anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 8 reacties

 
Goedemorgen,

Mijn zwangerschap begon alles behalve makkelijk. Met vijf weken begonnen de bloedingen, met zeven weken zei de verloskundige dat we niet meer zwanger waren. Met tien weken gingen we voor de controle en toen bleken we wel zwanger te zijn. Met twaalf weken begonnen de bloedingen weer. Met dertien weken zaten we bij de spoedeisende hulp omdat het wel heel veel bloed was in eens. 

Nu zestien weken zwanger heb ik al negen controles gehad en alles gaat goed, Langzaam durf ik er van te genieten en te accepteren dat de kleine er gaat komen.

Door deze achtbaan is het mij nog niet gelukt te stoppen met roken. ik ben wel ernstig geminderd. Van 15-20 per dag naar max. 4. per dag. Toch vind ik het heel moeilijk helemaal te stoppen. 

Help!

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Mirthe, Dank je wel voor je reactie! Ik kan hier echt iets mee! dank je wel :) Zou wel fijn zijn als die man van mij niet meer thuis zou roken! :)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Annabel, Fijn om te horen dat het jou ook gelukt is! dat geeft hoop. ik zal je advies zeker ter harte nemen. Dank!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ook ik heb jaren gerookt, maar ben meteen gestopt toen ik erachter kwam dat ik zwanger was... nou ja eerst nog een sigaretje om van de schrik te bekomen ;) Heel af en toe tijdens "stressmomenten" wil ik nog wel een sigaretje roken om even te kalmeren... maar dit zijn er misschien vijf geweest tijdens al die maanden... Ik ben mij ervan bewust dat dit niet goed is voor de kleine, maar dat is stress ook niet... En vanaf t moment dat ik gestopt ben heb ik iedereen die wilde roken naar buiten geschopt! Als ik niet mag roken dan gaat iedereen die t wel wil maar buiten staan, inclusief manlief! Aangezien het waarschijnlijk op een echtscheiding was uitgelopen als hij gelijk met mij zou zijn gestopt (hormonen en heeel slecht humeur...) had ik hem de tijd gegeven tot aan de bevalling om te stoppen. Ik ken mezelf en als hij blijft roken steek ik er zo weer een op als de kleine is geboren... zwakte I know... Maar hij is nu 3,5 week geleden gestopt, helemaal uit zichzelf! Hij is natuurlijk ook superchagarijnig geweest, maar het is voor het goede doel :) Nu roken we allebei niet meer en zijn ook zeker niet meer van plan om weer te beginnen! Succes ermee!  

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi, Ik heb ook jaren gerookt en ben gestopt toen ik wist dat ik zwanger was. (met 5 weken). We hebben anderhalf jaar geleden ons huis gekocht (voor de toekomst) en hebben toen samen beslist om niet meer te roken in huis. Echt heerlijk. Mijn vriend rookt ook, en is niet gestopt met roken. Ik wilde hem ook niet dwingen, hij moest er zelf achter staan. Nu moet ik wel zeggen dat ik wel weer rook. Ik weet het, het is zwak. Zit op het moment niet goed in mijn vel en kon mijn ontspanning vinden in het roken van een sigaret (buiten natuurlijk). Ik rook er ongeveer 4 op een dag. En maar heel weinig mensen weten het. Dat heb ik expres zo gedaan zodat de drempel om te roken voor mij hoog blijft. Ik rook dus ook alleen maar thuis in de tuin. Wel super goed hoe je zoveel bent geminderd. Toen ik was bevallen van Steffie woog ze 2504 gr en toen vroegen artsen meteen of ik had gerookt. Kon die opmerking niet waarderen omdat ik alleen de eerste 5 weken had gerookt. Succes. Ook er fijn hoe mensen reageren en niet meteen met verwijten gaan gooien of wat dan ook. Liefs

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik ben ook geminderd met roken en rook er nu 5 per dag maar minder lukt mij gewoon echt niet. Ik had me eigenlijk voorgenomen om iedere week 1 sigaret minder te pakkken maar dat lukt me niet. Ik weet dat het heel zwak klinkt en dat is het ook maar ik had verwacht dat het makkelijker was. Ik ben nu 15 weken zwanger van een tweeling en doordat de hormonen door mijn lijf gieren heb ik veel last van emotionele schommelingen en het enige wat daar tot nu toe tegen helpt is af en toe een sigaret, al zijn het maar 5 hijsen. Ik snap dus heel goed dat het niet iedereen lukt en heb diep respect voor degene die het wel kunnen maar ik ben helaas op dit moment echt te zwak.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Heeeeeeeeeeeeeeel knap dat je er nu nog maar vier neemt! Tip: Kies wat je doet en hou je daaraan. als je nu kiest: ik blijf er 4 roken, doe dat dan, en géén 5! Als je kiest: ik stop nu, heel veel succes en doe er alles aan om dat te bereiken:dan heb je het gewonnen!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

veel succes met stoppen!! hoewel het echt niet makkelijk is vind ik dat je het voor je kindje over moet hebben om te stoppen, het is gewoon niet goed voor je kindje!! En helemaal omdat het al niet lekker loopt in je zwangerschap, echt supervervelend voor je!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Juist omdat je zwangerschap alles behalve makkelijk verloopt is het wel heel belangrijk dat je stopt met roken. Heel goed dat je al zo fors geminderd bent. Door het roken vernauwen je bloedvaten, ook de bloedvaten in je placenta. Je kindje krijgt zo dus minder zuurstof. En je kindje krijgt ook al die rommel binnen. Misschien helpt het om daaraan te denken de volgende keer dat je een sigaret op wil steken. Ik  wil verder echt niet op je lopen vitten hier ik weet zelf hoe moeilijk het is, het is echt een knop die je om moet zetten. Ik heb 20 jaar gerookt 2 pakjes per dag!!! Ik ben van de ene op de andere dag gestopt, zonder pleisters enzo. Dat is nu 2 jaar geleden. Het duurt 3 dagen voordat de nicotine uit je lichaam is dus je hebt eigenlijk maar 3 dagen lichamelijk ontwenningsverschijnselen, de rest zit echt, echt waar tussen je oren. Je doet je kindje een groot plezier door te stoppen met roken en jezelf ook. Ik hoop dat het je gaat lukken en nog een tip , stoppen met roken zit nu nog in het ziekenfonds pakket maak daar gebruik van volgend jaar wordt het niet meer vergoed. Succes.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden