anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 13 reacties

 
Hallo allemaal

Door de topic over inrichten kamertje dacht ik, ik heb ook een dilemma. Niet zozeer met de inrichting, maar met de gordijnen.

Ik heb inmiddels het behang erop zitten en van dezelfde serie is er ook stof te koop. Ik dus helemaal verliefd, maar de stof is ook belachelijk duur. Nu ben ik een leek in naaien enzo, dus heb ook totaal geen verstand van gordijnen maken.

Nu heb ik geinformeerd en waar ik de stof kan bestellen kunnen ze ook gordijnen maken. Maar ik schok me dood van de prijs. Het is een enkel raam en ik zou dan een gordijn nodig hebben van 120x185 (dus 2 delen van 60 breed). Maar om dat te kunnen maken is dus meer als 4 meter stof nodig kreeg ik door. Dan nog voering en dan ben ik dus blut haha.

Nu ben ik uiteraard helemaal verliefd op de stof geworden en de hormonen zorgen ervoor dat ik eigenlijk alleen maar kan denken ik wil die, ik wil die, ik wil die

Nu zat ik denken aan een alternatief. Een rolgordijn en dan aan beide kanten een klein stukje gordijn voor de sier, zodat als het rolgordijn omhoog is, het er toch nog gezellig uit ziet. Dan zou er aan beide kanten een stukje gordijn van zo'n 20-25 cm komen schat ik. Die dus alleen maar voor de sier zijn en niet dicht kunnen.

Maar ik kan me er alleen maar een beeld van vormen in mijn hoofd. Ik vroeg me af of hier handige vrouwen zitten, die tips hebben. Of vrouwen die zoiets thuis hebben en het wel of niet aan kunnen raden.
Of misschien een heel ander idee hebben.

Alle ideeen zijn welkom

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 13 reacties.

anoniem

Anoniem 3 jaar geleden

Helemaal geen problemen met gordijnen hier, maar die druk van de hormonen herken ik maar al te goed! Pas 14 weken zwanger, maar nu al manlief de oren van het hoofd aan het zeuren dat hij moet opschieten met de babykamer... Herkenbaar voor iemand hier?

anoniem

Anoniem 3 jaar geleden

Hoi! ik koop mijn gordijnen altijd bij plissegordijnenexpert.nl omdat ik ze dan op maat kan laten maken. Zeker een aanrader!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey winnie, persoonlijk zou ik dan voor een rolgordijn (verduisterend) gaan en dan bijv aan elke kant een kleinstukje gordijn voor het zicht dit hoef je dan ook niet te verduisteren. Ik heb mijn kinderkamers allebij op het zuiden en heb dus ook rolgordijnen en gordijnen die wel licht doorlatend zijn maar eigenlijk heb ik die gordijnen nooit dicht. Mijn dochter krijgt straks andere slaapkamer en daar heb ik nu gewoon vitrage kamer hoog voor gekocht.  Ik heb wel het voordeel dat ik zelf gordijnen kan maken wat zo moeilijk is het eigenlijk helemaal niet en ik reken persoonlijk altijd 2x de breedte Bijv mijn slaapkamer is 4,40 breed en reken ik 8,80 voor gordijnen.  Groetjes Marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi, Ik zat ook met dezelfde dilemma, maar heb een hele aardige meneer ontdekt aan de westerstraat 48 Amsterdam. Hij heeft me weten te verlossen :)) En ben nu erg blij met mijn gordijnen. Hij heeft een winkel en maakt prachtige gordijnen. Ik ga er ook altijd naartoe voor mijn kleine en grote reparaties. Een top tailor! Hij kan ook heel goed advies geven over de stof en dergelijke.. Misschien dat dit sommigen uit de brand helpt :) Zijn nummer is 0206230080 Veel succes allen!! Liefs ^_^ Saskia

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi a.s. moeder, Je wilt 2 gordijnen van 60 cm breed en 1.85 lang. Prijs per meter is 26 euro. Wat je moet weten is hoe breed het gordijn is dat ze verkopen. Meestal is het 1.40 breed. Wil je het vol met plooien, dan moet je 2 x de breedte (60cm) rekenen = dus 1.20. Daar reken je ook nog de zoom aan beide zijkanten bij. In dit geval heb je dus 1.40 br nodig en een lengte van ongeveer 2 meter, want van boven en onder moet ook een zoom. Dat komt op 52 euro, dit is voor 1 gordijn van 60 cm br. Totaal dus 104 euro. Je kunt er ook voor kiezen om het gordijn van 1.40 breed doormidden te knippen, dan heb je (natuurlijk) 2 x 70 cm. Dit kun je aan de zijkanten omzoomen. Alleen als je ze dicht doet, heb je geen plooien. Ik zou er een verduisterend rolgordijn onder hangen. In dit geval ben je voor 52 euro klaar en komt wel het rolgordijn er nog bij. Succes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi, Ik ben zo snel met het babykamertje aangezien wij ook nog met de badkamer bezig gaan. Alles moet er uit en dus heb ik liever dat kamertje vast klaar, dan hoef ik daar niet meer achteraan. Liefs...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik woon in Zoetermeer. De maakkosten zijn helaas niet het duurste. Dat was 35 euro. Maar de stof zelf kost al 26 euro per meter en ik wil gordijnen aan een roede van 120 (dus 2x60), die 185 lang moeten worden. Die mevrouw van de winkel gaf aan dat ik dan 5 meter stof nodig heb. Ik wil ze graag verduisterd hebben (het is vrij dunne stof) dus dan kwam er nog 15 euro per meter bij voor verduisterstof. Ik heb geen idee of dit duur is of niet, maar als ik alles ging uitrekenen kwam ik op 240 euro ongeveer uit en ik vind het persoonlijk erg veel voor een gordijntje. Wat zijn vouwgordijnen precies?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi hoi, Ik vind persoonlijk 240 euro voor een gordijntje ook wel veel geld hoor. Ik heb ook een vouwgordijntje voor het raam. Heeft ook nog 60 euro gekost. Misschien leuk om foto's te plaatsen van de a.s. kinderkamers van iedereen. ben benieuwd hoe jullie hem hebben ingericht! Hier een paar foto's van onze babykamer: Onze grote kast Radiator ombouw, heeft m'n mannetje zelf gemaakt! Nou ben benieuwd naar jullie foto's!  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

aaaaaaaaaah ik wil ook een babykamer!!!! het begint echt te kriebelen nu.. eerst verhuizen, DAN babykamer.. @ Girlygirl, echt heel mooi!!!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wat ben je snel met het kamertje zeg. Ik heb alleen nog maar behang en een laminaatje. Als het goed is komen de meubeltjes begin maart. Vind het wel leuk om iedereen zijn kamertje te zien. Girlygirl erg leuk kamertje (weten jullie wat het wordt, ik weet het even niet meer, maar al dat blauw zegt een jongetje voor mij, maar kan tuurlijk ook voor een meisje), is het al helemaal af zo, of moeten er nog dingen komen?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden