anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 10 reacties

 

Afgelopen vrijdag ben ik bij de vk geweest en die constateerde dat ik last heb van obstipatie. Ik was toen al 5 dagen niet meer naar het toilet geweest.
Advies: veel drinken, 2 - 2,5 liter per dag, dit doe ik al. Vezelrijk eten ed. Dat doe ik allemaal netjes. Meer bewegen, dat zou ik moeten doen, maar dat lukt niet, de fysio heeft het vermoeden dat ik een hernia heb :-( Dus ik beweeg zoveel als ik kan.
Ook heb ik een microlax meegekregen van de vk en ik moest 2 keer per dag 15ml lactulose nemen. Microlax heeft niks gedaan :-( Vanaf vrijdag al aan de lactulose, maar ook geen effect tot nu toe. Vanmorgen bij Appie maar Roosvicee Laxo gekocht en pruimen, pfff.... hopelijk gaat dat nu wel helpen want ik begin me aardig "vol" te voelen. Iemand nog tips???

 

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 10 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik denk dat alle tips al zijn gegeven! Misschien kun je googlen op manieren van bewegen die wel kunnen als je een hernia hebt? Sterkte!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Bij een hernia kunnen wandelen en fietsen wel... Vooral wandelen kan goed helpen bij obstipatie! En dan beetje stevig doorstappen zeg maar. Overleg even met je fysio, maar ik vermoed dat hij dit alleen maar zal onderstrepen! Wat ook goed kan helpen bij obstipatie is een massage van je rug, maar als je een hernia hebt, kan je dit beter aan je fysio over laten. (Ook een goede (sport) masseur moet oppassen bij een hernia en zal vaak niet zelf willen masseren, een fysio is dan net ff meer opgeleid hiervoor )

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik had het na mijn bevalling. Mij werd aangeraden door kraamzorg en vk. om " Stimulans " te gaan drinken. Dit is een drankje op natuurlijke basis. Te koop in de meste supermarkten (bij de reforma achtige producten). Je mag 1 maal daags 1 pakje (formaat van gewoon pakje drinken met een rietje) en het werkt erg goed, moet ik zeggen. Maaaaar: Volgens mij ben jij zwanger en ik weet niet 100% zeker of je dit ook tijdens je zwangerschap mag drinken, dus dat zou je even uit moeten vogelen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@bloemetje, ja ik denk ook dat ik al veel dingen heb geprobeerd ;-) Vandaag ook nog maar een ontbijtkoek gekocht... ik wacht nog even rustig af. @Clarinda, ja inderdaad, wandelen mag ik inderdaad. Net een heerlijke lange boswandeling gemaakt met de hond. Dus ook weer goed voor mijn darmen ;-) Masseren laat ik inderdaad alleen over aan beoefende mensen. Het is nog niet zeker of ik een hernia heb, maar dat het mijn bekken zijn is uitgesloten. Het kan ook nog een instabiliteit zijn van mijn spieren, banden en/of wervel. Dus binnenkort hoor ik welke oefeningen ik specifiek mag doen. @hij danst, ik ben inderdaad zwanger. Als dit nu allemaal niet helpt dan zal ik eens vragen of ik dit mag proberen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hallo allemaal, gisteren toch maar naar de huisarts geweest. Ik ben er vreselijk beroerd van geworden! Huisarts  bevestigde inderdaad dat ik goed verstopt zat. Twee klysma's (gelukkig wat groter dan die microlaxjes) opgehaald bij de apotheek. Heb er nu 1 gebruikt, en ik voel me 50% opgelucht! Hopelijk wordt dat heel snel 100% procent! Bewaar die andere voor een evt volgend noodgeval. Moet van de huisarts wel doorgaan mijn hele zwangerschap met lactulose 2 x 30 per dag om het te voorkomen in de toekomst. Nogmaals bedankt voor jullie reacties!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik heb dit tijdens de eerste zwangerschap ook gehad en heb toen speciale thee gekocht bij het Kruidvat het was niet zo heel erg lekker maar s'avonds drinken en dan kon ik de volgende dag goed naar de wc.  Ik heb nu in mijn 2de zwangerschap nog geen last gehad het gaat wel iets moeizamer als normaal, maar heb geen last van een opgeblazen gevoel. groetjes marina

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hallo, ik heb ook last van obstipatie.. maar de homeopaat raadde mij lijnzaad (100 % natuurlijk product) aan. Dit zijn gewoon gemalen vezels die je door je pudding of soep kunt doen. En tot nu toe werkt dat best aardig. Lijnzaad is gewoon te koop bij de supermarkt bij de natuurlijke producten.. Groetjes Suzanne

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi . Ik heb vandaag pillen gekregen van de gyn voor obstipatie , Er staat op magnesium -hydroxide kauwtablet, of het werkt geen idee , ik moet nog beginnen, Groeten angelique

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik heb er ook verschrikkelijk veel last van. Vandaag bij de huisarts geweest na 9 dagen niet naar de toilet te zijn geweest pff..Na de microlax voel ik me ook redelijk "leeg" al moet ik nu nog maar zien of het zo blijft pfff.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Goed, veel drinken en vezelrijk eten kan ook wonderen doen! En in beweging blijven!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden