anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 19 reacties

 
Hoi mama's

ik wil heeel graag even mijn verhaal kwijt.
ik zit echt niet goed in mijn velen ben bang dat Benthe daar last van gaat krijgen en dat wil ik echt niet.

het begon toen ik mijn schoonvader verloor.
ik dacht dat ik het allemaal wel aan kon, de zwangerschap, dan het verlies, en dan de geboorte van Benthe, maar toch was het allemaal veeeeel zwaarder dan gedacht.

ook kijk ik helemaal niet prettig terug op de bevalling, als ik alleen al denk aan het idee een 2e keer te moeten bevallen ooit raak ik al bijna in de stress en word ik zo'n beetje al bang, terwijl ik niet eens weet of er wel ooit een 2e zal komen.

verder zit ik gewoon qua hormonen nog niet helemaal op het oude zeg maar.
mijn lichaam werkt ook nog niet helemaal mee en mijn "onderkant" voelt nog wat gevoelig.
hierdoor dus ook niet helemaal in mijn hum.

hier kwam ook nog eens bij dat mijn man vorige week woensdag zijn enkel heeft gebroken.
afgelopen donderdag is hij hieraan geopereerd, wat ook de nodige zorgen en toch wel stress met zich mee bracht.
sinds die woensdag moet ik dus zowel voor benthe als voor mijn man als voor mijzelf dag en nacht zorgen.
hij kan ook 's nachts de fles niet eens geven omdat hij haar niet uit har bedje kan halen, niet de fles kan maken en niet kan gaan zitte om de fles te geven ( ze moet redelijk rechtop zittend de fles krijgen wegens spugen )
dus alles komt op mijn schouders neer.
ik weet nu af en toe niet waar ik het zoeken moet, ik ben kapot, ik eet zelf slecht omdat ik daar gewoon echt geen tijd voor heb en ik kan ook niet goed tot rust komen.

vannacht had ik al helemaal een inzinking en sindsdien vandaag helemaal niet te genieten.
de inzinking kwam omdat ik zei "pfff ik heb echt even geen zin om de fles te geven, ik wil echt zoooo graag slapen!" waarop mijn man zei: "nou ik vind wel dat je een beetje zeurt hoor"
echt ik werd zooo boos en verdrietig tegelijk!
hij zei er wel achteraan van "ja ik snap dat je het moeilijk vind en het zwaar hebt maar het is je dochter blablabla", ik heb de helft niet eens gehoord, ik stond echt huilend de fles voor m'n meissie te maken.
natuurlijk doe ik het allemaal met liefde, maar mag ik dan helemaal niet af en toe zeggen wat me op mijn hart ligt?? het word me soms gewoon te veel...
 
ligt het aan mij dat ik het eigelijk  te zwaar vind allemaal?
ik begin toch echt aan mezelf te twijfelen, voel me niet lekker in mijn vel en ben echt bang dat Benthe er last van krijgt en dat wil ik niet
ik hou echt zoveel van haar... ik weet gewoon even niet meer wat ik moet doen...

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey Eileen, je verhaal maakt bij mij nogal wat los, doordat het bij mij ook allemaal niet goed ging en te zwaar werd voor mijn schouders. De moeheid die je beschrijft ken ik maar al te goed en werd mij te zwaar waardoor ik instorte.... Probeer alle hulp aan te pakken die er is, wanneer je het vervelend vindt om je ouders of naasten dicht om je heen te hebben, het CB heeft verschillende opties om je te ondersteunen. Bij mij kwam er iemand verschillende dagen in huis, daardoor werd mijn huishouden redelijk bij gehouden en kon ik mijn bed in wanneer zij er was. Och, ik zou zo een dagje bij je komen helpen! Echt, trek aan de bel wanneer het niet gaat! Ik merkte ook dat ons manneke er min of meer onder te leiden had dat ik niet meer op mijn benen kon staan, dan is alle hulp meegenomen. Wel moet ik erbij zeggen, zorg dat je niet teveel hulp door elkaar heen hebt, klinkt misschien gek maar 1 kapitein op een schip, anders begint het voor jezelf zo onoverzichtelijk te worden. Maar goed, het CB hebben lijntjes om voor jou ondersteuning op te zetten, bij mij was dat in twee dagen geregeld. En het zou mij echt niet uitmaken als je me zou vragen te helpen, maar dat is een beetje vreemd misschien iemand die je niet kent ;-) Knuffel en sterkte!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

toen onze zoon in het ziekenhuis lag hadden wij afgesproken met het personeel  dat wanneer wij er waren en het was etenstijd voor de kleine man wij het zelf gaven en klaar maakte ze lieten ons dus de koeling stond en daar stond voor iedere baby op de afdeling de voeding voor de hele dag helemaal uitgemeten en kant en klaar dus het lijk mij dat het wel mag al kan het natuurlijk ook wel weer veranderd zijn!!!!   ik maakte voor snachts ook alvast alles klaar in een thermos kan maar dan wel koud en warmde het dan gewoon op wanneer hij kwam 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Mijn moeder deed het vroeger ook, gewoon een grote kan maken alvast en in de koelkast zetten. Dan had ze klaar staan voor 1 hele dag, en dan hoefde ze het alleen maar in het flesje te schenken, opwarmen, klaar! Denk dat ik dat ook maar ga doen. Heropwarmen doe ik ook niet, staat op de doos dat dat niet mag, maar weet iemand eigelijk waarom dat niet mag?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Het heropwarmen is niet veilig... Bacterien. We maken geen grote kan melk, we maken een paar flesjes alvast (meestal 2 of 3). Vind ik iets makkelijker :p

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wanneer je heropwarmt gaan er teveel goede stoffen verloren, je mag maar 1 keer opwarmen, daarnaast adviseerd het GGD om de voeding niet op te warmen, maar alleen het water, wanneer dat warm is de voeding erbij doen. Tegenwoordig staat er op de NLse verpakking dat je een klaar gemaakte voeding niet langer dan 1 uur mag bewaren, het wordt min of meer afgeraden om het voor de hele dag klaar te zeten zoals voorheen veel gedaan is, ook dit omdat het beter is voor de voedingsstoffen in de voeding. Ik zet voor de hele dag voedingcontainertjes klaar, dan is het alleen even waterverwarmen en de voeding erdoor roeren. Dit doen ze op mijn werk ook zo.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik maak indd ook gebruik van die voedingbakjes! Super makkelijk, water verwarmen en voeding hoef je er alleen nog maar bij te gieten!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Agh meis je hebt het ook niet gemakkelijk gehad de afgelopen periode! Het zijn allemaal nogal heftige veranderingen zeg die jullie hebben meegemaakt!! Goed dat je erover gepraat hebt in je omgeving! Hopelijk kunnen zij de nodige hulp bieden die je nodig hebt en helpt dit je al voldoende! Als je merkt dat het toch niet voldoende is, gelijk aan de bel trekken hoor! Het is allemaal zwaar genoeg als kersverse moeder zonder man met gebroken enkel en rouwen om je schoonvader!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

MiSschien een tip, wat wij deden is al wat flesjes maken en in de koelksast zetten, water koken en in een thermoskan, zo hoef je snachts alleen op te warmen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Mmm hier in nederland zeggen ze juist dat je voedingen niet van te voren klaar mag maken en niet opnieuw mag verwarmen... geen idee waarom dat eigenlijk is hoor :s

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Op de similac doos staat dat je de voor gemaakte flesjes 24 uur in de koelkaSt mag bewaren...herverwarmen doen we ook niet ;) MiSSchien verSchilt het per voeding?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden