anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 11 reacties

 

Over een paar daagjes is Noëlle alweer 5! maandjes maar ik vind dat ze erg veel slaapt! Als t aan haar ligt slaapt ze heel de dag en t liefst in dr bedje maar als we buiten zijn slaapt ze ook graag.
Nou ben ik t misschien niet gewend omdat mn 1e dat dus helemaal niet had maar vraag me af of jullie dit herkennen. @ jennefer: Remco is net zo oud wat is zijn schema?
Na een voeding is ze hooguit een half uurtje wakker en speelt ze en dan geeft ze duidelijk aan te willen slapen en slaapt ze gerust weer 2,5 uur en 's avonds netjes de nacht in en slaapt ze zeker 8 uur!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@Ien en MommyD; Tijn heeft ongeveer ook dat ritme hahaha. Al is er wel een verschil als de opa en oma's aan het oppassen zijn ;)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

ja dan slapen ze zeker minder tenminste bij ons wel, ze zitten veels te veel te tutten mag ook hoor haha daar zijn het opa en oma voor.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Annemarie: Kinderen hebben hele wisselende slaappatronen. Wanneer ik aan mijn werk op de babygroep denk, lijkt mij het niet heel vreemd. Ik denk dat het ook belangrijk is om wat meer dingen te bekijken bij het vele slapen. Hoe ontwikkelt Noelle zich verder? Heeft ze in de tijd dat ze wakker is genoeg tijd om de vaardigheden te ontwikkelen die bij haar leeftijd horen?  Ik heb het afgelopen jaar bij een jongetje meegemaakt dat hij eigenlijk alleen maar sliep, want tijdens het drinken van de fles gingen zijn oogjes al dicht en verder sliep hij. Dat jongetje had dan ook een achterstand in zijn ontwikkeling van grijpen, rollen enz. Wanneer Noelle het verder prima doet, denk ik niet dat het erg is, sommige kinderen slapen gewoon veel. Kan het niet zijn dat ze wel eens wakker in haar bedje ligt? Ik dacht pas geleden ook dat Jonathan de hele dag geslapen had, maar ik kwam er achter dat wanneer hij wakker was, hij zijn duimpje pakte en dan niets van zich liet horen en dan na een tijdje weer in slaap viel, waardoor het net leek dat op de momenten dat ik keek dat hij alleen maar sliep.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ze is juist een heel alert meisje als ze wakker is is ze ook echt wakker. ik vraag me echt af waar ze de wijsheid die ze heeft vandaan haalt omdat ze zoveel slaapt hihi! Ze grijpt speeltjes in de box en als t niet lukt dan rolt ze die kant op ( nog niet om)

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik denk dat wanneer haar ontwikkeling verder goed verloopt er niets aan de hand is. Jonathan is wel anderhalve maand jonger, maar die maakt nog slaapjes van 3 a 3 1/2 uur soms. Meestal is het 2 1/2 uur, want langer dan 1 1/2 uur wakker achter elkaar red hij nog niet, dan wordt hij oververmoeid.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hm Remco slaapt overdag hooguit 20 minuten! Ik vind juist dat hij te weinig slaapt... Rond 11 smorgens wordt ie humeurig en moet ik hem in bed leggen, slaapt ie hooguit 20, soms ook maar 10 minuten en is weer het zonnetje in huis! Momenteel slaapt hij snachts ook slecht maar ik denk dat het rommelt in zijn mondje want hij bijt op alles, is verkouden met wat koorts nu. Hoewel hij op de creche volgens de leidsters dan weer heel veel slaapt, wat ik niet begrijp OF weet of dat wel goed is...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Noa is nu 4 mnd zij word s'morgens rond 7 uur wakker daarna gaat ze als ik de jongens naar school heb gebracht naar bed dat is net iets over half 9 meestal word ze pas tussen 11 en 12 uur wakker en gaat meestal naar anderhalf uur alweer naar bed en slaapt gerust weer 2 a 2,5 uur. Daarna is ze meestal wakker en gaat tussen 7 a 8 uur naar bed en maak ik haar alleen rond 10 uur wakker voor de laatste voeding en dan slaapt dus tot ongeveer 7 uur. Nou ik hoop dat je er wat aan hebt. liefs Ien

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Verschil tussen jongens en meisjes?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Ik denk dat ieder kind gewoon een eigen ritme heeft. Alyssa slaapt tot de fles van 7 uur, als ik moet werken gaan we daarna op weg. In de auto slaapt ze dan wel even, maar zodra we bij oma zijn, is ze wakker. Terwijl als ik vrij ben, dan geef ik de fles van 7 uur in ons bed, en dan mag ze daarna bij mij blijven liggen. Dan slapen we vaak tot een uur of 10 samen verder (als we geen afspraken hebben), Alyssa zelfs vaak tot de fles van 11 uur. Vervolgens is ze de hele dag wakker, op een enkel slaapje van zo'n 20 minuutjes na, die doet ze gewoon terwijl ze speelt (dus in de box, op het kleed, in de wipstoel, in de kinderwagen). Na de fles van 19 uur gaat de pyjama en slaapzak aan, meestal valt ze dan zo rond de 20.30 in slaap. Eigenlijk moeten we haar dan naar bedje brengen, maar we vinden het wel gezellig als ze nog even bij ons is. (zeker mijn vriend, die vaak pas na 19 uur thuiskomt en haar anders helemaal niet ziet). Na de fles van 22 uur gaat ze d'r eigen bedje in tot de volgende ochtend. Maar er zijn ook weleens dagen waarop ze overdag opeens heel veel slaapt, ik laat haar lekker haar eigen ritme bepalen. Zolang ze 's nachts slaapt, ben ik tevreden. Overdag in bedje leggen ga ik wel doen als ze een duidelijk ritme heeft. Nu valt ze tijdens spelen vaak opeens in slaap en als ik haar dan over wil leggen wordt ze wakker.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

@ Ien: Ik denk dat Jonathan zo'n beetje hetzelfde ritme aanhoudt. Grappig om te lezen :-)

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden