anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 10 reacties

 
hey girls

ik heb net me controle gehad bij de vk. gelukkig het hartje luid en duidelijk gehoord was een opluchting maar ik heb het kindje ook al gevoeld dus was al gerust gesteld maar toch!!!

de uitslag van mijn bloed was niet echt positief! ik vreesde voor mijn ijzergehalte maar dat bleek prima te zijn maar nu komt het......!

je heb verschillende delen in je bloed waaronder een grote C en een kleine C
de kleine c was negatief! dat houdt in dat ik een overheersende stof in mijn bloed heb die dus het bloed van het kindje overheerst en dus opvreet mijn vraag was meteen waarom is dat bij de vorige zwangerschappen niet naar voren gekomen??? maar het is een afwijking die zich stapelt en bij iedere zwangerschap een stapje erger wordt en dus nu pas naar voren komt.
bij 27 weken krijg ik wederom een bloedonderzoek om te kijken hoe het nu zit met die kleine C waarde wanneer die nog steeds negatief is zou de baby (ongeboren) bloedtransfusie krijgen.

nou is mijn vraag natuurlijk heeft iemand hier ervaring of kennis mee/van? ik wordt er in ieder geval dood nerveus van!!


 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Sacha, Hoe gaat het met je? Nog nieuws? Groetjes

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi hoi hier gaat het opzichwel aardig, probeer er niet te veel aan te denken en vooral bezig te blijven! ik heb nog wel de vk gesproken en die zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken omdat dit de eerste zwangerschap is waar het naar voren komt! ook zei ze dat op deze afwijking pas vanaf mei dit jaar word gecontroleerd! dus bij me andere zwangerschappen is het niet eens getest!! misschien ben ik TE voorbarig hoor maar als het nog nooit getest is weet ik dus niet eens of het bij me andere zwangerschappen niet zo was of juist wel! en wanneer ik het nu pas heb en er hoeft nu nog nix aan te gebeuren hoe weet ze dan zeker dat het bij me laatste zwangerschap niet zo was want nu hoef er nix te gebeuren dus toen ook niet maar dan moet er nu dus wel iets gebeuren! volg je het nog?? wanneer ik vraag naar de sympthomen van een kindje waarbij het dus wel was maar nog niet zo erg dat we iets moeten doen of dat je het niet wist geef ze geen goed antwoord! dus ik weet niet wat ik er mee moet doen!    ppppffff nou ik dit schrijf slaat de stress wel weer toe hoor 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hi Sacha, Kan ik voorstellen hoor, sorry! Denk wel dat je moet proberen te vertrouwen op de VK, maar kan me de onzekerheid en vragen die steeds bij je opkomen heel goed voorstellen. Blijft afwachten en iedere keer denk je waarschijnlijk weer aan wat anders.. Heel veel sterkte, ik denk aan je en blijf uitgaan van het goede! Groetjes

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Heel veel sterkte Sacha, laat je inderdaad maar heel goed informeren.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi meiden gister heb ik een heel lang gesprek gehad met een vriendin van mij die is verpleegster in opleiding maar heeft het bloedgedeelte al afgerond! ik vertelde haar dat die kleine c negatief was en daar schrok ze een beetje van! de kans dat mijn bloed met 27 weken aangeeft dat het goed is is heel klein omdat het een afwijking is die zich stapelt (zie het als een kattenallergie die wordt ook steeds erger) dus ervanuit gaande dat mijn bloed nogsteeds een negatieve kleine c aangeeft zal ik met 30 weken een prik krijgen. die kleine c geeft dus eigelijk aan dat mijn lichaam antistoffen aan maakt die het bloed van de baby tegen werken dus mijn bloedgroep is o-positief en de kleine heeft dan een negatieve bloedgroep en die prik probeerd dan de meeste antistoffen tegen te gaan! mijn allerbelangrijkste vraag was eigelijk wat houdt dit in voor mijn zwangerschap en vooral voor het kindje! doordat mijn bloed het bloed van het kindje "wegvreet" zijn ze bang voor te weinig bloed in de hersentjes wat dus een beschadiging/achterstand oplevert. wanneer deze afwijking voor komt in je bloed is de kans ook heel groot dat het kindje een groei achterstand heeft en in 9 van de 10 gevallen wordt een kindje ook te vroeg geboren (tussen de 32 en de 35 weken) zelf merk ik er helemaal niks van dus de extra controle is vreselijk belangrijk!! ik ga zo mijn vk bellen om te vragen of iemand het ons nog een x goed uit wil leggen want ookal weet die vriendin hoe het zit wil ik het ook graag nog van hun horen zodat ik ook mijn vragen kan stellen maar ben al blij met dit ietjes meer informatie!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wat spannend! Heel veel succes!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Sterkte en succes Sacha ! Ik heb geen ervaring dus kan niks voor je beteken.. maar ik zal voor je duimen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Nou dat kan ik me voorstellen zeg! Ik kan je niet verder helpen maar wil je wel sterkte wensen, hoop dat de uitkomst het volgende onderzoek beter is.  En als je er zo bloednerveus van wordt zou ik gewoon lekker bellen en vragen of ze alles nog eens rustig uit willen leggen en wat de risico´s zijn enzo.  Dit is niet niks, logisch dat je je zorgen maakt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Helaas/gelukkig geen ervaring hiermee! Ik wil je ook via deze weg toch heel veel sterkte en steun bieden! Hou ons op de hoogte hoe het nu verder loopt!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hè Sacha wat vervelend zeg... Ik heb er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, dus kan er ook niets over zeggen. Kan me voorstellen dat je daar nerveus van wordt. Kun je niet nog een afspraak proberen te maken snel, zodat ze wat duidelijker en precies kunnen vertellen wat er dan eventueel zal (moeten) gebeuren? Kan me voorstellen dat je dat liever van hun hoort, dan dat je zelf op internet gaat lezen, of moet gissen naar hoe of wat. Houd in ieder geval hoop!! Ik hoop voor je dat het bij 27 weken anders (goed) is. Groetjes en sterkte

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden