anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 10 reacties

 
Hoi dame's

Ik geef borstvoeding en het loopt helemaal perfect mag dus niet klagen.
Merk wel dat het met 2 lopende kinderen wel zwaar is maar erger me nog niet.
Nu zijn we dus een vakantie aan het zoeken voor in sept en daar kijk ik dus al naar uit. Lisa is dan nog geen 3 maanden. Ik twijfel dus nu om het volgende; op avakantie zou ik best wat meer mijn handen vrij willen hebben ( thuis ook hahaha) dus kan ik er voor gaan kiezen om te stoppen met borstvoeding een week van te voren.

Ik heb de voor en tegens tegen elkaar gezet en ik heb meer voordelen met stoppen met borstvoeding. Maar dan komt het schuldgevoel weer op zetten en denk ik neeeeeeeee doorgaan.

Wat zouden jullie doen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik ben begonnen met kolven een paar weken terug. Dat was even wennen, maar ging uiteindelijk prima. Met mij gaat het helaas steeds slechter, dus het wordt tijd om af te gaan bouwen, zodat ik mijn medicijnen weer kan gaan gebruiken (mag niet in combinatie met borstvoeding). Ik heb dus ook besloten om af te gaan bouwen, en moet zeggen dat dat niet fijn voelde. Ik wilde heel graag de eerste drie maanden borstvoeding geven, maar het was duidelijk dat ik er dan aan onder door zou gaan. De eerste voeding die ik eraf deed (en een flesje afgekolfde melk gaf, want had voorraad in vriezer aangelegt), heb ik zitten huilen. Maar Alyssa vond het prima. Die pakte het flesje heel goed. Nu zijn we inmiddels twee weken verder en het afbouwen gaat langzamer als gehoopt. Ik moet nog steeds 4x per dag kolven, omdat ik anders verga van de pijn in mijn, op spanning staande, borsten. Wel krijgt ze inmiddels al niet meer uit de borst, maar alles uit de fles. 1x per dag poedermelk en 4x afgekolfde voeding. Want ze wordt veel blijer van de fles. Ze ging op het laatst echt zitten spelen met mijn borsten en naar mijn idee kreeg ze er weinig uit. Aan de ene kant vind ik het jammer, het had wel iets intiems, borstvoeding geven. Maar als ik zie hoe blij kind ik nu heb, vind ik het goed. Ik heb me er bij neergelegt dat ik met kolven af aan het bouwen ben. Wel geef ik de voeding die ik afkolf nog. Ik kan ook al starten met medicijnen en de voeding die ik kolf weg gooien, maar dat voelt niet goed. Ik hoop nu dat ik met een week of 3 helemaal klaar ben met afbouwen. Voor graafjes, bedenk je wel dat als je start met kolven, dat je dat niet naast je voeding gaat doen. Dat deed ik wel, om een voorraadje op te bouwen, maar dat zorgt er nu ook voor dat het afbouwen erg langzaam gaat. Mijn borsten waren een mega productie gewend. Want ik deed naast 7 voeding ook nog zo'n 400 cc per dag kolven. Ik wilde juist wel nog borstvoeding geven tijdens de vakantie. Leek me lekker makkelijk. Maar ik merkte ook dat zodra het buiten warm was en de zon scheen (ja die zeldzame dagen zon die we hebben gehad), dat ik het gevoel had dat mijn borsten aan het koken waren. Dus toen had ik al besloten dat ik dus geen voeding meer wilde geven als we op vakantie zouden gaan (idee was eind september te gaan), omdat ik ook wel van mijn vakantie wilde genieten en niet met pijnlijke borsten in de zon liggen. Je moet doen wat voor jou goed voelt, maar je moet je absoluut niet schuldig voelen als je voor jezelf kiest. Op flesvoeding worden ze ook groot. En je hebt haar in ieder geval een goede start gegeven. Iedere dag borstvoeding is meegenomen. Maar wat Sanne zegt, als het voor jou niet goed meer voelt, dan merkt de kleine het ook en is de kleine beter af met een relaxte mama en flesvoeding!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik zou zelf gewoon door gaan met borstvoeding geven:) En zoals ze hier al zeiden: je kunt natuurlijk ook gaan kolven:) Goed voor je kleine en dan kan papa het af en toe ook van je overnemen. En kolven kun je doen wanneer als het jou beter uitkomt, dus opzich ideaal lijkt me. Overgaan op de fles kun je dan altijd nog;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik denk dat je gewoon moet doen wat voor jou goed voelt maar vind absoluut niet dat je, je schuldig zou moeten voelen als je stopt!! Vind het zo belachelijk als mensen zeggen dat je borstvoeding moet geven en dat anders een slechte moeder of iets zou zijn... Tijn heeft wel geteld 1dag borstvoeding gekregen maar voelde me hier zo niet goed bij dat hij gewoon flessenvoeding is gaan krijgen en hij groeit er uitstekend op hoor!! Dus gewoon kijken wat voor JOU goed voelt en je niet gek laten maken door schuldgevoel, nergens voor nodig!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

je moet zeker doen wat goed voeld voor jouw!!!!!... anders merkt de klein dat aan je en zou die minder goed kunnen gaan drinken... denk wel dat het beide kant op werk... als je je toch schuldig of niet goed voeld bij fless voeding en dat toch ga doen zal je kind dat ook merken... denk ik zo!!! weet voor iedergeval dat hier de kleine man ook op dag geen borst wilde pakken om dat ik echt niet goed ik mijn vel zat... en balde van hoe alles ging... uit eindelijk is de gezondheid van moeder als kind belangerijk... en bij gezondheid val naar mijn mending ook een stuk emotionele.... succes met je keuze

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Dag dames  bedankt voor jullie reactie's Rivallity@ ik heb bij mijn eerste 6 maanden gegeven, ik werkte toen buiten de plaats en door de stress ging het kolven bijna niet meer. Bij mijn 2e heb ik 3 maanden kunnen geven het was bij haar een strijd de borstvoeding. Ze pakte niet goed enz.  Ik zit te denken om inderdaad te beginnen met kolven en te kijken hoe dat gaat. Dan ga ik het combineren. Gr

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Graafjes het moet inderdaat ook wel leuk blijven... en een strijd is niet echt feest.. succes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Graafjes: Ik zou doen wat voor jou goed voelt... Op zich kan kolven ook, maar ook dat moet je doen anders sta je op een gegeven moment op springen....

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

lastig... zelf wil ik zo lang mogelijk door gaan... mijn zusje geeft haar dochter van 2 jaar nog borstvoeding... (is wel meer bijvoeding... voor het lekker of als ze wil gaan slapen)... zelf hoop ik het ook zo lang vol te houden.. zo dra de klein gaat eten zal het wel minder vaak op een dag en minder lang... ik ga morgen ers voor het eerst wat afkolven.. en dan gaat papa via de fles proberen te geven... vind ik een fijne idee dat dat goed gaat voor ik weer aan de slag moet.... je moet uit eindelijk doen wat goed voor je voelde... misschien is er een half half oplossing... sochtens en net voor het slapen bv en de rest van de dag niet... of zo iets... succes met je keuze!!1

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

trouwens hoe lang heb jij het vol gehouden bij je ander kinderen??

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik zou doen wat voor jou het beste voelt! Ik ben na 1 week al gestopt, en vond het helemaal niet erg voor mezelf. Ons mannetje was ook veel meer tevreden na flesvoeding dan na borstvoeding. Daar was het mij ook om te doen...zolang hij maar tevreden is en voldoende krijgt. Je kunt ook combineren toch? Borstvoeding en flesje...dan kan je partner ook een keertje de fles geven... Succes er mee!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden