Anoniem 10 jaar geleden 23 reacties

 
Hoi allemaal,

Ik heb de laatste tijd regelmatig ruzie met mijn vriend, eigenlijk steeds over dezelfde dingen. Hij belooft al 4 jaar te stoppen met roken, maar neemt daartoe geen actie. Hij zegt te gaan stoppen voordat de baby er is, maar ik geloof er inmiddels helemaal niets meer van. Ik heb ernom last van de stank, door mijn zwangerschap ruik ik alles 10 keer zo sterk. Hij rookt wel buiten en poetst daarna z'n tanden, maar ik blijf t ruiken. Ook wil ik dat hij stopt omdat het beter is voor de baby en graag zou willen dat hij een goed voorbeeld is.
Hij is ook al 4 jaar bezig met zijn rijbewijs met periodes en geeft dan weer op. Ik heb al 10 jaar m'n rijbewijs, dus dat is ook wel lekker makkelijk voor hem. Nu ik zwanger ben, zou ik het fijn vinden als hij mij af en toe kan rijden. En nog veel belangrijker als er iets is, dat hij mij naar het ziekenhuis kan brengen. Ik breng deze onderwerpen regelmatig ter sprake, maar het loopt vaak op ruzie uit. Hij bepaalt het zelf wel....
Ben ik teveel eisend? Of leg ik er teveel druk op? Wat denken jullie? Zie ik het allemaal wel helder door alle hormonen of maak ik me te druk om onbelangrijke zaken?
groetjes,

Roos

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 23 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Even een opheldering ook snoep zo als drop en chocolade kan slecht zijn tijdens zwangerschap dat is bloeddruk verhogend Maar je zegt wel wij als niet rokers hebben makkelijk praten hebben maar ik zeg niet dat het makkelijk is wat denk je dat ik in die 10 jaar niet vaker geprobeerd heb om te stoppe maar het gaat niet om hoe moeilijk het is als het om je kind gaat doe je er alles voor lukt het niet zelfstandig ga je naar de huisarts ook al zorg je er voor dat je kleine zo minmogelijk mee krijgt want je bent wel bezig met je eigen jaren verminderen de jaren die je kind je nodig heeft

Anoniem 10 jaar geleden

ik bedoel ook niet de niet rokers die ooit wel gerookt hebben. die weten natuurlijk wel degelijk waar ze het over hebben maar die reageren ook lang niet zo fel op rokende ouders, als de ouders die nooit gerookt hebben zo als ik bijv. voor alle ouders die gestopt zijn voor hun kind daar heb ik groot respect voor en dat vind ik heel knap als je dat ook vol kan houden. deze ouders moeten zig ook zeker niet aangesproken voelen.

Anoniem 10 jaar geleden

mijn man en ik zijn beide gestopt voor ethan ik ben gestopt zodra ik wist dat ik zwanger was en mijn man kwam snel achter mij aan.. op z'n moment heb je het niet over kunnen en "ik ga stoppen" nee je bent gestopt en je moet stoppen als ik door het stoppen met roken 5jaar langer van me kinderen en misschien wel kleinkinderen kan geniet dan zijn die 5jaar me ontzettend heilig

Anoniem 10 jaar geleden

Roken is niet goed voor je, maar het is geen garantie dat je dan eerder doodgaat. Mijn opa rookte 2 pakjes sigaretten met dag (en geen light spul), hij is 94, heeft altijd op zichzelf gewoond tot aan zijn overlijden, en is niet eens overleden aan de gevolgen van roken. De vader van een vriend van mij, is overleden aan longkanker; hij rookte niet! Dus het zegt niet altijd wat!

Anoniem 10 jaar geleden

Ik heb zelf zeker 8 jaar gerookt maar vond het nooit goed als je rookt waar kinder bij zijn. Sins ik zwanger wilden worden ben ik van de een op de ander dag gestopt met roken. Ik vind namelijk niet dat je tijdens je zwangerschap door mag roken omdat je dan over de gezondheid van je kind kiest en je mag alleen het besten beslisen voor je kind vind ik. Ik heb totaal niet 1 keer gedacht ik wil zo graag een sigaret nu ik wil het besten voor mijn kind en dat is een makelijke beslissing. Mijn man rook gelukig niet dus daar kan ik niet over mee praten. Ik ben wel heel erg boos op een vriendin die tijdens haar zwangerschap gewoon doorgerookt heeft en best wel veel. Het kindje is geboren met problemen aan de longetjes en vanaf de dag dat ze bevallen is heeft ze geen sigaret meer aangeraakt maar dat had ze al veel eerder moeten doen. Ik vind dat als je echt een doel hebt om te stoppen dat het je echt lukt maar ik weet ook dat als die doel er niet is dat het niet lukt. Maar wat is er belangrijker dan je kindje?

Anoniem 10 jaar geleden

tijdens mijn zwangerschap mocht ik geen chocola, drop en ander snoep eten, vanwege de angst voor suiker bij de baby en bloeddruk. Geloof me, ik ben de grootste zoetekauw die je kent, en tijdens mijn zwangerschap was het 10x zo erg! Maar de gezondheid van mijn mannetje ging boven alles! Ik heb de hele 9 maanden NIETS geen snoep aangeraakt, alleen groentes (waar ik niet echt van houd) die goed voor hem waren zoals spinazie en brocoli gegeten. Omdat het GOED voor hem was! Je gaat door het vuur voor je kind, niet je kind door het vuur laten gaan voor jou verslaving te spekken! Dat is hartstikke verkeerd! Zoals al gezegd, het is niet alleen jou gezondheid waar je nu mee klungelt, maar die van je kind ook... En je zegt je gelooft niet in de "wetenschap", da's prima, maar wetenschap of niet, iedereen weet dat roken slecht voor je gezondheid is (en die van anderen) en dat je er dodelijk ziek van kan worden. Of denk je dat roken gezond is? ;) op een andere note, Angelique, je bent bijna uitgerekend, hoe gaat het met je? al wat gerommel?

Anoniem 10 jaar geleden

Je hebt echt helemaal gelijk jennefer! Je kind is het belangrijkst en daar heb je echt alles voor over wat het kost. Met mij gaat het goed het word zwaar nu maar ik weet dat ik snel me dochter in me armen mag houden gezond en wel. Het romelt al vlink heb veel voor weeen het zet alleen niet door maar als ze maandag niet geboren is word ik ingeleid ik moet maandagochten om 7 uur in het zh zijn. Dus we weten zeker dat we maandag de trotse ouders mogen zijn van een prachtigen dochter en dat geeft een hoop rust. Hoe is het met jou kleine? xxx an

Anoniem 10 jaar geleden

ah dat is prettig te weten he? Hopen dat maandag snel komt, of dat ze beslist eerder zelf te komen! Met Remco gaat het ook heel goed, ze worden zo snel groot... volgende week is ie alweer een half jaar oud! Probeer toch te genieten van je laatste paar dagen, al is het makkelijker gezegd dan gedaan...Maar wetende dat maandag alles voorbij is, dit zijn de laatste paar daagjes dat je dat wondertje veilig in je buik mag voelen :)

Anoniem 10 jaar geleden

ik geloof best dat er in de onderzoeken en in de wetenschappen van tegenwoordig waarheid en logica zit maar hoe zit het dan met de kinderen die vroeger in voetbalkantines of andere sportkantines kwamen?! wij kwamen vroeger en nog steeds ook veel op de voetbal maar dat betekend nog niet dat tot ong. 40% daar adhd heeft! mijn vriend rookt ook maar heeft alles over voor zijn kinderen maar stoppen met roken hoefde van mij nooit dat is zijn eige keuze. wij hebben gewoon afspraken wat dat betreft roken doet hij alleen maar buiten en wanneer de kinderen op bed liggen. ik denk dat iets eisen in een relatie helemaal niet goed is wel kan je het heel vriendelijk vragen, ik zou ook niet willen dat mijn vriend iets van mij eist. wat betreft zijn rijbewijs praat erover misschien zit er idd wel en verborge angst in dat hij steeds wer stopt en mischien kan jij het heft in eige handen nemen en weer een les bespreken

Anoniem 10 jaar geleden

Er zijn wel véél mensen die ADHD hebben, alleen is het niet altijd geconcludeerd. 

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden