anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 12 reacties

 
Weer evene en algemeen topicje... Wat zijn jullie ervaringen met het consultatiebureau? Gaan jullie naar het inloopspreekuur of bellen jullie voor advies? Ik heb 2 keer gebeld om advies te vragen, had ik opzich wel wat aan, je kunt even van je af praten. Hoewel zij zelf aangeven dat je het moet ontdekken als moeder... geef het de tijd/ geduld enzo, dat had ik zelf ook al bedacht ;-)

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Sterkte steffi met de prikjes! Valt zwaar als moeder zijnde! Remco moet 23 juli weer :( bah

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Alyssa krijgt pas met twee maanden eerste prikjes. Wel vroeg zeg Steffie. Ik moet dus 13 juli voor eerste prikken. En in de zon zonder bescherming voor vitamines vind ik wel raar. Hier geven we ze gewoon druppels vitamine D en K (een van de twee is volgens mij hetzelfde als de zon). Want ik zou er niet aan moeten denken dat die kleine perongelijk toch verbrand. Zeker omdat het zo heet is bij jullie. De huid is nog zo dun. Ik hoor juist dat ze zelfs ingesmeerd moet worden als ze in de schaduw (onder parasol bijv) ligt.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Vit D is inderdaad de zonvitamine, de druppeltjes zijn in principe voldoende en hoeft je kindje niet per se in de zon. En het klopt dat de prikjes rond de 8 weken gegeven worden, maar het mag al vanaf 6 weken of wanneer er kinkhoest heerst vanaf 4 weken al, maar dat vind ik zelf ook vroeg.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Brrr mensen, wat een verhalen.....ik krijg er koude rillingen van als ik het lees. Ben zelf CB arts en kan me het niet voorstellen dat ik het in mijn hoofd zou halen om deze dingen te zeggen.....:( Jammer hoor, het CB kan zo leuk zijn!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

CB is bij veel mensen een verplicht nummertje.. als ik de entingen via de kinderarts zou krijgen zou je mij daar niet zien.. ik moet wel zeggen dat daar ook wel vriendelijke mensen lopen hoor maar de meeste zijn toch betweters als of in een vrouw geen moedergevoelens zitten en er niets van af weten.. en wat me veel opvalt is dat ze vaak denken dat hun wil wet is.. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Afgelopen woensdag was Dante al weer 2.5 week en hadden we onze eerste afspraak bij de kinderarts..  We hebben een soort van programma wanneer we moeten komen, en wat ze dan gaan doen (prikken etc). hij moest komen met 2 weken.. als die straks en maand oud is. en daarna moet die elke maand terug komen. dan wordt die gecontroleerd, soms wanneer het de tijd is een inenting.. gewogen, gemeten etc..ik moet dan doorgeven hoeveen die eet.. en hoeveel gemiddeld die per dag poept en plast. ze gaf advies over drinken, water geven ivm uitdroging (hier is het erg warm).. en dat Dante zelfs moet zonnen, elke dag 15 min zonder bescherming voor de nodige vitamines. aan het begin van de afspraak vroeg ze of het een lieve baby was.. dus ik zeg jaaaa hij is zo braaf en lief, hij huilt nooit (bijna nooit dan ) het is overdag alleen maar slapen en eten.. Hij woog toen in zijn blote billen 3860 gram. en was al 54 cm lang.. en hij was zooo zoet.. bij al het duwen, trekken, knijpen wat de arts deed heeft die geen kick gegeven.. waarna de arst zeg " hij is ECHT een lieve baby he"  .. hahaha.. zo trots dat ik was!! over 2 weken moeten we dus terugkomen!  en ik geloof dat er dan wat geprikt gaat worden.. oehh!  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Onze kinderarts zei dat van Remco ook dat ie te veel at en te snel aankwam, we moesten dus de melk iets verdikken. Vind dat zo'n ramp niet, vond het erger toen ie remco een rotzak noemde omdat hij veel huilde als we daar waren. Daar had hij wel een oplossing voor, remco een paar nachten in het ziekenhuis houden en dan konden wij slapen snachts. Jaaaa echt niet!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Nee ik ben er alleen als we een oproep en/of afspraak hebben. Wij hebben wel dagen dat je even kan wegen en ze benadrukken altijd dat je ze kan bellen om t een of ander.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

nou ik neem het CB niet zo nauw! ik ga heen voor de afspraken en de prikjes maar hoef verder niet echt advies van hun, dat hebben ze mij met de eerste afspraak goed verpest. Onze dochter was net 4 weken toen we voor het eerst heen gingen..... spannend natuurlijk maar toen was het ook bloedjewarm buiten en ze lag heerlijk in een romper in de wandelwagen, toen we uiteindelijk bij het CB waren konden we haar laten meten en wegen (wat wel erg leuk is trouwens) maar toen mochten we bij de arts naar binnen en het eerste wat hij vroeg aan onze dochter (op een lollige manier....atans dat probeerde hij... )  "dag meisje of word je geslagen door je papa en mama" ..... wat moest ik toen tot 10 tellen zeg...... wat was nou het geval..... Ze had rode streepjes op haar rug van de romper er zat waarschijnlijk een rimpeltje op haar rug toen ze in de wandelbak lag!! maar wat was ik boos!!!! De arts heeft wel zijn excusses aangeboden en zag ook wel in dat het niet normaal was wat hij zei, maar dat maakte voor mij toen al niet meer uit. Sinds dien neem ik de Arts van het CB bij ons echt niet meer serieus..... de Wijkverpleegkundigen zijn trouwens wel leuk bij ons hoor. dus ik ga heeeeeeeerlijk op mijn eigen gevoel af :) Groetjes, Danielle 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wow! Wat een lummel (netjes gezegd dan).... ik zou denk ik hardop tot 10 moeten tellen als ze zoiets gaan zeggen.... nodigd echt uit voor een open gesprek wanneer je ergens mee zit, niet dus! Ik heb ze twee keer gebeld om nog wat te vragen over borstvoeding, maar het antwoord komt er opneer "volg je gevoel" waarbij ik dan dacht "dat had ik zelf ook wel bedacht..." haha Ik ben denk ik nog iets wat onzeker!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden