anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 12 reacties

 
Hoi alle mama's die bevallen zijn van een jongetje. Gisteren na het bezoek van de kinderarts, werd ons aangeraden alvast te beginnen met het oprekken van de voorhuid van Dante. Wij stonden beetje verbaasd te kijken, nu al? Wij hadden dat pas verwacht te moeten doen op latere leeftijd.. Maar de arts legde ons uit, hoe langer je er mee wacht hoe pijnlijker het voor de baby wordt, omdat de huid daar nog heel soepel en flexibel is. Ze heeft het voor gedaan, en ja ik dacht even oeh wah au! maar dante reageerde er totaal niet op, sterker nog hij ging er van lachen (whahahaha) en dat wil zeggen dat het dus geen pijn doet of wat dan ook. nu gewoon nieuwsgierig, hoe gaat dit in Nederland? En wat is jullie mening hierover? Liefs

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik loop ook bij de kinderarts maar ze heeft nog nooit zo iets laten vallen ook cb niet.. waar is het in godsnaam voor nodig.. 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

maandag nog bij cb geweest ook niks gehoord er over... en falko is net iets ouder... dus logis gezin hadden ze dat moeten zegen als het zelfde beleid gevoerde werdt... maar zou niet weten waarom???

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik ben gaan speuren op het internet, en zowel op Nederlandse sites als Spaanse, wordt het sterk afgeraden.  omdat je de huid daardoor kan beschadigen. Dan komen er littekentjes en daardoor kan die op latere leeftijd van nauwe voorhuid last krijgen. met als gevolg dat die besneden moet worden. Ik snap niet dat de arts van Dante dit dan zegt. Ik heb net een berichtje gestuurd naar de nicht van mijn partner, want haar zoontje is 6 maanden om te vragen of zij dat ook doet. Zij woont ook in Spanje, zo kunnen we het goed vergelijken. Ik begin het nu heel raar te vinden. en heb het dus ook nog niet gedaan sinds gisteren.  Eerst zeker weten.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

wel vreemd dat de arts dit dan zou adviseren... het zal geen kwaat kunnen dat je het gisteren heb gedan denk ik zo... zo nu en dan is een keer zal wel weinig kwaat kunnen.. maar wel raar...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik weet dat bij de oudste nadat ik was bevallen de kraamhulp en de vk alletwee zeiden dat ik dat absoluut niet moest doen. Dat dat nog niet kon omdat de voorhuid nog 'vast'  zit (het voorhuidje zit verkleefd aan het piemeltje ) en dat je het dan idd alleen beschadigd. Gewoon metrust laten, ze zeiden tegen mij dat tegen de tijd dat hij  twee is dan gaat dat langzaam los en kun je het voorzichtig naar achteren schuiven na het douchen of bad. Bij sommige kinderen duurt het wel tot hun vierde voordat het helemaal los is. Bij het cb zeiden ze ook  dat ik dat niet moest doen, het was niet nodig de voorhuid terug te schuiven of om te oefenen om de huid losser te maken, het komt vanzelf goed. Je kunt gewoon de buitenkant wassen de huid laat zoals gezegd vanzelf een keer los.  De oudste is nu 4 en het is nog steeds niet helemaal los hoor. Vind het wel vreemd dat je kinderarts dit zegt, ik zou het niet meer doen.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

De nicht van mijn partner doet het inderdaad ook niet, en kon uitleggen dat onze kinderarts waarschijnlijk werkt volgens de boeken van 40 jaar geleden.  toen was het namelijk wel in gebruikelijk en normaal. maar dat er uit onderzoeken van de jaren erna gebleken is dat het helemaal niet goed is om dit te doen. Het wordt nu dus afgeraden.. Alleen de arts van Dante die is niet helemaal van de 21ste eeuw ;) We gaan kijken of we een andere arts kunnen vinden, want we zijn hier niet helemaal tevreden mee.. want er zijn meerdere dingen die zich af hebben gespeeld, zoals dat zij zegt dat het uit-den-boze is om babys tot 1 jaar door te laten slapen de hele nacht.. je MOET om de 4 uur blijven voeden.. dit is ook iets uit de jaren nul , dit wordt nu ook niet meer gedaan. bedankt voor de adviezen!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

okee... ik zou ook een ander zoeken.. als je kind door wil slapen dan zal die dat wel aan kunnen... maar goed in de jaartal 0 deden ze wel meer rare dingen... zo als bv op vaste tijdstippen... net als flesvoelen en zo... moet een arts trouwend niet opvolg curssen doen en zo...en een beetje met de tijd mee gaan... ik weet niet hoe het daar werk maar zou wel een klacht indienen... kan toch best wel wat kwaad als ouders wel de advies opvolgen... en wie weet wat er nog meer gezecht word...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Om daar nog aan toe te voegen.. dat het niet slecht hoeft te zijn als je om 4 uur voedt, OOK 's nachts.. maar wij doen dat niet, en ook over het voorhuidje dat willen wij niet doen.. we vinden het vervelend want hebben het idee als we niet eerlijk kunnen zijn over hoe wij het graag willen doen. vorige keer reageerde ze zo heftig op dat ik trots vertelde dat hij al een paar keer geslapen had van 12 tot 6 's nachts. dat ik dat deze keer wel uit me hoofd gelaten heb.. ze vroeg er naar, en ik heb gezegd, nee gaat prima de nachten gewoon om de 4 uur.. en dit gaan we ook krijgen met het voorhuidje de volgende keer, zij gaat het vast naar kijken.. en zal zien dat we dat niet oprekken. maar als ik zeg dat we dat niet doen, krijg ik vast weer de wind van voren.. op zoek op zoek naar een nieuwe arts!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

nee je moet denk ik open kunnen zijn naar je artsen... ander kunnen zei niet goed hun werk doen... en als ouder heb je geen zin meer om te gaan... en als je je ergens zorg over maakt vertel je het dan wel of niet... en als je het vertel en antwoord krijg zou je daar aan kunnen twijfelen.... wij vertellen ook neit alles maar dat is om dat we weten wat ze gaan zegen... en dat niet elke willen horen... falko slaapt namelijk bij onze in bed en op zijn buik... maar deze keuze hebben we bewust gemaakt en hoefen niet elke keer te horen dat we het anders moeten doen... de eerst keer verteld dat die op zijn buik slaapte... moest vaker gaan kijken (slaapt bij onze... dus dat is niet moelijk)... en deze keer hebben ze niks meer er over gezegt.. hebben het ook niet opgebracht moet ik zegen... wel het na deel bij de cb elke keer iemanden anders... te minsten tot nu toe!!! hoop dat je snel een ander vind waar je je beter bij voel... is denk ik toch wel het aller belangerijkst!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Het lijkt me heel erg vervelend om niet eerlijk te kunnen zeggen hoe je het wil of om gewoon vrijuit te kunnen praten over nota bene je eigen kind. Als je je zo voelt zou ik inderdaad een ander zoeken, zeker ook als het zo' n arts van de oude stempel is. Je moet tenslotte wel een beetje met de tijd meegaan, sommige dingen zijn gewoon achterhaald en het lijkt me toch ook dat het wel belangrijk is dat ouders zich op hun gemak voelen. Ik hoop dat je een snel een betere arts vindt.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden