anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 13 reacties

 
Hallo.

15 mei was volgens mij de eerste dag van mijn laatste menstruatie.
21 mei hebben mijn vriend en ik besloten de voorbehoedsmiddelen de deur uit te doen.
Afgelopen 2 weken had ik veel last van krampen in mijn baarmoedersteek, duizelingen en misselijkheid kwamen daar de afgelopen dagen nog bij, dus ik had al zo'n vermoeden dat er íéts aan de hand was daarbeneden. En toen werd ik ook maar niet ongesteld.
2 dagen geleden heb ik een zwangerschapstest gedaan; en ja... Bingo!
Ik ben dus direct zwanger geworden!!!
Daar had ik niet echt op gerekend toen we de beslissing namen omdat ik 34 ben en het dus logisch is als het een paar maanden duurt.
Het is niet zo dat ik niet blij ben, zeker niet, maar ik moet wel ff omschakelen. Ik zit niet meteen op een roze wolk zeg maar, en dat beeld had ik wel altijd bij ondekken dat je zwanger bent.
Het voelt wel heel bijzonder allemaal, maar ik moet ook echt aan het idee wennen (en ik word er een beetje bang van  )

Ik heb ook nog een vraagje; Ik blijf een zeurend gevoel hebben links onderin mijn buik. Zo'n beetje het gevoel dat ik ook heb als ik een eisprong heb (die voel ik). Maar het blijft nu dus aanhouden.
Wordt daar een beetje nerveus van omdat ik las dat bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap pijn aan één kant van de buik een symptoom is.

Ik kan dinsdag pas bij mijn huisarts terecht.
Heeft iemand van jullie ervaring met een BBZ of kan iemand dit gevoel dat zo duidelijk aan één kant zit plaatsen?

Groetjes Mieke

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 13 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey dikkebuik Bedankt voor je tip.. ik ga beslist een x kijken.. Heb je ook al gehoord over van asten.. die zit in Tilburg.. Daar hoor ik van heel veel mensen over.. We zijn naar babydump geweest! We hebben piepkleine sokjes gekocht.. 1 paar met daarop. I hartje papa en 1 paar met een konijnenmondje en de oren steken eruit. Toen we aan het kijken waren hebben we nog veel meer gekocht! een waskussen (van tijgetje) een  bak waar de pamperdoekjes inmoeten en een bak waar watten en wattenstaafjes inmoeten ook van tijgetje.. waskussenhoezen ook al... Daarna hadden we een hoop gekregen! Weer es in de stad geweest en bij de hema weer van alles gerhaald. Ik ben erg blij maar durf toch nog weinig te doen. Laatst viel een bewoner (werk met verstandelijk gehandicapten) en die had ik opgevangen. Toen heb ik echt ff gedacht dat dat te zwaar word en dat het eraf gaat komen etc etc.. Maar nu (4 dagen later) nog steeds geen bloed gehad ofzo.. dus ik verwacht wel dat t allemaal goed gaat! Kan wel niet wachten tot de eerste echo! Hoever ben jij? ergens last van?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Alana, Ik ben nu bijna 24 weken. Dus al een stukje verder. Op moment heb ik last van 2 dingen, mijn blaas en zoals waarschijnlijk elke zwangere vrouw op dit moment, de warmte......... ahhhh ik hoor de wind en wat gerommel, dus nog ff en dan is het hier waarschijnlijk wat beter uit te houden :D Verder in het begin was ik ontzettend vermoeid echt heel erg. Maar dat hoort erbij. Na een week of 13 begon ik echt verbetering te merken hoor en na 16 weken stond ik gewoon weer in de tuin te werken. (al moet ik uitkijken want elke avond een harde buik hebben is niet goed geloof ik zo vrouw in de zwangerschap). Probeer op je werk het wel in de gaten te houden hoor, zwaar tillen is inderdaad niet goed. Ik zou me niet te veel zorgen maken dat je daarom een miskraam zou krijgen, die krijg je gelukkig niet zomaar, maar het is niet goed voor je. En ja die eerste echo... oh en de 2de en de 3de. Het is zo wonderlijk dat kindje te zien en dat hartje te zien kloppen. Geniet ervan. Even later krijg je ook het hartje te horen en veel verloskundige luisteren er vanaf 13 weken elke controle naar. Zo leuk is dat.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Alana, fijn te horen dat je gaat proberen het fijn te vinden. Uiteindelijk maak je niet vaak mee dat je zwanger bent (nouja de meeste van ons niet), dus genieten is dan het beste wat je kunt doen. Ik hoop dat je leuke spulletjes hebt kunnen vinden. Ik wil ook eerdaags naar de baby-dump. Ik heb zelf mijn kinderkamertje bij gardo gekocht. Erg leuk om eens te bekijken is babypark in ik geloof zaandam. Die is namelijk mega groot en uitgebreidt. Wel wat duurder, maar voor inspiratie hoef je je portomonee niet te trekken :D

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey Dikkebuik: Bedankt voor je reactie. Er zit wat in je verhaal! Ik heb dan ook besloten niet meer bang te zijn en gewoon fijn te vinden.. Vanavond gaan we naar de babydump om ons eerste babydingetje te kopen!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Net heb ik al een heel bericht getypt, daarna kwam ik erachter dat ik me ook in kan loggen ^^ Ik zal het even opnieuw doen! :D Mijn naam is Alana. afgelopen zondag (op vaderdag) zijn wij erachter gekomen dat wij ook ouders gaan worden. uit blijheid heb ik het al aan iedereen verteld. Ik was al een half jaar gestopt met de pil en toen we de condooms lieten liggen ben ik ook in 1 maand zwanger geworden. Verder hoor ik van iedereen aan wie ik het vertel: "Waarom vertel je het zo vroeg, er kan nog van alles gebeuren" of :"ik hoop dat het blijft plakken". Dat is echt niet leuk! nu ben ik zo bang dat het ervanaf komt dat ik zelf nog niks durf te kopen voor de baby. Hierboven lees ik dat andere last hebben in de onderbuik aan de linkerkant. Ik ben blij dat te lezen, want ik heb dat zelf ook. Ook mijn onderbuik (ter hoogte van de rand van je onderbroek) is dikker als normaal. Is dit raar als je rond de 5 weken bent? Verder heb ik op mijn buik na totaal geen eetlust! Hadden jullie dit ook? komt dat nog terug? Het lijkt zo onwerkelijk omdat ik niet misselijk ben. Groetjes Alana

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Mieke, gefeliciteerd met jullie zwangerschap! voor mij een soortgelijk verhaal. 11 mei laatste menstruatie, 22 mei de knoop doorgehakt en ervoor gegaan. al snel kreeg ik rare zeurderige krampjes aan beide kanten onderin mijn buik. het zal toch niet..... en ja hoor, 10 juni positieve test! ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan en werd ook heel nerveus en oplettend bij elk gevoel. ik was van plan nog van alles op te zoeken via internet en boeken, maar was daavoor al gewoon te laat! nu 1,5 week later is het tot me door gedrongen en ben ik rustig. nou ja rustig, dolgelukkig van binnen en zou het graag aan iedereen vertellen, maar wacht daar nog even mee. ik herken je verhaal dus! ik ga trouwens niet naar de huisarts. direct naar de verloskundige. hoefde van hem alleen even te melden als ik zanger was, voor het dossier. afspraak 6 juli, wat duurt het allemaal lang!!!! ik ben zo nieuwschierig! groetjes eefje

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi iedereen, Gefeliciteerd gefeliciteerd met jullie zwangerschappen. Wat is het bij jullie allemaal lekker snel gegaan zeg. Die pijn in de zij of onderbuik is volgens mij redelijk normaal hoor. Ik had het ook wel iets. Gelukkig heb ik nooit een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad, maar ik ben er wel direct op gecontroleerd (ik ben namelijk direct na een operatie zwanger geworden waarbij ze mijn eileiders hadden doorgespoeld). Ik begreep toen ook van de gynacoloog dat buikpijn meestal heel heftig is bij een bbz en dan doet het echt te veel pijn om een paar dagen mee rond te kunnen lopen/kruipen. Dus daar zou ik me niet te druk om maken. Je baarmoeder begint gelijk met groeien en dat kan wat pijn geven aan de banden en aan de baarmoeder. Waarschijnlijk voel je dat. Alana; tja helaas reageren mensen soms een beetje apart. (mag ik het zo noemen) Probeer hier boven te staan. Ik heb het ook vrij vroeg aan verschillende mensen verteld. Je wilt het graag delen en je bent heel bij, niets mis mee. Bedenk inderdaad dat als het misgaat, je dat ook makkelijker kan delen met iemand die al wist dat je zwanger bent dan iemand die dat nog niet wist. Al moet je er gewoon vanuit gaan dat het goed gaat en dat er over 8 maanden een kerngezond kindje te wereld wordt gebracht door jou. Op de een of andere manier komen ook altijd weer allerlei bevallingsverhalen op tafel te liggen zodra je verteld dat je zwanger bent. Neem die met een korreltje zout, want voor sommige is het een sport om maar te vertellen hoe extreem hun bevalling wel niet was. Daarbij geen een bevalling is hetzelfde en heb je wel eens iemand horen zeggen, dat die geen 2de wil vanwege de bevalling??? Ik niet. Wat betreft je buik. Ook dat is normaal. Door je hormonen gaan je darmen iets opzwellen. Bij de een wat meer dan bij de ander. Dus het is heel goed mogelijk dat je dat ziet.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wij zijn er net 3 dagen achter dat ik zwanger ben. We zijn 19 mei getrouwd en nog een week op vakantie geweest. En nu, nog geen 4 weken later bleef mijn menstruatie uit en bleek dat het gelijk raak was. Nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. Hartstikke blij natuurlijk. Ik had al een week of 2 ook zo'n pijn in mijn onderbuik tot in mijn vagina. Beetje stekende pijn, vooral als ik op mijn zij lig. En een heel onrustig gevoel in mijn benen. Dat is echt een naar gevoel. Heeft iemand enig idee wat dat kan zijn en of dat ook wel echt met mijn zwangerschap te maken heeft? Volgens mij heb ik daar ook al langer last van, weet het niet zeker. Groetjes Naomi  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Mieke. gefeliciteerd super Die pijn herken ik ook ik ben nu 23 wk zwanger en had in het begin ook pijn links onder in me buik. Heb dat toen ook aan de verloskndigen gevraagt maar dat bleek mijn eierstok te zijn. Ik voelden namelijk ook altijd mijn eisprong maar dan alleen aan me linker eierstok dus die reageerd er gewoon wat heftiger op. Je moet echt niet luisteren naar al die verhalen ik de dat ook altijd en heb mezelf de eersten 20 wk gek gemaakt. niet doen dat is echt zonden want het gaat al zo hard. Luister goed naar je lichaam die verteld je genoeg je voelt aan je eigen lichaam of het goed zit ik kan niet geschrijfen hoe maar luister er naar en die pintjes dat hooord er bij er gebeurd heel veel in je buik alles gaat grooien en uitrekken het komt echt wel goed. geniet erg van!!! gr an

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hey hey! Ten eerste, van harte gefeliciteerd! je moet jezelf niet zo bang maken hoor met die enge verhalen! ik had dat ook, pijnlijke scheuten ook bij 1 kant... Het is gewoon een teken dat je baarmoeder aan het groeien is! hoeft niet perse iets ernstigs te zijn hoor! Bij de 1 voelt het als steken en bij de ander als menstruatiepijn. Iedere vrouw is weer anders en ervaart het ook anders. Ook ik ben redelijk snel zwanger geworden (na ong. 2 maand) en had het ook niet zo snel verwacht. Dan is het inderdaad nogal een shock, ookal wil je het graag! Gelukkig komt dat wel weer goed hoor! Wacht maar tot je je eerste echo hebt, dan kun je het wel van de daken schreeuwen! Laat je ons weten wanneer je voor de echo moet en hoe het was?? Liefs...

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden