anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 9 reacties

 
meiden ik zit met een klein probleempje!
mijn kleine man  die heeft al dagen de tik om iedereen kopstoten te geven.....
hij begint heel lieg met een aai over je bol en een aaaacccccchhhhhh  darna pakt hij je hoofd en doet zijn mond open (voor hem een teken om een kusje te willen geven) lief he......ja nu komt het BAMMM kopstoot.......met als gevolg: ik een ei op me hoofd me dochter een ei op de hoofd en hij allemaal rode plekken op zijn voorhoofd.

heeft iemand tips en trucs om hem dit af te leren?

Pagina 1, reactie 1 t/m 9 van totaal 9 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Sacha26: Ik denk dat je er niet veel meer anders aan kan doen :-) Misschien hebben andere nog tips en ideeen? 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ja dat doet hij ook want hij heeft zelf ook rode plekken op zijn hoofd! zaterdag ochtend gaf hij mij een kopstoot terwijl ik op de grond met ze zaten te spelen en voelde het gewoon kraken! ook hij had pijn met als gevolg een mooie blauwe bult op zijn hoofd en heel veel tranen op zijn wangen!!! daarna heeft hij het nietmeer gedaan tot nu dus mischien was 1x hard wel genoeg om het af te leren!!!1 dat hoop ik tenminste

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoop het inderdaad voor jullie

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

sorry geen tips.. waar wat vervellende... weet nog dat mijn broertje was toen wel ouder maar heel hang als die langs imanden liep ze ene klap op hun kont gaf... weet niet of al de moeite van me ma te heeft geholpen maar uit eindelijk is het over gegaan... maar goed dat was vervellende maar er was geen wonden en zo... hoop dat je snel een oplossing heb of dat die er zelf snel mee stopt!!! succes

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

 o ja ik zou ook niet weten. Het is te hopen dat hij het zelf heel vervelend gaat vinden en dan stopt.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

In de eerste plaats is het denk ik belangrijk degene die pijn heeft en een kopstoot heeft gekregen, aandacht te geven. Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te zijn naar je zoontje toe dat het zeer doet. Misschien begrijpt hij dit nu nog niet, maar ik denk wel dat het belangrijk is in zijn begripsvorming. Zeg bijvoorbeeld "au, dat doet pijn!" of wanneer iemand gaat huilen "Zie je dat Collin, ze/ hij moet huilen". Op die manier kan de bewustwording bij een kind groeien van e emoties van anderen. Maaaaar, Collin is nog vrij klein, hij zal het denk ik nog lang niet allemaal begrijpen. De vraag is natuurlijk ook een beetje waar dit gedrag vandaan komt. Heeft hij het ergens iemand zien doen, of wil hij aandacht trekken en heeft hij ontdekt dat dit werkt? Bijten is bijvoorbeeld een gedrag dat vaak voortkomt uit andere gevoelens dan mensen vaak denken. Met bijten willen kinderen vaak contact zoeken met anderen en weet niet hoe ze het anders moeten doen.  Ik denk dat apart zetten en lange preken houden geen zin hebben, daar is hij denk ik nog vrij klein voor. Wel kun je hem, wanneer hij het een aantal keer achter elkaar wil doen, even uit de situatie halen, kort iets erover zeggen en hem ergens anders neer zetten om te spelen. Verder is het belangrijk om hem de hemel in te prijzen wanneer hij gedrag vertoont die juist wel fijn zijn en positief zijn. Het zijn maar wat ideeen hoor, misschien vindt je het maar niks ;-)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

haha ja dat het pijn doet weet hij ook want hij zegt dan aaaauuuuwwwww maar moet er dan zelf om lachen....ik zeg dan ook wel dat dat niet mag en geef dan idd me dochter in dit geval de aandacht en troost haar..... waar hij het vandaan heb?! ik weet het niet.....me dochte doet dat ook niet en hij weet heel goed dat wat hij doet niet mag... en idd wanneer hij heel leif is voor zijn zus(dat doet hij dan ook wel ) of tegen ons dan moedigen wij dat ook extra aan......me dochter heeft ooit 1x gebeten en toen ik haar zahtjes terug beet stond ze me heel raar aan te kijken en heeft ze het nooit meer dedaan maarja een kopstoot terug geven gaat mij toch veeeeeeel te ver!!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ja idd maar in ieder geval bedankt mommyd en ik hoop idd dater nog meer zijn die dit mischien herkennen of er iets voor weten!!! voor mezlef vind ik het nog niet zo rot maar voor me dochter vind ik het wel heel erg vervelend!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Auch dat klinkt echt niet fijn zeg. Ik heb ook geen oplossing voor je. Je zou toch denken dat hij zichzelf ook pijn doet zo?!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden