Anoniem 10 jaar geleden 4 reacties

 
Hoi ladies!

Nog even een vraag over de flesvoeding:

Weet iemand trouwens hoeveel cc een baby minimaal binnen moet krijgen op een dag en hoeveel maximaal?? Levi moet om de 4 uur gevoed en 's nachts mag er 1 x 6 uur tussen zitten. Maar negen van de tien keer meld hij zich veel eerder. Hij drinkt verder goed, en plast ook goed. Maar ik vroeg me dus af hoeveel cc zo'n kleine baby mag en moet hebben op een dag....Wie weet dit??

Levi drinkt nu bij iedere voeding (wanneer hij zich niet te vaak meld) 90 cc per voeding.

Liefs...

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Hey Steffi, Nou, Levi spuugt geen grote hoeveelheden, maar soms komt er aardig wat via zijn neusje en mond, dan moet ik echt snel er bij zijn, want heb soms echt het idee dat hij dan even geen lucht krijgt, doordat beide uitgangen vol zitten met melk....zooooo zielig! Maar hij spuugt niet veel, geen halve flessen ofzo! Maar hij spuugt wel redelijk vaak. Vandaag gaat het aardig goed. Heb de speen vandaag uitgekookt, heb namelijk het idee dat hij soms alleen zuigbehoefte heeft.... Hoe gaat ie verder met Dante..istie wel gewoon goed te pas ondanks het spugen? Dinsdag komt de wijkverpleegkundige, ik ben zooo benieuwd hoeveel Levi dan gegroeid is...Ben er nu al best zenuwachtig voor! Liefs...

Anoniem 10 jaar geleden

Ha Steffi, Levi moet ook inderdaad even op adem komen. Ik stop zowiezo halverwege het flesje om hem te laten boeren. Vaak boert hij niet. Best vervelend soms, want hij spuugt best vaak. Ben er wel achter dat de 3 standenspeen en dan bedoel ik stand 1 daarvan, veel te snel gaat voor die kleine man. Heb nu een speen met alleen stand 1. Lijkt wel of die gaatjes kleiner zijn. Ik gebruik hypoallergene melk van Nutrilon. Dit omdat ik zelf ook ecxzeem heb en de kans voor Levi wil verkleinen. En jij??

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Girlygirl, ik heb Nestle melk.. weet niet of je die in NL ook hebt? wat versta je onder spugen? echt spugen? Spuugt Levi er soms na de voeding gerust een halve of hele fles eruit? heel de dag ging het goed, alleen net is er weer een fles eruit gekomen bij Dante.. en wee tniet waar het aan ligt, want heb overal rekening mee gehouden.. halve wegen boeren, niet liggen voeden, daarna ook even recht ophouden, en ook stoppen met voeden als hij genoeg heeft gehad.. toch maak ik me zorgen soms.. weet dat spugen normaal is. maar bij hoe vaak spugen moet je aan de bel trekken?? ik heb ook een 3 standen fles sinds gisteren, erg wennen want ook stand 1 is te groot voor Dante.. hij gaat dan echt "schrokken" .. maar bij me andere Avent flessen heb ik spenen voor 0 maanden heeft, wat een heel klein gaat is.. daarna spuugt die ook.. dus daar ligt het niet aan..

Anoniem 10 jaar geleden

hoi girlygirl! ik geef natuurlijk moedermelk in de fles! dus dat is anders.. ik geef 100 cc per keer.. en zijn er ongeveer 7 tot 8 flessen per 24 uur.. das behoorlijk wat..  ik heb op internet een formule gelezen, dit is wel gebaseerd op moedermelk.. het gewicht van de baby in kilos x 150 = aantal ml wat hij/zij zou moeten drinken.. dus bv  4 kilo x 150 = 600 ml per dag.. dan heb je nog een min en een max. dus min 550 tot 900 ml . ik ben nu langzaam aan het overgaan in flesvoeding, ik geef dan ook 90 cc per fles, en 6 flessen ongeveer per dag, dit is wat op de pot staat wat ik hoor te geven.. maar soms heb ik ook een 7de fles. Dante is een grote eter hihi.. op de aanwijzingen staat dat ik vanaf de 3 weken 120 cc moet gaan geven per fles das dus aankomende zondag, ben benieuwd of die dat in een keer weg gaat krijgen.. Heeft Levi soms ook een pauze tijdens een fles? die van mij halve wegen heeft vaak een momentje nodig voor boertje laten even op adem komen, en dan na 5 min drinkt die de rest van de fles leeg.. en welk merk heb jij?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden