anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 4 reacties

 
Hoi, hoi,

Op mijn werk is de mexicaanse griep geconstateerd, ik werk op een kinderdagverblijf.
Nu zegt de huisarts dat het niet extra gevaarlijk voor mij is, maar ergens begin ik te twijfelen....
Een groot deel van de ouders heeft spontaan de kinderen thuis gelaten, uit voorzorg en iedereen vraagt aan mij of ik geen extra maatregelen zou moeten nemen. Ik wil niet al mijn vakantie dagen gaan opmaken van dit jaar dus ik was niet van plan thuis te gaan blijven, maar wat denken jullie?

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik werk ook in de kinderopvang. Bij ons is het nu nog niet geconstateerd, maar vorig jaar wel. Ik had toen een zwangere collega. In overleg met de bedrijfsarts en haar eigen huisarts en verloskundige is ze toen wel even tijdelijk thuisgebleven (koste geen vakantiedagen, want het is vanwege gezondheidsrisico, dus je meld je dan ziek ivm zwangerschap). Zelf krijg ik ieder jaar de griepprik. Vorig jaar ben ik ook los ingeent tegen de mexicaanse griep. Ik begreep dat dit jaar de griepprik ook meteen voor de mexicaanse griep was, omdat ze er al vanuit gingen dat hij terug zou komen. Als ik jou was, zou ik het risico niet gaan lopen. Ik zou ook even de verloskundige of gyn bellen en als je jezelf er niet prettig bij voelt, dan zou ik me of ziek melden, of vrije dagen opnemen.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

het is toch wel schadelijk voor je ongeboren kindje mocht je het krijgen hier hebben toen het heerste vorig jaar alle kinderen en zwangeren een inenting gehad was toch ook niet voor niks als het niet schadelijker was dan andere griepen ik weet het niet idd wat meer voorzorgsmaatregelen treffen teminste zou ik zelf doen en als ik me er dan toch niet goed over bleef voelen zou ik toch thuisblijven maar dat is ieder persoonlijk veel liefs

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik werk op een basisschool, en ik heb ook navraag gedaan, het schijnt niet nodig te zijn om thuis te blijven of zo. Ook de gewone griep heerst heel erg bij ons op school, en ook dat geeft geen extra risico. Althans, geen reden om thuis te blijven naar het schijnt. Heb de huisarts gevraagd en de verloskundige.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Misschien uit voorzorg de griepprik halen en extra vitamientjes slikken? Ik heb de prik gehaald toen het hier heerste, ben wel ziek geweest maar denk dat het anders erger geweest was! In elk geval veel je handen wassen, misschien zo'n antibacterie lotion bij je dragen?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden