Anoniem 10 jaar geleden 12 reacties

 
Hallo, ik ben nieuw op dit forum, heb al een aantal berichten gelezen en dacht: ik ga mijn verhaal ook eens peilen bij jullie ervaringen.

Ik ben sinds begin september gestopt met de pil en heb niet gewacht tot de eerste natuurlijke menstruatie voordat we hebben gevreeën (terwijl ik wel weet dat het praktischer is om dit wel te doen). Nu zijn we inmiddels 6 weken verder en ik heb nog steeds niet de eerste natuurlijke menstruatie gehad. Ik weet dat het gemiddeld wel een paar maanden kan duren voordat de eerste menstruatie komt en je zwanger bent, maar ik lees ook ervaringen dat het meteen raak is zonder natuurlijke menstruatie! Als ik kijk naar eventuele symptonen heb ik er niet echt last van, ik ben alleen de laatse paar weken sneller moe, ben af en toe eventjes een minuutje duizelig, maar verder niks.

Nu wil ik eigenlijk een zwangerschapstest doen, maar ik weet eigenlijk niet of ik daar al te vroeg mee ben, aangezien ik niet weet hoe lang mijn cyclus is. En ik kan natuurlijk niet wachten, omdat ik zo ontzettend nieuwsgierig ben. Maar is dit nu wel te meten en verstandig?

Is er iemand die een vergelijkbare situatie had of me kan adviseren??

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Anoniem, Hoe is het nu met je cyclus?? Ben je inmiddels al ongesteld geworden of misschien al zwanger?? Ik ben nog steeds niet ongesteld geworden. Word er gek van! Ben nu 13 weken niet ongesteld geweest (eind augustus gestopt met de pil). Ik zeg tegen mezelf dat ik er niet mee bezig moet zijn, maar het blijft toch in je hoofd rondspoken: Zal ik dan toch nu al zwanger zijn? Maar de 3 testen die ik heb gedaan (lees bovenstaande berichten) zijn allemaal negatief. Maar, denk ik dan, zo'n test zegt opzich nog niks...sommigen blijven een negatieve test houden terwijl ze toch echt zwanger zijn.....maar ja, dan lees ik weer andere berichten dat het wel máánden kan duren voordat natuurlijke menstruatie weer op gang komt. PPfff...en zo kan ik mezelf gek praten. Maar nee, zeg ik dan weer tegen mezelf.....moet me er niet zo druk over maken. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan..... Wel heb ik voor mezelf besloten dat ik in januari maar naar de huisarts ga als ik dan nog steeds niet ongesteld ben geworden. Ben in januari 4 maanden niet ongesteld geweest. Misschien komt het daarna allemaal weer op gang, maar stel dat het door een reden niet op gang komt. Niet leuk om te horen, maar dan weet je wel waar je aan toe bent, toch? En dan maar hopen dat hij het ook wilt laten onderzoeken en niet zal zeggen: je moet gewoon afwachten.......

Anoniem 10 jaar geleden

Helaas dat je nog niet zwanger bent, hoop voor jullie dat het snel raak mag zijn. Zelf ben ik in juni gestopt met de pil, na het stoppen zwangerschapsklachten gehad. enorme opgezette borsten en er kwam ook af en toe melk uit. ook was ik lichtelijk misselijk en ontzetend moe en huilerig. moest echt afkikken. Na een lange cyclus van ongeveer 70 dagen toch ongesteld geworden voor de eerste keer. Daarna waren mijn klachten wel over. Maar de keer er na had ik nog een cyclus van 43 dagen. Contact met de huisarts gehad, en die geeft aan dat het niet uitmaakt, en dat je ook met lange cyclussen zwanger kunt worden alleen de kans dat het wat langer duurt is groter (vooral na het stoppen met pil) Nu zit ik op dag 23 in mijn cyclus en is het afwachten hoe het deze keer gaat verlopen. Wel ben ik begonnen met temperaturen om een inzicht in mijn cyclus proberen te krijgen. Maar tot nu toe helaas nog geen eisprong gehad, dus ik ga der vanuit dat ik weer een lange cyclus heb. Het temperaturen maakt mij rustig, omdat ik nu weet dat ik en niet zwanger kan zijn en dus bij overtijd ook geen onnodige testen hoef te doen (wat ik de vorige keren wel deed) Ik hoop dat mijn cyclus snel op gang komt. Ik hoop voor jou dat je snel zwanger bent.!!  

Anoniem 10 jaar geleden

Dag dames, Om jullie op de hoogte te houden: ik heb gisterochtend samen met mijn man een zwangerschapstest gedaan. Ons verstand zei dat het wel erg toevallig is als het nu al raak zou zijn, zonder enige natuurlijke menstruatie en zonder enig idee wanneer de eisprong zou zijn. Vooral omdat we dit niet bewust probeerden en eerst afwachten tot de eerste natuurlijke menstruatie zich voordoet. Maar toch, je hebt een sprankeltje hoop en daarom was ik toch een beetje nerveus toen ik de test deed. Maar helaas, zo noem ik het toch maar, de test was negatief. Het kan 2 dingen betekenen: ik ben te vroeg met testen of ik ben niet zwanger. We denken zelf de 2e optie. Het is niet zo erg, we hebben alle tijd en zo snel al zwanger zou wel heel snel gaan, maar toch voel je dan een kleine teleurstelling.  Dus nu maar wachten tot ik ongesteld wordt (hoop dat dat niet zo lang meer duurt), vind het best vervelend dat ik daar geen controle over heb. En als het dan zover is, moeten we gaan 'gokken'  wanneer de eisprong is.......

Anoniem 10 jaar geleden

Zijn er misschien meer mensen met vergelijkbare situaties?? Ik ben er toch steeds mee bezig en vind het leuk om andere verhalen te lezen.

Anoniem 10 jaar geleden

ik ben zelf zwanger geraakt van mijn zoon door de pil heen en er was ook geen enkele theoretische reden waar door hij niet zal moeten werken je zal nu wel kunnen testen mocht hij negatief zijn wacht dan nog een paar dagen tot je weer een test doet

Anoniem 10 jaar geleden

Hee, ik heb ongeveer hetzelfde gehad. Ik was kreeg 17 april mijn eerste ontrekkingsbloeding (14 april de laatste pil geslikt), 17 mei heb ik getest en ik was de eerste ronde zwanger! Ik had al wel last van wat kwaaltjes, maar dacht dat ze hoorden bij het ontpillen. Je kunt testen, maar wees je er wel van bewust dat het niet gelijk raak hoeft te zijn (omdat er inderdaad meestal een paar maanden duurt). Het kan dan een teleurstelling zijn. Of het te meten is ligt aan je HCG waarde in je urine. Soms duurt het even voor deze omhoog schiet en meetbaar is. Laat je ons weten hoe het verder gaat? Veel succes!

Anoniem 10 jaar geleden

Als ik zo jullie reactie lees, wil ik wel een test doen. Ik ben me er wel degelijk van bewust dat de kans groot is dat ik nog niet zwanger ben. Dat zou ook niet zo erg zijn, we hebben alle tijd. Maar nu zit ik steeds in mn hoofd met het idee dat ik het misschien wel ben en hoe eerder ik het weet, hoe leuker ik het vind. Ik heb al 2 testen in huis (van Kruidvat) en ik denk dat ik as. weekend de test doe. Dan is mijn man namelijk ook thuis en ik zou het zo leuk vinden als we 'samen' de test doen. Meer verhalen en ervaringen zijn welkom!! Ik hou jullie ondertussen op de hoogte!

Anoniem 10 jaar geleden

Ja ik vind het wel knap van je dat je dan een halve week erop wacht om samen te testen! Ik weet niet of ik het zolang zou kunnen rekken!

Anoniem 10 jaar geleden

Haha, ja dat vind ik eigenlijk ook! Maar ik zit al een week zo te denken eigenlijk. En mijn man zegt: nee joh, je hoeft nog geen test te doen, zo snel al kan toch nog niet. Maar dat weet ik zo zeker nog niet, dus ik wil toch testen. Maar ik denk wel: hoe langer ik wacht met testen, hoe groter de kans is dat het zichtbaar is. Dus dat helpt me wel om nog een paar dagen te wachten. Maar ik heb al wel een paar keer op het punt gestaan hoor.

Anoniem 10 jaar geleden

Wij zijn ook zwanger geraakt na het stoppen van de pil, en voor mijn "natuurlijke" menstruatie... Echt direct erop! Dus heel mogelijk hoor... success :)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden