anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 24 reacties

 
Vorige week woensdag 10 augustus is onze dochter Hayley geboren. Nu al zou je zeggen? Ja, nu al, na 31 weken zwanger. Bij een routinecontrole bij de VK bleek het hartje van Hayley niet meer te kloppen en werd de bevalling opgewekt. Woensdag, 2 dagen later werd Hayley geboren. Ze was erg klein, maar ze was wel heel mooi. Zoals je dat vaker hoort, het leek alsof ze sliep. Maar we waren wel trots als twee pauwen, onze dochter. Bij een echo nadat was gebleken dat Hayley na 31 weken zwangerschap was overleden in de buik, bleek dat Hayley een groeiachterstand had. Ze had de lengte die hoort bij een kind bij 27 weken zwanger. Terwijl bij de 20 weken echo dit nog helemaal goed was. Een oorzaak weten we niet. We weten niet of de groeiachterstand genetisch is. Ik ben zelf een halfbloed Indonesisch, en de moeder is een Vietnamese. In ieder geval, een hoop geregel. Langer dan 24 weken zwanger? Dus dan moet het gewoon begraven worden. En dat is dus echt waar je niet op rekent. Zeker niet bij 7 maanden zwanger..... In ieder geval.... we zijn dan wel papa en mama. Dat neemt niemand ons af. We hebben mogen genieten van een blijde zwangerschap, maar helaas loopt het anders dan iedereen hoopt. Maar Hayley? Ze zal altijd bij ons zijn.... en bij anderen. De muziek tijdens de uitvaart zal daar voor garanderen. Hayley, papa en mama houden van je.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 24 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ooooooooooooooo kan me echt maar half voorstellen hoe zwaar dat moet zijn geweest... en inderdaad.. makelijker gezecht dan gedaan om nu zonder zorgen weer verder... vind het zelf altijd zo vervellende als je niks meer hoor... dus dit stel ik ook echt heel erg op prijs... succes... ik duim voor jullie!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

wat fijne om weer wat van jullie te horen... zo vaak lees je vervellende berichten... maar krijg nooit te horen hoe het afloopt... zo  als de andere al aan geven hopelijk tot snel met super nieuws....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Juist, dat is ook de reden, dat ik het topic zocht. Je hoort zo vaak van : Het is niet goed afgelopen. maar na een half jaar ben je toch ook benieuwd naar de afloop. Vandaar dus de update. Omdat Hayley na zes maanden zwangerschap is geboren, moest het gewoon begraven worden. En dat is zwaar kut. Je bent alles aan het klaarmaken voor de bevalling, maar in plaats daarvan mag je een begrafenis regelen. Emotioneel is het zwaar geweest, de eerste maand niet kunnen werken, de tweede maand wel en toen weer een maand vakantie. En toen werd het 1 januari 2012. Alsof er een last van je afviel Lopen janken als een klein kind. Het afsluiten van een tijdperk. .... En dan nu ook vol goede moed ''het weer opnieuw proberen''. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we gaan er wel voor. Nu afwachten, hoe het is over een paar weken,als ze ongesteld moet gaan worden.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hee Dinh! Wat fijn te lezen! Ik hoop jullie snel te zien onder het kopje 1-3!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik ben weer terug, na een lange tijd afwezigheid, ik zat dit topic te zoeken, omdat ik toch nog wilde laten weten, wat we nu weten, en wat we nu gaan doen in de nabije toekomst. Onze dochter Hayley is gestorven aan een natuurlijke dood. Na zeven maanden zwangerschap is onze dochter in de baarmoeder gestorven. De navelstreng zat niet om haar hals, ze had geen afwijkingen, geen (levensbedreigende) infecties, ze had goede genen, alles was goed aangelegd. Voor zover de artsen het hebben kunnen onderzoeken, is Hayley gestorven aan een hartstilstand. Pure pech dus. Minder dan 5% van de mensen overkomt dit na 31 weken, en wij zijn er een van...... Overigens, ik zeg expres levensbedreigende tussen haakjes. Immers, het schijnt dat alle baby's dat hebben. In ieder geval, Hayley leek op het oog gewoon gezond. Behalve dan dat ze klein was. Tsja, hoe komt dat? Door de genen? We weten het niet en zullen het ook nooit weten. Maar wat we wel weten, is dat we ''niet bang hoeven te zijn'' bij een volgende zwangerschap. Makkelijk gezegd, je hoeft niet bang te zijn. Ze bedoelen ermee, de kans op herhaling is nihil, en als we de eerste twaalf weken overleven, dan is de kans gewoon reëel dat het nu wel goed gaat. Bij een volgende zwangerschap zullen we in ieder geval strenger onder controle zijn bij het ziekenhuis. Wanneer we weer zwanger raken? Daarvoor ben ik dus terug. We weten het niet. In ieder geval ... foliumzuur wordt geslikt en de natuur mag het werk doen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi meid wat goed dat jullie weten dat het niet iets is wat grote kans heeft dat het terug komt! ik wil  jullie dan ook heel veel succes en kracht toe wensen de komende tijd en ik hoop dat we jullie snel in de 1-3 maandenforum gaan zien!!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Sacha26;  Dinh is geen vrouw maar een man, haha maar dat kon jij niet weten. Toch fijn om te weten dat niks jullie een gezonde zwangerschap in de weg staat! Was Hayley misschien zo klein omdat jouw vrouw ook klein is? Ik hoop dat we hier snel goed nieuws van jullie horen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

jaaa sorry werd er al op gewezen hahaha sorry dinh maar ik bedoelde het goed!!! maar zo vaak komt dat niet voor hnogmaals mijn excuus mar het was wel gemeend (behalve dat meid dan hahahah) thnx mamalin!!!! hahaha

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@sacha26 @mamalin Jullie reakties doen ons in ieder geval wel goed. En op de reaktie ''meid'' hebben we om kunnen lachen. Begrijpelijk ook, dat er zo wordt gereageerd. Wij blijven een vreemde eend in de bijt, het zoekwerk, het communiceren kwam de vorige keer veelal van mij af, hopelijk, zal het bij de volgende zwangerschap meer samen worden. We doen in ieder geval ons best. @mamalin De artsen zeiden, dat de lengte van Hayley zeer waarschijnlijk te maken heeft met de bouw van mijn echtgenote. Met 1.60 en (nu 48 kg) is ze natuurlijk niet de grootste.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Geen woorden, Heel veel sterkte met dit verlies. Jullie zullen altijd haar papa en mama blijven.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden