anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 7 reacties

 
Hallo dames!! vraagje..... mijn partner heeft gordelroos:( vanmorgen bij de huisarts geweest en tja daar kun je weinig tegen doen....... nou zegt de 1 dat het wel gevaarlijk is voor zwangeren en de andere zegt van niet.... dus weet niet goed hoe ik hier mee moet omgaan. wat ik wel weet is dat onze dochter hierdoor de waterpokken kan krijgen, dat is opzich geen ramp want ze is net 1 geweest en ik heb het zelf vroeger ook flink gehad dus ik zal niet gauw de waterpokken krijgen. het duurt ongeveer 3-4 weken voordat gordelroos weg is en over 4 weken ben ik ook 37 weken zwanger en dan zul je net zien dat ik tevroeg beval en het is wel zeer besmettelijk voor baby's.... heeft iemand hier ervaring mee??? ik heb je verloskundige al gebeld maar die zitten hier op vrijdag dicht, dus ik toch maar even het 06 nummer gebeld maar ze deed een beetje vreemd aan telefoon..... huisarts ga het advies om niet in aanraking met baby's te komen de aankomende weken...... kent iemand dit in eigen gezin of familie? Groetjes, Danielle

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

fijn dat de kust weer veilig is hoor  is toch wel een prettig idee dat het over is voordat de kleine er is

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

:) dat is zeker prettig!! gelukkig maar :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb in week 16/17 van mijn zwangerschap gordelroos gehad. De huisarts en VK hebben toen overleg gehad met elkaar. Gordelroos is alleen gevaarlijk (zo is mij destijds verteld) als je tijdens je bevalling blaasjes hebt. Dit geldt ook voor koortsblaren, die zijn ook gevaarlijk tijdens de bevalling. Succes ermee!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

bij mijn partner is het gelukkig helemaal weg nu:)  en onze dochter heeft "nog" geen waterpokken... hopelijk blijven deze ook weg !!!!  dus hier is de kust weer veilig !!!!! :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Vervelend zeg; heb er toevallig vorige week wat over gelezen in een boek. Veilig zwanger van beatrijs smulders (blz 264) Kort samengevat lijkt het vooral gevaarlijk te zijn als je 5 dagen voor de bevalling tot 2 dagen na de bevalling wordt besmet. En is het hezelfde virus als waterpokken en dus kans op besmetting klein als je al ooit waterpokken hebt gehad. Mocht je besmet raken, dan kunnen ze het kind na de bevalling antistoffen geven om het te beschermen. Mijn advies; overleg met je verloskundige. Staat wel duidelijk dat het geen geboorteafwijkingen veroorzaakt.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Jeetje wat vervelend! Bij mij op het werk hebben we eens een bewoner gehad met gordelrooos, maar een zwangere collega mocht haar niet verzorgen! Succes!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

 http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/Gordelroos/index.jsp

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden