anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 21 reacties

 
Ik heb al een paar dagen last van wat lichamelijke klachten en vroeg me af of iemand ze herkent... Sinds vorige week heb ik soms zeurende pijn aan mijn stuitje en sinds gister erge steken in mijn rechterbil. Zowel tijdens het lopen, staan als zitten. Het zal er natuurlijk wel bijhoren, maar ik vroeg me af of hier meer mensen last van hebben en of die al weten wat het precies is? Oh ja, ik ben nu ongeveer 16 weken...

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 21 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo allemaal, Nou ik heb sinds een tijdje ook ontzettend last van mijn stuit! Ik zal ook even een afspraak maken bij de dokter/fysio en ik heb ook al even gekeken naar de braces, maar het zijn er heeeeeel veel! Welke moet ik hebben? Mijn zus heeft ook een BI gehad vroeger en dat is een verwaarloosde BI geworden en daar word je echt niet blij van! Dus ik wil eigenlijk gelijk wel met die brace beginnen. Wat voor type moet ik kopen? Ik ben een klein vrouwtje. 1,63 om precies te zijn en heb normaal altijd maat 36, nu 38 omdat ik wat gegroeid ben. Ik ben 10,5 week zwanger. Graag advies :) Alvast hartstikke bedankt en jullie ook allemaal sterkte met de pijnen en hoop dat deze snel verdwijnen! Groetjes, Det 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Mijn fysio raadde een brace af, omdat je bekken daar juist zwakker van worden... Alleen als het echt niet uit te houden is mocht ik er eentje gebruiken..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

de mijne raadde het ook af. Verder weet ik niet of je met 10 weken al kan spreken van bekken instabiliteit. Mijn fysio gaf wel aan dat als het echt niet meer uit te houden is, dat het dan een oplossing kan zijn, maar dan echt alleen voor nood. Ik zit dus thuis, niets te doen, ben naar mensendieck geweest en heb oefeningen gekregen. Die werken redelijk goed (als ik ze netjes doe). Het lijkt me dus verstandig om eerst inderdaad een afspraak te maken bij dokter. Die kan je dan vragen om een verwijzing naar een fysio (of mensendieck) die gespecialiseerd is in zwangerschap en bekken klachten. Geef dat eerst een kans. Je moet nog zo lang. Als het echt niet uit te houden is, dan kan je altijd met je therapeut bespreken welke bekkenband je nodig hebt. Ben je eigenwijs en wil je perse zo'n ding (ik heb ook zo'n week gehad). Dan kan je gewoon naar een thuiszorgwinkel gaan en je laten adviseren. Daar hebben ze bekkenbanden en weten ze precies wat je nodig hebt. Kan je passen en voelen. Ik had de mijne al besteld (ze hadden mijn maat niet op voorraad). Toen die een week later binnen was, en ik ging passen en voelen, vond ik het helemaal niets. Ik heb er een paar rondjes mee door de winkel gelopen (nou ja gewaggelt) en had niet het gevoel dat het iets deed voor mij. Het ding kostte ruim 50 euro en ik heb uiteindelijk besloten dat ik me maar gewoon neer moest leggen bij het rustig aan doen en luisteren naar mijn lijf. Want met zo'n band ga je toch snel teveel doen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb nu al ruim een paar weken die band, en het is werkelijk een verademing! Heb het even nagevraagd bij mijn fysio, maar die zegt niet dat het de bekken er zwakker van kan worden. Je hebt immers wel oefeningen die je erbij moet doen. Ze worden niet zwakker dus. De bekkenband drukt mijn gewrichten weer in de goede positie waardoor de pijn stukken minder is, aangezien de wrijving van de gewrichten wordt voorkomen! Begrijp wel dat het logisch klinkt dat je dan weer meer gaat doen, maar dat is ook juist de bedoeling van zo'n band. Dat je weer wat mobieler wordt. En mits je de juiste oefeningen doet, houd je ze in vorm. En ik mag bijvoorbeeld niet meer stofzuigen of dweilen. Nooit meer leunen op 1 been, zittend aankleden etc. etc. Het verhelpt een hele boel pijn, maar daarmee is het natuurlijk niet helemaal weg. Maar voor mij is het dus een geweldige uitvinding. Het zit niet altijd even lekker, maar het helpt wel! Succes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi allemaal, Ik dacht eventjes dat ik de enige was met een zere bilspier. Maar niet dus. Ik heb er ook vaak last van en kan er zelfs niet doorlopen. Het vervelende eraan is, dat je er niets aan kunt doen. Ik heb er eigenlijk ook niet aan gedacht dat het door de zwangerschap zou kunnen komen. Ik heb woensdag een afspraak en ga dit zeker aankaarten. Iedereen succes met de klachten!  

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Het blijkt ook bij mij inderdaad zwangerschapischias te zijn. Ik moet naar de fysio en hopelijk kan die er iets aan doen! pff... en rust nemen he.. niet de trap, niet stofzuigen, niet tillen etc. Dat gaat nog wel het moeilijkst worden, dingen uit handen geven. Maar ach, beter dat dan met 20 weken al thuis zitten zoals je ook wel leest! Jullie succes allemaal, ennuh.. rustig aan he!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Vandaag aangegeven op het werk dat het te zwaar wordt... Ik heb krampen in mijn onderbuik en last van mijn linker been, een teken om een tikkie rustiger te doen. Er wordt meer vaart gezet bij het zoeken naar vervanging en zo mogelijk per direct, zodat ik andere werkzaamheden kan verrichten. Morgen moet ik wel de hele dag, ik zal zien of ik dat ga trekken of niet.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey MommyD, Doe maar rustig aan! Ik zit in hetzelfde schuitje...ik werk nog gewoon 40 uur, maar vind het verschrikkelijk om me er aan over te geven. Ik geef niet graag werk uit handen en los alles het liefste zelf op. Heb ook nog niet aangegeven op het werk dat ik graag minder wil gaan werken, want ik wil geen pieperd zijn, ook al weet ik wel dat ik aan mezelf moet denken. Wil een ander niet tot last zijn. Heb nu een brace voor de bekkeninstabiliteit (lees hierboven) en nu gaat het eigenlijk prima. Gistermiddag ben ik gemasseerd en daar voel ik nog wel de uitwerking van, maar de fysio zei dat ik wel vooruitgang boek. Dus daar klampen  we maar aan vast. Ik moet immers nog 2,5 maand werken. Iedereen succes met deze lastige pijnlijke klachten. Liefs...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Yep, zeer herkenbaar. En hier geen enkele fysiotherapeut of mensendieck die met zwangeren werkt dus hier is het doorbijten... Sterkte iedereen!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ girlygirl, heb je dan zo'n brede band of een smalle? (heb em gelijk even gegoogled...) @ Jennefer, veel sterkte dan zeg! pff.. ik hoop dat ze er bij mij iets aan kunnen doen, want zo doorgaan lijkt mij geen pretje... Die banden waar girlygirl over sprak zijn ook op internet wel te krijgen hoor, misschien een idee voor jou??

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden