Anoniem 10 jaar geleden 11 reacties

 
Hallo allemaal,
Ik moet heel even mijn ei kwijt en hoop goeie raad te krijgen.

Na 2 jaar proberen zijn mijn vriend en ik zwanger :) Halverwege februari zijn we voorbij de 3 maanden en meer in de zekerheid en willen het bekend maken bij de familie. We hebben iedereen bijelkaar geroepen met een smoes om de vakantiefoto's te bekijken. Keek er heel er naar uit.
Mijn schoonzus is langer bezig met kinderen alleen wilt het niet lukken. Ze schuift het niet onder stoelen en tafels dat ze kinderen wilt maar niet wilt lukken. Ze heeft een hele grote zwak voor kinderen. Nu wilt mijn vriend wegens haar situatie haar een dag eerder het goeie nieuws vertellen zodat ze zich kan voorbereiden....en onze dag/ moment niet kan beinvloeden, zeg maar.
Ik ben van mening dat ze het op het zelfde moment te horen moet krijgen als de rest. Voor een keertje wil ik geen rekening houden en vindt dat ze ook een keer blij voor iemand anders kan zijn. Haar vriendinnen waren ook zwanger en die hebben het gewoon tegen haar verteld. Ik weet niet zo goed hoe ik hiermee moet omgaan. Mijn vriend blijft bij zijn mening en ik vindt dat het juist pijnlijker is dat ze een speciale behandeling krijgt.

Wat vinden jullie hiervan? Ik blijf er maar mee zitten en malen, maar kom niet vooruit.

Alvast bedankt voor jullie meningen.

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 11 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Inmiddels zullen jullie het alwel verteld hebben en zijn we erg benieuwd, hoe jullie het hebben gedaan en wat de reacties waren. Zelf zou ik ervoor kiezen om ze apart eerst te informeren. Een kinderwens die niet vervuld raakt gaat je niet in de koude kleren zitten. Het doet soms ook pijn als je iemand weer zo intens gelukkig ziet, terwijl het jou nog niet gegund is. Met begrip hebben voor anderen ontvang je zelf denk ik het mooiste kado, daadwerkelijke aandacht genegenheid. Veel succes en laat even horen hoe het is gegaan!

Anoniem 10 jaar geleden

Persoonlijk zou ik het eerst aan je schoonzusje vertellen...Dit omdat ik de andere kant ken van het verhaal. Ik verloor mijn zoontje bij de 23 weken en 7 weken later vertelde mijn schoonbroer en schoonzus tegen mijn schoonouders en ons dat zij bijna 7 weken zwanger waren. Dit heeft er toen voor gezorgt dat ik meteen weer terug bij af was.Het is al erg genoeg dat zij straks de hele tijd haarzelf moet gaan zitten verbijten wanneer alles om jullie en jullie kindje draait...gooi ze dan niet meteen in het diepe en denk een beetje aan haar gevoel!! Aandacht zul je genoeg krijgen...

Anoniem 10 jaar geleden

Ten 1e gefeliciteerd! Ten 2e is het natuurlijk jullie beslissing maar... ten 3e; ik zou het juist wel eerder zeggen! Ik snap dat je zegt ik wil even geen rekening houden met iemand anders, en ze moet maar blij zijn. Maar een kinderwens die niet wil lukken is niet zomaar iets... daar moet je wel rekening mee houden. Ik denk dat je, doordat je het haar eerder verteld, juist op die dag zelf (dat jullie het de rest gaan vertellen) een fijnere dag hebben. Zij heeft het dan misschien al even verwerkt, en kan op die dag dan (waarschijnlijk voor de schijn - wat geen onwil is!!!) blij zijn voor jullie. Dan bederft het denk ik juist minder erg dan dat jullie het tegelijk zeggen. Bedenk jezelf wat jij in zo'n situatie fijner zou vinden. Jij bent degene bij wie het niet lukt, en dan wordt met de hele familie erbij even verteld dat iemand anders wel zwanger is... heel fijn natuurlijk, maar wel heel erg dubbel. Ik zou dan zelf eerlijk zeggen dat ik het liever een dagje eerder, of een week, zou willen weten. Dat moet je ook even voor jezelf bedenken. En natuurlijk ken ik de persoon in kwestie niet, ook dat is misschien niet verkeerd natuurlijk. Jullie kennen haar het beste en kunnen het mnisschien eerlijker inschatten wat zij fijner zou vinden en hoe ze het makkelijkste reageert op de situatie. Succes, ben benieuwd!

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Ja natuurlijk Gefeliciteerd. Ook ik denk dat het beter is om ze van te voren in te lichten. Wij hebben het jaren geleden meegemaakt bij onze eerste dat we het vertelde en dat in eens onze schoonzus huilend naar boven rende en het bleek dat zij ook al heel lang bezig waren maar dat wisten wij niet, maar de vreugde is wel weg en als we het hadden geweten hadden we het in ieder geval apart verteld en niet masaal in de fam maar even alleen met hun. Jaren later bij de 2de hadden gelukkig 2 kinderen gekregen maar heeft mijn andere schoonzus een kindje met 25 wkn verloren en toen zijnwe  dus apart bij ze langs gegaan  en dat werd erg gewaardeerd en geef je ze lucht om te reageren zonder dat andere staan te springen van blijdschap. Helaas is dit te groot om hier aan voorbij te gaan en om je blijschap te vergroten is het rekening houden met een ander denk ook heel belangerijk. Maar het is natuurlijk aan jullie zelf. Heel veel succes! Liefs Ien

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi, Wij hebben in t zelfde schuitje ( ongeveer ) gezeten alleen met een hele goeie vriendin. toen ik haar t nieuws moest vertellen heb ik eerst een week wakker gelegen. Uiteindelijk kwam man lief met een oplossing ....die goeie vriendin is nu peettante van onze oudste. die is nu inmiddels 3 en zij is nog steeds bezig met zwanger worden. Maar ondertussen heeft ze een super band met onze oudste en doet leuke dingen met haar. neemt haar af en toe mee om leuke dingen te doen. stopt haar iets extra's toe. Ps onze andere dochter heeft een peetoom die precies t zelfde met haar doet dus die komt niets te kort. een super oplossing vonden wij en iedereen geniet op deze manier.....bij ons heeft t gewerkt. gr mij

Anoniem 10 jaar geleden

Hey tessa, dat heb ik ook gedaan... Mijn beste vriendin wil ook al jaren zwanger worden, maar het mag niet lukken...dus toen ik zwanger werd heb ik haar meteen peettante ("godmother") gemaakt! Ze is er heel dankbaar en blij om, dus het is idd een super oplossing :)

Anoniem 10 jaar geleden

Als eerste is het heel persoonlijk, en moeten jij en je vriend achter de keuze staan. Maar ik zou het ze van te voren vertellen, zodat ze rustig aan het idee kunnen wennen. Het is waarschijnlijk niet zo dat ze het jullie niet gunnen, maar als je zelf al zo lang bezig bent kan het rauw op je dak komen, en als je dat dan te horen krijgt waar iedereen bij is kunnen de tranen erg hoog zitten, en als jullie met zijn vieren zijn kan ze haar tranen gewoon op de vrije loop laten, ondanks dat ze waarschijnlijk heel erg blij is voor jullie. Ik heb een vriendin die al bijna 3 jaar bezig is, en ik heb haar 2x moeten vertellen dat ik zwanger was/ben en dat vond ik erg lastig. Heb het niet verzwegen, maar wel een moment uitgezocht waarbij zij even rustig kon gaan zitten en troost kon zoeken bij haar vriend, moest via de telefoon wonen 200km uit elkaar. Ze is heel blij voor me, maar ze wil het zelf ook zo graag. Veel succes met de keuze.

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi! Als ik moest kiezen...zou ik haar even van te voren inlichten. Het hoeft niet lang te zijn, ook niet huilend of droevig, maar dat ze het weet. Ik zit in het zelfde schuitje als jij, wij doen het wel even. Nogmaals, houd het gewoon kort, maar ik denk dat ze het wel op prijs stelt. Jij zou het ook fijn vinden...?!? Groetjes.

Anoniem 10 jaar geleden

Hallo meid, Nou eerst en vooral, gefeliciteerd! Wat je vraag betrefd, ik persoonlijk begrijp waar jullie allebei vandaan komen... Maar hoe je het ook keert of draait, het is de zus van je vriend...dus hij zal haar wel wat beter kennen dan jij. Misschien verwacht hij dat ze het moment dat jullie het aan iedereen vertellen, ruineert door te gaan mokken of zielig te gaan doen, en wil hij haar die kans niet geven? Ik zou zeggen, vertrouw op het oordelingsvermogen van je vriend, en laat het aan hem over! Dalijk als de baby er is, zul je ook compromissen moeten maken qua opvoeding enz...kun je nu alvast oefenen haha! Als je er echt een probleem mee hebt, probeer een tussenweg te vinden. Misschien ipv een dag eerder, kan hij het haar een uur eerder vertellen? Of net voordat jullie de aankondiging doen? Success in elk geval en vergeet vooral niet te genieten, de weken vliegen voorbij!

Anoniem 10 jaar geleden

Ik denk dat dit iets is waarbij wij wel raad kunnen geven of kunnen zeggen wat wij zouden doen, maar het is toch een beslissing die jij en je vriend samen moeten maken. Zelf heb ik ook een twijfel gehad omtrent het vertellen aan mijn schoonzus. Dit lag iets anders als bij jou. Mijn broer en schoonzus zijn hun kindje namelijk verloren met 23 weken zwangerschap. Toen ik rond de 7 weken was, was ik al goed ziek en werd het echt tijd om de naaste familie in te lichten. Ik zag erg op tegen het moment om het mijn broer en schoonzus te vertellen, zeker omdat rond die tijd hun kindje eigenlijk geboren had moeten worden. Ik heb toen ook getwijfeld om haar als eerste in te lichten. uiteindelijk hebben we toch besloten iedereen (ouders en broers/zussen) tegelijk in te lichten. Gelukkig was haar reactie super positief. Ze was heel erg blij voor ons. Nu ik verder in de zwangerschap kom merk ik wel dat ze het er soms wel moeilijk mee hebben, maar dat is ook een beetje hun verwerking van het verlies denk ik. Ze zijn nog steeds heel blij voor ons en leven mee met de zwangerschap. Ik zou het dus als ik jou was toch gewoon aan iedereen tegelijk vertellen, maar hou daarbij wel goed de reactie van je schoonzus in de gaten. Als je merkt dat ze verdrietig ervan wordt, benoem dit dan. Maar het is en blijft even jullie moment, jullie zwangerschap. Of ze het nou een dag eerder hoort of niet, ze zal haar eigen gevoelens toch even een plekje moeten geven. Succes met de keuze en laat even weten waar jullie uiteindelijk voor kiezen en hoe ze reageerde.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden