11 kilo aan gekomen maar dat is niet anders. Je mag idd niet lijnen dus doe ik dat ook maar niet maar ik snap je frustratie. Laat het maar gewoon over je heen komen je kan natuurlijk opletten met wat je eet maar lijne zeker niet. De eersten 3 maanden kom je idd wat aan omdat je baarmoeder gaat grooien en je fruchtwater steets meer word. De een komt wat meer aan dan de ander maar ik zou je adviseren geniet van je zwangerschap en let op met wat je eet maar je komt altijd aan en zeker als je er aanleg voor hebt. Ik ben al heel mijn leven vlink van porsteur maar ik ga na de bevaling wel weer naar de dieetisten om te lijnen. Geniet van je zwangeschap. gr an

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi, Je mag absoluut niet lijnen tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen vallen af doordat ze niets binnen kunnen houden, daar kun je niets aan doen. Maar als je echt bewust af probeerd te vallen bedenk dan het volgende; Als je afvalt komen 'oude' afvalstoffen weer vrij in je lichaam. Die afvalstoffen kunnen via je placenta je kindje bereiken. Dan heeft je kindje dus al afvalstoffen binnen, op het moment dat die nog heel erg klein is. Beter van niet. Ik begrijp je frustratie heel goed. Ik ben in de eerste trimester 11 kilo aangekomen. Ook liep ik al een jaar bij de dietiste en had dus het gevoel een beetje alles voor niets te hebben gedaan. Nu ben ik ruim 5 maanden zwanger en ben in de afgelopen 2 maanden maar 2 kilo aangekomen wat relatief gezien wel weinig is. Het hersteld zich zeg maar. Schik dus vooral niet te erg van wat je aankomt. Ik moet erbij zeggen, dat ik nu meer eet dan in het eerste trimester, dus probeer je niet te schuldig te voelen als je een keer wat lekkers tussendoor neemt. Ik ben er zelfs van overtuigd, dat door te weinig te eten je lichaam alleen maar meer wil vasthouden. Al is dat geen vrijbrief om constant taart en koek te gaan snoepen natuurlijk! Overleg het gerust ook even met je dietiste. Zij kan zorgen dat je voldoende eet om alle voedingsstoffen binnen te krijgen en probeer veel water te drinken. Verder probeer het te accepteren en te genieten. Dat heeft bij mij ook even geduurd hoor, maar nu vind ik mijn buik prachtig. Ik kijk elke dag even naar mijn buik en zeg dan tegen mezelf hoe mooi het is dat daar nu een klein mensje in zit. Probeer die positieve dingen tegen jezelf te zeggen.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden