anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 7 reacties

 

v

Hallo,

Ik ben hier nieuw en heet Renate. Ik ben 33 jaar.
Bijna een week geleden heb ik een zwangerschapstest gedaan en die was positief! Natuurlijk zijn mijn vriend en ik dankbaar dat dat zonder problemen is gelukt. Mijn vriend wil het wel van de daken schreeuwen maar helaas is dat bij mijn nog niet helemaal het geval.
Het duurt best lang voor ik het echt bevatten kan blijkbaar want ik voel me er best raar onder. Ik voel me nerveus, mijn hart klopt af en toe snel en ik vind het lastig om met dat gevoel in slaap te komen.
Waar ik bang voor ben? tja, ik kan het zelf niet eens echt goed omschrijven. Allerlei dingen gaan er door mijn hoofd, dat is waarschijnlijk precies de reden van mijn nerveusiteit. Er komt zoveel op me af en tegelijkertijd is het zo onwerkelijk!
Het idee dat er een kind in mijn buik groeit en ik daar totaal geen controle over heb, dat maakt me af en toe echt bang.
Ik voel me verder erg goed en daar ben ik heel erg blij mee maar ik zou graag wat rustiger in mijn vel komen te zitten en me wat zekerder voelen over mezelf. Dat ik alles aankan en dus rustig kan gaan slapen.
Wie herkent dit? Ik heb er nog met weinig mensen over gesproken (dat ik zwanger ben) juist omdat ik het eerst zelf een plek wil geven en het ook nog zo pril is. Onze ouders weten het wel.

gr Renate

Pagina 1, reactie 1 t/m 7 van totaal 7 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Haha herkenbaar hoor! Mijn eerste reactie was "oh god...wat als er wat mis gaat? Een mens groeit in mijn buik, hoe gaat dat passen? Jeeetje, hoe komt het eruit!?" Allemaal onnodige zorgen achteraf, je lichaam weet zo uit zichzelf wat te doen! En zelfs na de geboorte, komt het moederinstinct ineens in actie! Geniet van alle nieuwe dingen, het is allemaal zo bijzonder en zo snel voorbij!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

van harte gefeliciteerd met je zwangerschap is heel normaal dat je het onwerkelijk vind en aan moet wennen waarom denk je dat een mens 9maand zwanger is die tijd heb je nodig om metaal en lichamelijk er klaar voor te zijn..

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Van Harte! Grappig, ik voelde ook die hartkloppingen. En dacht: dit is niet goed hoor! Maar de verloskundige zei dat dat erbij hoorde. Ga maar lekker slapen, je bent vast al moe genoeg.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Allemaal bedankt voor jullie lieve reacties. Ik probeer het ook zoveel mogelijk te laten gaan zoals het gaat, ik denk dat dat het beste is. Heel langzaam begint het idee ook een beetje de landen... Ik zal vast nog regelmatig op dit forum zijn. Fijn om te weten dat ik heir terecht kan mocht ik in paniek raken. gr Renate

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hoi renate van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!! het gevoel wat je hebt is heel normaal het blijft ook een heel onwerkelijk maar mooi idee dat er een kindje in jou groeit dat idee gaat echt wel weg zodra je een echo hebt gehad of wanneer je zwangerschapsklachten krijg!!!! zodra je strakkies hele dagen misselijk ben denk je "vond ik dit nou een onwerkelijk gevoel" haha nee grapje hoor meis geniet er van en je kan hier altijd je hart luchten!! sacha

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd! Er groeit een wondertje in je buik, en heel herkenbaar vind ik het gevoel van onwerkelijkheid. Er gaan dingen veranderen, maar dat gaat allemaal vanzelf (zo heb ik het ervaren). Gaandeweg wordt je wijzer, en hier op het forum kun je altijd je verhaal kwijt! Er zijn een clubje vaste mama`s en mama`s to be om je verhaal mee te delen en advies in te winnen! Liefs bloemetje

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden