anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 15 reacties

 
Aangezien ik er niet van kan slapen, misschien dat jullie een heldere kijk op de volgende situatie hebben. Ik ben 33 weken zwanger, heb een zware zwangerschap gehad i.v.m. bloedarmoede en misselijkheid en daarbij (natuurlijk) de nodige zorgen gehad. In de eerste twintig weken van mijn zwangerschap werd ik totaal niet serieus genomen door mijn verloskundige en heb daardoor contact opgenomen met mijn huisarts. Deze stuurde mij wel door, waardoor er eindelijk iets gedaan kon worden aan mijn bloedarmoede en misselijkheid. De onvrede over mijn verloskundige bleef, onder andere over de termijn van mijn zwangerschap. Ik ben er zelf van overtuigd dat ik twee tot drie weken verder ben dan dat mijn verloskundige bij de eerste echo berekend heeft (welke pas plaats heeft gevonden rond de vijftien weken zwangerschap en waarbij zij zeer slecht de baby in beeld kon krijgen). Verschillende tekenen bevestigden daarbij mijn gevoel (leven rond week veertien, oefenwee├źn voor de 26e week, volledig ingedaald bij week 30, 500 gram boven het gemiddelde bij de echo van week 27). Deze zorgen heb ik natuurlijk met mijn verloskundigen gedeeld, maar deze wuifden mijn twijfel volledig weg. Het is absoluut onmogelijk dat ik langer dan 33 weken zwanger ben volgens mijn praktijk. Gister ben ik met een week lang vrijwel constante harde buiken, bloedverlies en eventueel verlies van het vruchtwater (wat gelukkig niet zo bleek te zijn) opgenomen in het ziekenhuis. Dit gelukkig wel door een van de verloskundigen van mijn praktijk. Ik kreeg daarbij mijn pati├źntendossier mee, waarop als extra opmerking stond dat mijn praktijk het idee had dat ik psychisch niet geheel in orde ben en een aantal zaken heb aangedikt. Dit terwijl ik (in mijn ogen dan) alleen mijn zorgen met mijn verloskundigen en huisarts heb besproken. Daarbij ben ik een aantal keer op bovenstaande onderwerpen teruggekomen om ervoor te zorgen dat zij niets over het hoofd zouden zien en om voor mijzelf het een en ander wat duidelijker te krijgen. Zoals jullie misschien zullen begrijpen; ik ben best boos. Ik zie de link niet tussen het delen van je bezorgdheid als zwangere vrouw, een second opinion aanvragen, en het daardoor maar psychisch niet in orde zijn. Wat zouden jullie in mijn geval doen? Moet ik met mijn verloskundigen om de tafel? Misschien zelfs opstappen? Of gewoon rustig blijven ademen en doen alsof ik nooit mijn dossier heb ingekeken? Alvast bedankt voor jullie kijk!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 15 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Wat belachelijk!! Je hebt gelijk, je mag best zeggen als iets jou niet lekker zit! Misschien even in het ziekenhuis overleggen of je naar hun mag "overstappen" Ik vind dat je sowieso zelf mag bepalen of je naar een ander wilt, zeker als je er bij moet nadenken dat zij er ook bij zullen zijn bij je bevalling... zal het dan wel gaan zoals jij wilt?? In ieder geval veel succes mop

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Nou meid wat een verhaal. Ik zou overstappen naar een ander. Je moet een goed gevoel hebben bij je verloskundige. Jij legt je eigen en die van je ongeboren kind in hun handen. Dat moet goed voelen.  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

nou meid ik zal je sterker vertelle  mijn man zit al 8 jaar in een tbs kliniek hij heeft daar zijn eigen kamer waar ik  alleen in de weekende opbezoek mag komen  het weekend dat ik met hem sexueelcontact heb gehad was op een zondag da valt gewoon weg nie uit te sluiten want we zijn er allebei zelf bij geweest en ik kon alleen maar die zondag bewijs in de papieren van het bezoek aanvraag  ik laat een echo maken prima zeggen ze 5,5 weken ok ik krijg met 20 weken een echo en word door gestuurd naar een gynicoloog omdat ze een vocht ophoping in het onderbuikje van onze zoon zien ik krijg daar me echo en meneer de gynicoloog zegt al meteen ow mevr u bent geeen 20 weken maar 22 weken ik zo ow ok waarom denken de VK dan pas 20 weken meneer zei we gaan is kijken ik de dag aangegeven wanneer we gemeenschap hebben gehad en ja hoor 40 weken derbij en je komt op 11 maart uit geen probleeem ik werd door gestuurd naar nijmegen t radbout ivm dat ze niet wiste wat de ophoping was daar krijg ik het zelfde verhaal te horen mevr u bent verder dan in de papieren staat vermeld dus we houden deze weken aan ivm dat ze de kleine in de gate willen houden kwa ontwikkeling !! ik kom bij de VK en vertel me verhaal nou ze staan me als schapen aan te kijken en meteen hop nee mevr wij hebben de eerste meting gedaan en dat is het goeie na ik in discussie ik zeg twee van de ziekenhuize zeggen het anders en nog door blijven strije baba !! ik heb ze gezegd luister het maakt me niks uit hij komt toch wel wanneer hij dat wil maar beval ik rond de 11 maart ipv rond de 27 maaart kom ik ff verhaal halen en dien ik een klacht in want me kleine is niet goed dus wil dat er zorgvuldig mee omgegaan word !! na en sinds dien zeggen ze elke keer ja mevr hij groeit goed het word een flinke meeer zegge ze er niet over dus ben benieuwd wanneer die zijn eigen meld ik ben er klaar voor in ieder geval !!! Groetjessss 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

jup....artsen

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ja ik ook! Ik heb ook gedacht dat mijn zoon eerder verwekt was, en toen hij met 36 weken geboren was, 51cm en 7.3pond, helemaal volgroeid en door gebroken vliezen dus spontaan gekomen, wist ik het wel zeker... Helaas denken dokters nog steeds aan 36 weken, en moest ie een week in het zh blijven, maar hij is er nugezond en wel, das het belangrijkst haha

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

artsen...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja ik ben ook wel benieuwd!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik heb bij alle 3 een afwijkende geboortedatum gekregen waar continu 3,5 week tussen zat bij de eerste en tweede namen ze me ook niet serieus maar nu bij de derde wel! ik had wel "bewijs" voor het verschil maar ze gaan altijd uit van de echo! terwijl ze me nu niet verder laten lopen dan40 weken! ik zou ook zeker met je huisarts gaan praten en ook je vk erop wijzen dat je dat heb gelezen en vragen waar ze dat uit op maakt!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

per direct overstappen naar een andere vk praktijk, wat een verschrikkelijke mensen, je moet echt weg daar!! ik zou gelijk een andere praktijk bellen zodat ze zsm daar terecht kunt!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dankjulliewel voor jullie reacties! Morgen ga ik naar de verloskundige om het erover te hebben. Ik vind het niet erg dat ze dit eventueel denken, maar juist dan zou ik toch vragen erover moeten hebben gekregen en eventueel extra support. Het lijkt wel alsof ze sinds die tijd elke opmerking of klacht van mij hebben genegeeerd. Ze hebben er in ieder geval niets mee gedaan. Praten met meerdere verloskundigen zal niet helpen. Wij krijgen elke keer een andere. Deze zal mijn dossier snel even doorlezen en waarschijnlijk elke keer direct zien dat ze mij vooral niet te serieus moet nemen. De termijn heb ik inmiddels 'geaccepteerd'. Ik heb natuurlijk ook niet één punt waarover ik twijfel, maar een heel stel. Deze termijn klopt bijvoorbeeld ook niet met mijn laatste menstruatie. Ik hoef niet perse gelijk te krijgen, maar vind het gewoon belangrijk dat ze het wél in de gaten houden. Ook dat lijken ze totaal te negeren. Mijn moeder maakt zich er in ieder geval erg druk over en heeft vandaag met de klachtenlijn gebeld van de KNOV. Deze verwezen ons door naar de patiëntenvereniging voor hulp. Zij zouden ons ook direct moeten kunnen vertellen of overstappen mogelijk is in dit geval. Jullie in ieder geval ontzettend bedankt voor jullie mening. Zal ik morgen even laten weten hoe en wat?

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden