anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 10 reacties

 

Ik ben even beetje in geheim zeg maar.
Mijn probleem is deze. Mijn man en ik  hebben besloten om voor een 2de kindje tegaan (eigelijk ook best goed nieuws) vandaag wilde ik het goede nieuws met me beste vriendin delen   maar ze was alles behalven blij voor me  ze had het alleen maar over dat zij geen 2de kon krijgen om dat zij geen man heeft of vriend en dat ik het ook niet moest doen wand ons huisje is te klein ( heb een 3 kamer apartementje en al een kleine van bijna 1,5) en dat ze daarom niet vrolijk voor me kon doen wand ze vond het niet handig dat we dit gaan doen (ons huisje staat al een tijd tekoop)  heb haar er ook naar gevraagd of ze het niet leuk vind dat ik haar dit nu zij ze zij dat het haar frustreed dat alles bij ons van een leiedakje lijkt tegaan en bij haar allemaal niet. 
Ben dus eigelijk nu ook erg verdrietig dat ik dit niet met haar kan delen was met de eerste ook al moeilijk om dat ze toen ookal een kleine wilde  en ik vond het toen ookal jammer dat ik het niet met haar kondelen (de zwangerschap ook niet  had het idee dat ze me maar een zeur vond)   dus ik had nu echt zo iets van    zij heeft nu zelf een zoontje en dus zal ze nu wel wel met mij mee blij kunne zijn. heb het toen zij zwanger was wel gedaan ik was echt heel blij met haar mee  en leefde erg met haar zwangerschap mee. ik denk dat ik nu op het zelfde van haar hoopte.... weet dus ff niet wat ik nu moet  ik wil haar niet kwetsen. en heb dus met haar afgesproken dat ik het er met haar niet over zou hebben maar ik ben eigelijk heel verdrietig er door nu. had gehoopt dat ze nu ook eens blij voor en met mij kon zijn. Moet ik me weer heel me zwangerschap ongemakelijk voelen als zij er is en dat wil ik niet ,,,, ik wil gewoon dit geluk kunne delen ook met haar.. ik ben teleurgesteld.   wat moet ik nu? Ik voel me er echt rot door.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Dat ze er moeite mee heeft, moet niet joun probleem zijn;) Je moet vooral blij zijn met je zwangerschap, en dat niet laten verzieken door iemand anders, omdat ze niet heeft wat jij hebt. Jaloezie noem je zo iets;) Ook vind ik dat je niet opgelaten hoeft te voelen als ze bij jou over de vloer komt. Ze heeft het maar te accepteren, en zij is degene met dat probleem en niet jij;) Jij kan er niks aan doen dat ze geen man heeft toch?:) Daar is ze zelf namelijk ook bij:) En als goede vriendin van jou zou ze blij voor je moeten zijn, en haar eigen sores even opzij moet zetten. Dit is joun geluk, en daar moet je veel van genieten:) Een kindje krijgen is het mooiste wat er is!:P Misschien draait ze later wel weer bij. De tijd zal het leren;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie Chantal135. Ja ik vind het echt heel erg jammer en ben echt teleurgesteld. Heb haar ook een kleine gegunt toen zij zwanger was van een man terwijl ze er noets mee had en heb haar toen ook bij gestaan en nu hoopte ik dat ze het ook mij zou gunnen    was echt een koude douce toen ze zo begon zo ken ik der niet.   Ze is al meer dan 14 jaar me beste vriendin en ik snapte het bij me eerste kindje nog wel dat zij er moeite mee had  wand toen zat zij ook alleen  en ik vond het toen al heel ongemakelijk en ze maakte al naare opmerkingen  heb het er toen ook met haar over gehad dat ik het niet fijn vond dat ze zo deed toen heeft ze bij mij huilend haar verhaal gedaan dat ze ook al jaren graag een kleine wil enz enz   dus nu heeft zij zelf een heel lief zoontje van paar maanden dus ik had nu echt zo iets van  een jippie moment dus ik wilde het met haar delen en ze deed gelijk zo kout en negatief dat ik er gewoon verdrietig van ben. heb toen met haar afgesproken dat ik het er met haar niet meer over zou hebben wand het kwetsthaar. maar nu voel ik me heel verdrietig         voel me in de steek gelaten.   

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi fdi, Vervelend hoor. Dit is juist nieuws wat je graag met haar wil delen en dan reageerd ze zo. Ik kan me van haar kant voorstellen dat ze er een beetje van schikt en dat het emoties bij haar oproept. Echter dat wil niet zeggen dat ze niet blij voor je kan zijn. Probeer eens te kijken of ze een volgende keer al anders reageert als ze het nieuws een beetje heeft laten bezinken en vooral wees ook eerlijk tegen haar. Je mag best, zonder verwijten, aangeven dat dit voor jou een belangrijk iets is en dat je graag je blijdschap met haar wil delen, omdat zij een belangrijk deel van je leven uit maakt. Zelf heb ik een schoonzusje die nogal uhm moeilijk doet. Ik vind dat erg lastig vooral omdat het bij mij ook niet vanzelf ging. Wel heb ik altijd intresse en blijdschap naar mijn vriendinnen getoond die wel zwanger waren. Vandaar dat ik ook niet goed begrijp waarom vriendinnen zo reageren. Al is jarloersie helaas een van de meest moeilijke emoties die gewoon moeilijk te onderdrukken is. Probeer begrip voor haar te tonen, maar wees duidelijk in wat je terug verwacht. Het er niet over hebben is geen echte optie, want er komt (hopelijk snel) een tijd dat je zwanger bent en dan wordt ze er alsnog mee geconfronteerd. Beter daarop voorbereiden anders kan ze dat helemaal niet aan. Tuurlijk hoef je haar niet alles te vertellen, maar ze moet wel aan het idee wennen. Eerlijk vind ik het zeker niet dat ze zegt dat bij jou alles van het leie dakje gaat, want zo werkt het leven helaas bij niemand. Jij zult weer tegen andere zaken aan lopen. Dat zou betekenen, dat alles waar jij straks mee zit, je niet met haar kan delen. Stel dat het langer duurt om zwanger te worden, niet goed gaat, gewoon even zeuren om de standaard kwaaltjes. Dat hoor je te kunnen delen met een vriendin. Probeer haar verdriet te erkennen, maar deel ook jouw gevoelens. Zo gaat dat in een echte vriendschap. Geef haar tijd en trekt ze niet bij, zorg dan dat het jou niet te veel stress en emotie en energie kost, anders is het hard maar waar, kun je misschien beter tijdelijk wat minder afspreken. Ik hoop dat je nog andere vriendinnen hebt waar je het wel mee kan delen. En wie weet trekt ze wel bij een eerste schikreactie is te begrijpen. Oja en wat betreft je huis. Mijn broer en ik hebben ook tot ik 3 jaar was (en mijn broer 6) bij elkaar op het kamertje geslapen. Ik heb er niets aan over gehouden en hij ook niet (denk ik).

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Dankje wel dikkebuik. pff fijn dat ik even me hard kon luchte. ja ik heb wel andere vriendinen maar zij is echt me maatje  maar  als ik dit zo mee maak twijfel ik daar nu sterk aan.  ja   wie weet is het idd de schrik van haar kant . ik hoop het wand ik zou met haar graag me zwangerschap delen.  pff ik ben denk ook even uit het veld geslagen door haar onverwachte reactie.  Ik wil best tot op zekere hoogte rekening met haar houden maar als het niet bij trekt is afstand denk idd het beste   pff zou het wel erg jammer vinden.    

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja logisch. Wat je zegt, het is je maatje/ vriendin en als die persoon belangrijk voor je is wil je graag belangrijke gebeurtenissen met haar delen. De leuke en de minder leuke. Het zou erg jammer zijn als je dit niet met haar kan delen. Ik hoop dat ze bijtrekt en anders vrees ik echt dat je voor jezelf moet kiezen. 14 jaar vriendinnen of niet. Dit zou ze anders hebben met alle belangrijke gebeurtenissen die jij hebt en zij niet. Maar gun haar even de tijd.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik zal haar de tijd geven en als het niet beter gaat dan maar wat afstand nemen.    Heel erg bedankt voor jullie advies  heeft me echt gesteund.  Het zou zomaar deze maand al raak kunnen zijn wand bij me eerste was ik ook de eerste ronde al zwanger.  dus we hopen voorzichtig dat het deze maand ook zo mag zijn.  dus we zullen het de 29/30ste weten  wand dan zou ik niet ongesteld moeten worden.   wil niet eerder teste tenzij ik echt merk dat er iets is veranderd. spannend dus hihi  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

spannend idd. Laat het ons even weten :D

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

heb even een vrolijker topic geopend hoor hihi gaan we posie verder.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hallo,ik probeer al 3 maanden om zwanger te worden maar lukt me steeds niet,ik heb 1 x de ovulatietest geprobeerd ,het was de goei moment om te klussen,lol maar helaas platte kaas ,het mocht niet zijn,we hebben toen gewoon de natuur laten doen,zonder ene voorbehoedsmiddel en zonder testen maar toch kreeg ik me regels vroeger daan voorzien.het is nu de 4de x dat ik ga proberen als het dan nog niet lukt weet ik het niet meer hoor,ik ben 23 dus te oud ben ik niet hee.raad en daad kan ik goe gebuiken.hen al 1 dochtertje van 2jaar,dus ik zie ook geen probleem met niet vruchtbaar te kunnen worden.wie kan mij raad geven? grtn sandrine x

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

wie mij kan helpen laat gerust weten via sandirneplumat@live.be of via facebook sandrine plumat.profielfoto is een leisje lol

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden