Anoniem 10 jaar geleden 9 reacties

 
Vandaag 39 wk zwanger en op controle geweest in zkh. Totaal 15 kg aangekomen. Bloeddruk was goed 110/50. Suiker goed in de gaten houden. Hartje klopte regelmatig!!! Maar ben zoo moe. Vannacht weer slecht geslapen ivm bekkenpijn. Ze stelde mij voor om een nachtje in het zkh te overnachten, waar ik dan een spuit in mijn been zou krijgen voor sedatie. Dan heb ik toch een nacht goed geslapen en een beetje uitgerust. Ik wilde erover nadenken, omdat de sedatie ook niet helemaal goed is voor de baby. Ik ga zo ff googlen. Iemand nog ervaring????

Pagina 1, reactie 1 t/m 9 van totaal 9 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Ik zou het ook niet doen als ik dit zo lees! Heel veel sterkte en hoop dat je zelf nog wel wat rust kan krijgen en eventueel nog wat slaap kan vatten.

Anoniem 10 jaar geleden

Bij mij werd er tijdens de laatste controle in het ziekenhuis ook gesproken over prik in het been. Maar dat doen ze alleen helemaal in het begin, als het allemaal niet zo wil vlotten. Vanaf 3 cm ontsluiting doen ze het al niet meer, dan zijn er andere mogelijkheden. Het is dus wel iets wat volgens mij maar kort werkt. Ik kan me voorstellen dat als ik zo de info lees die je gevonden hebt, je het niet aandurft. Als het alleen maar is omdat je door bekkenpijn niet meer kan slapen, dan zou ik het ook niet doen. Maar volgens mij zijn er ook slaapmiddelen die je mag als je zwanger bent, misschien moet je daar eens om vragen. Toen ik een nacht in het ziekenhuis lag, had ik een vrouw naast me waarvan de vliezen waren gebroken maar de weeen niet doorzetten. Ze zou de volgende morgen ingeleid worden. Voor de nacht kreeg ze toen een slaappil, zodat ze toch nog een beetje kon rusten, voordat ze aan de bevalling moest beginnen. heel veel sterkte nog de (hopelijk) laatste dagen

Anoniem 10 jaar geleden

ALs ik dat zo lees zou ik zelf niet het risico nemen. MIjn beide bevallingen duurde langer dan 36 uur en heb een medicatie tijdens de weeen in mijn been gekregen ( die haalde de piek van de weeen af) en zo kon ik ff iets bij komen en er voor gaan tijdens de persweeen. Echt als je mag persen dan krijg je een kracht en vergeet je totaal dat je moe bent. Het persen is op dat moment zon verademing dat je het graag doet. Probeer overdag wat te liggen want ook al slaap je niet je rust wel. Gr

Anoniem 10 jaar geleden

geen ervaring maar wel een bijzonde besluit waar je voor staat... goed uit gerust aan de bevalling beging is belangrijk maar de gezond heid van je kind ook.... maar tja als jij niet genoeg rust krijg zal dat ook niet alles zijn voor de kleine!!! zou niet goed weten wat ik zou besluiten... is een moeilijk... succes er mee

Anoniem 10 jaar geleden

wat zijn de risico's voor de baby als je het doet? het is zeker een lastige keuze, maar als je niet uitgerust bent als de bevalling begind, dan lijkt me dat ook niet erg fijn.

Anoniem 10 jaar geleden

nee heb er geen ervaring mee heb er zelf nog nooit van gehoord. Succes met beslissen en laat het ons weten!

Anoniem 10 jaar geleden

Ik weet ook niet wat ik ermee moet. De verloskundige zei dat dit dus ook gebruikt wordt als pijnbestrijding tijdens de bevalling. Dan kom ik uit op pethidine injectie, lees hieronder de nadelen: Een tamelijk veel voorkomende bijwerking van pethidine is misselijkheid. Eén tot twee op de tien vrouwen moet ervan braken. Het wordt daarom wel eens gegeven in combinatie me antihistamine, maar dit middel maakt nog slaperiger. Wanneer pethidine binnen vijf uur voor de geboorte en vooral binnen de laatste drie uur wordt toegediend, kan een grote hoeveelheid ervan bij de baby aangetroffen worden. Wanneer de pethidine in de ader wordt gespoten, is de concentratie ervan in de navelstreng bijna even hoog als in het bloed van de moeder. Het kan ademhalingsmoeilijkheden bij de baby veroorzaken, die dan met zuurstof behandeld moet worden bij de geboorte. Als de baby bij de geboorte ademhalingsstoornissen heeft, is soms behandeling met een antidepressivum nodig. Besluit:::: ik durf het toch niet aan.

Anoniem 10 jaar geleden

snap dat heel goed... !!! dat je het niet durft... bedenk me net dat we gisteren bij samen bevallen.... kwam de prik in je been als pijnstillen voor... wat er vertelde werd was ongeveer wat jij zelf al ondekt heb... ze was er niet grote voorstander van.. maar dan als pijnstiller tijdens bevalling... ik zou zegen probeer anders wat vaker over dat een uurtje of twee te gaan liggen en zo aan je slaap te komen!!!

Anoniem 10 jaar geleden

Nah ik zou het dus ook niet doen! Ik was ook niet uitgerust aan de bevalling begonnen, sliep al weken niet, maar tijdens de bevalling krijg je kracht. Dat was mijn ervaring. Je hebt maar 1 ding in gedachten en dat is jebaby veilig ter wereld brengen! De moeheid en pijn vallen van je af, je moet enkel met je lichaam meewerken en dan gaat het vanzelf! Komt wel goed joh!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden