anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 10 reacties

 
Hallo meiden,

Steffie heeft op dit moment flink last van luieruitslag. Al merk ik niet veel aan Steffie, ik vind het heel zielig. Het is helemaal rood in de plooitjes en haar schaamlipjes zitten ook vol met uitslag.
Onze kraamhulp heeft in de kraamweek verteld dat je normaal niks hoeft in te smeren, want dan smeer je alleen maar alles onnodig dicht. Ik hoefde alleen maar te smeren als ik uitslag zag.
Nu smeer ik het dus in met Sudocreme en zinkzalf. Wat voor het grijpen ligt. Maar ik zie het niet echt minder worden. Hebben jullie tips voor mij wat ik misschien kan proberen om de uitslag te laten minderen?

Liefs

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi ik weet dat 1 van mijn  jongens het ook heel erg had. Smeren moest heel dun of lekker regelmatig bloot zodat de plekjes lekker aan de lucht dogen. Vervelend is het he o ja en dan liebver billen schoonmaken met water dan met zo'n doekje.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Sudocreme zo dun mogelijk erop smeren als je het er dik opsmeert lijkt het wel of het alleen maar erger wordt en inderdaad wat Ien zegt af en toe lekker met de billen bloot ! :)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

blote billen... ver trouw je er niet met plassen werken van de onderleg matrassen uit je kraampaket... die vangen dan even te wel de plaasje op en zo kan ze lekker bloot spelen... hier niet veel uitslag gehad maar wat ik altijd doe is na het schoon maken even aan de lucht laten drogen... ook de sudocreme eerst laten in drogen... dus niet mateen de luier dicht doen... ander heb ik het idee dat in voor niks heb gesmeerde om dat ik het idee heb dat het dan allen aan de luier zit... en tja... misschien vaker verschonen..... heel veel succes er mee

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey meiden, Bedankt voor de tips. Ik zal d'r toch wat vaker even bloot neerleggen. Fijn Revitally, die tip over het onderlegmatrasje. Ik ga het proberen, dan wordt het geen kledderzooi. Die kleine plasjes van het "begin" zijn er natuurlijk niet meer hahahah. Wat luiers betreft, krijgt ze ongeveer 7x een schone luier. Ik weet niet of jullie meer doen uit voorzorg. liefs

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Remco heeft het maar 1 keer gehad, de eerste week dat ie in het ziekenhuis was na de geboorte... Hierna nooit meer (maar dan verschoon ik hem ook zodra ik een plasje ruik, pamper vol of niet!) Maar die ene keer hielp Sudocreme eigenlijk zo goed als direct... weet niet of Daktakort een optie is?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hey Jennefer, Daktakort ken ik eigenlijk niet. Ik zal het onthouden. Ik zal eerst even de andere opties proberen en kijk het nog even aan mt de sudocreme, dan kan ik altijd overstappen thnx

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

daktakort is een creme (of poeder maar beter de creme) tegen allerlei huidaandoeningen...van schimmel tot uitslag, het helpt zo goed! ook voor jezelf, wij hebben altijd een tube in huis ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik verschoon zo 5 x per dag af hankelijk van het aantal poepluiers. 

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb niet echt tips maar het kan zijn dat haar kaken rommelen daar kunnen ze ook flinke uitslag van krijgen

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ja tuurlijk... effe helemaal vergeten. Ze heeft er wel de leeftijd voor.... Ze kwijlt ook ontzettend... Maar dat doet ze ook al 3 maanden hahaha. Ik hoop zo dat de uitslag snel over is.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden