anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 8 reacties

 
Hoi.

Ik moet morgen voor het eerst naar de verloskundige.
Zei vroeg mij of ik een nekplooi meting wou en nog een ander onderzoek dan moest dat op korte termijn plaats vinden.
Wie kan mij er iets over vertellen?

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo vlinder, wij hebben de 20 weken echo al gehad, alles was goed! Erg bijzonder hoor, maar wel spannend omdat je ook weet dat het misschien minder rooskleurig kan aflopen! Gelukkig is het ons reuze meegevallen. We hadden ook zo'n aardige echoscopiste! Fijne ervaring! Liefs..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wij hebben vorig jaar wel een nekplooimeting laten doen ivm mijn leeftijd. Ik deel de gedachte dat als ons een kindje het syndroom van dowm zou hebben, het zeer welkom zou zijn. Helaas kwam uit de meting dat we een hele grote kans hadden op een kindje met een chromosoomafwijkiing (1:5) Na een vlokkentest bleek ons minimensje het syndroom van Patau te hebben wat niet met het leven verenigbaar is. We hebben de zwangerschap afeglopen juni met 14 weken laten afbreken omdat ik anders verder in de zwangerschap ws een miskraam zou krijgen of het kindje met de geboorte zou overlijden. Het is dus niet alleen om te bepalen of het kindje het syndroom van Down heeft... Wij zijn nu weer 7 weken zwanger en laten zeker weer een nekplooimeting doen. Kim

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb gisteren een nekplooimeting gehad. Gezien mijn leeftijd is de kans 1 op 70, bij mij was de uitslag 1 op 1300! Wat fantastisch nieuws was. Het is verder gewoon een echo hoor, niks bijzonders. Via de echo meten ze de nekplooitjes. En nu wachten op de 20 weken echo, vlokkentest en vruchtwaterpunktie ga ik nu niet meer doen. Tegenwoordig is de 20 weken echo een  medische echo en dan horen we wel hoe of wat! Ik ga er gewoon vanuit dat het goedzit! groetjes Vlinder

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

wij gaan er niet voor ik ben 27 jaar.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ik heb het wel gedaan ben zelf 25 en dacht er eerst niet over na maar toen bleek dat aan de kant van de familie van mijn man erg veel syndroom van down voor kwam heb ik het wel laten doen dit omdat ik en mijn man al 2 gezonde kinderen hebben en wij allebei niet zitten te wachten op een ziek kindje die alle aandacht voor de andere twee zou opeisen,dit klinkt misschien hard maar als je twee gezonde kindjes heb rond rennen moet je er niet aan denken het stelde ook niet veel voor er wordt gewoon tijdens de echo een nekplooi meting gedaan en er wordt wat bloed van je afgenomen en hieruit komen cijfers hoeveel kans je hebt op een kindje met s.v.d hieruit bleek dat wij er heel weinig kans op hadden dus we waren erg gerust gesteld blijkt hieruit dat je hoge risico hebt kunt je altijd nog gaan voor een vruchtwaterpunctie en daaruit is mij verteld geworden kunnen hun uitsluiten of je kindje het daadwerkelijk ook heeft. gelukkig hebben wij dit niet hoeven doen want ons kindje is gezond en we gaan daar dan ook van uit veel liefs janina

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Bij ons komt in geen 1 van de 2 familie's het dow syndroom voor. Wij hebben besloten het niet te doen. Een echo wou ze wel doen vandaag maar aangezien mijn echtgenoot onwel is geworden tijdens het gesprek is de echo verschoven naar aanstaande maandag.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi! Wij doen géén nekplooimeting. Het maakt je alleen maar bang, zelfs al zou ik veertig zijn (ik ben 23) zou ik het nog niet willen weten of het kindje Syndroom van Down heeft. Bovendien, als ze denken dat je veel kans hebt, willen ze een vruchtwaterpunctie. Een kans op een miskraam wordt daardoor groter. Daarom zou ik het niet doen. Groetjes!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Jantine, Zo'n Prenatale Screening is een kansberekening op het syndroom van Down. Ze gaan de nekplooi van het kindje opmeten en zo berekenen ze de kans op het syndroom. Wij hebben deze prenatale screening NIET gedaan. Als je een kans hebt van 1 op 15.000 is dat natuurlijk niet veel, Maar hoe dan ook, al doe je de screening, ze kunnen je niet zeggen of het kindje het daadwerkelijk heeft. Het blijft altijd een kans van 1 op zoveel.... Wij hebben zoiets van: Al zou ons kind het wel hebben, dan is het alsnog welkom..... Succes, laat je even weten wat je gekozen hebt??

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden