anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 12 reacties

 
Hallo dames Sorry maar ik moet echt even iets kwijt het is nu kwart voor 4 s'nachts en het houd me gewoon flink bezig.... zoals jullie weten hebben wij 2 dochters dus een gezinnetje van 4..... maar ik het zoooo'n gevoel dat mensen dat maar lastig vinden om ons in gezelschappen te hebben terwijl onze kinderen best wel rustig zijn... voorbeeld: ik kreeg net een mail van een vriendin.. stond van alles persoonlijks in en de laatste zin was "oja en ....(noem even verder geen namen) verjaardag houden we zondag(morgen dus) maar jullie mogen ook gerust een andere dag komen hoor (ik geef het namelijk een beetje laat aan niet meer aan gedacht) dat hoor ik dan nog wel..... ik denk dan, niet meer aan gedacht??? hmmmm raar het zijn onze beste vrienden. een ander voorbeeld: ik bel mijn vader op ivm sinterklaas (altijd leuk vooral nu met kinderen) voorgaande jaren deden we altijd lootjes trekken en was altijd gezellig.... dit keer toen ik het voorstelde moest hij er over nadenken en we hoorden het nog wel..... nou ik kan je vertellen dat we tot op heden nog nix hebben gehoord!! maar het is toch NU juist leuk met kinderen erbij????? en het gaat niet om veel kadootjes maar om het samen zijn en de gezelligheid!!!!!! Ik vraag me dan af.... is het dan zo lastig 2 kinderen in een gezelschap???? ik begin gewoon te twijfelen aan mezelf... iedereen laat het maar afweten.. wij hebben geen enge ziekte ofzo, alleen maar 2 PRACHTIGE dochters.... is het dan zo "lastig" voor ander mensen?? (en vooral die dicht bij je staan?) herkent iemand dit?? of stel ik me nu gewoon aan??? Liefs

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 12 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Hoi, Ik herken het helemaal. Wij zijn een gezin van 5 en ook ik heb rustige dames, met kinderperiodes waar ze in zitten, wat normaal is dus. In het begin heb ik mij er ook enorm aangestoord en druk om gemaakt. Maar daar begin ik niet aan, het is nu bij mij graag of niet en als we ergens zijn waar ik merk dat men vaag doet of ..... dan zeg ik gewoon"jij bent toch ook kind geweest of was je een opgezette pop die niets deed en zei. En dan wacht ik geen reactie af en ga door met waar ik mee bezig was. Tja misschien hard maar ik ben blij dat we 3 gezonde leuke lieve dames hebben en geniet van elke periode waar ze in zitten ( soms wel met hoofdpijn en pffffffffff). Het had ook anders kunnen zijn. Dus meid laat ze lekker ( wel makkelijk gezegd) maar geniet van het moederschap gr 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hier dat probleem gelukkig niet... hier worden we eigenlijk nooit ergens uitgenodigd (men is meer op zichzelf), en mijn beste vriendin heeft een zoontje van 2 dus die is altijd wel van de partij met de kleintjes.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

wat fijne om te lezen.... en inderdaad die spoken ken ik....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik ken het ook zo...en zo vaak valt het mee! Lekker dat je het hier kwijt kan!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

1. Je stelt je niet aan! 2. Het slaat inderdaad echt NERGENS op dat er zo gereageerd word, mijn moeder maakte ook een leuk opmerking over kerstmis.... Zo van ja met jou houden we geen rekening, want jij hebt die kleine dan net!! Pffff! Alsof ze mij er dan ook niet bij wilde hebben, en ik nergens anders mijn kerst ging vieren enzo! 3. Ik zou het gewoon met hun bespreken, daat lijkt me de enigste oplossing!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hey Danielle, Wat vervelend! Toch heb ik het hier ook een beetje gemerkt, maar dan meer in positieve zin, dan werd er gevraagd hoe ik dingen wilde vieren en organiseren zodat we rekening konden houden met het ritme van ons manneke. Dat ze er rekening mee wilden houden vond ik alleen maar positief... Zoals bij jou, ik zou mij daar ook aan storen, dat je twee kinderen hebt betekend niet dat je nergens meer aan deel kunt nemen, hooguit dat je dingen wat anders plant of rekening houdt met het ritme mocht dat nodig zijn. Je zou het kunnen bespreken, ik denk alleen wel dat het moeilijk is om dit te bespreken, omdat er bij jou een gevoel meespeelt en daardoor zou je aanvallend over kunnen komen, ik weet niet? Misschien weten mensen er niet zo'n raad mee en zeggen ze daarom maar helemaal af of vullen zij in wat voor jou prettig zou zijn. Mocht je vandaag naar de verjaardag willen, volgens mij heeft ze je niet geweigerd toch? JE zou best kunnen gaan om zo te laten zien dat het prima kan. Die keuze moet je natuurlijk zelf overwegen en maken... Ik vind het een vervelend punt voor je, het is nogal negatief richting jou....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik zou het wel bespreken, gewoon om vragen hoe het precies zit. Want misschien (en dat hoop ik) maak je je drukker dan zou moeten want misschien is er wel een heel andere reden, zoals je vriendin dat zij denkt het júist voor jullie goed te doen door jullie met de beide meiden een beetje de drukte te ontzien. Ik snap je wel heel goed hoor, ik zou hetzelfde hebben, maar ik weet ook van mezelf dat ik me altijd drukker maak dan ik zou moeten, dus ik hoop ook voor jou dat het meevalt!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi Meid. Ik snap je helemaal dat je je zo voelt en je steld je zeker niet aan. Ik zou idd gewoon vragen aan je vrienden en je ouders wat ze er precies mee bedoelen en dat je het best wel vervelend vind. Mischien bedoelen ze het anders maar komt het bij jou anders over. Maaar ik snap je gevoelens maar laat je niet gek maaken meid het komt wel goed Wij hebben gelukig een vrienden groep met kinderen dus ze weten allemaal hoe het is. Nou meid ik hoop dat je nog een beetje heb kunnen slapen en dat je het een beetje kwijt kon. Dikke kus an

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik zou het gewoon vragen. ( vind je het vervelend als ik met de kinderen kom? )  Er zijn mensen die het gewoon op verjaardagen e.d. het gewoon niet prettig vinden als er kinderen meekomen. Dat een volwassen verjaardag geen kinderpartijtje wordt. hoe lief en rustig de kinderen ook zijn! (Misschien zijn er meer mensen die komen die ook kindere hebben, maar monsters zijn! En ze niet wil dat die komen, kan ze niet zeggen jij mag wel komen met je kids maar zij niet.. bv )  Maar als het de reden is dat ze het niet prettig vindt, kan ze dat gewoon eerlijk zeggen. Misschien is ze bang dat ze je hiermee kwetst? Je kan op haar antwoord reageren. Ik kom met kinderen of ik kom helemaal niet.. want je ook kan doen is rekening met haar wensen houden, en indd op een andere dag komen. dat is jouw keus.  Ik  ervaar weer hele andere dingen. mijn vriendinnen zeg nu als we afspreken "je komt toch wel met Dante he!!!" Dan zeg ik, jaaa natuulijk! En maak dan  altijd een grapje, en zo niet?? wat dan?? Dan  wil je zeker niet afspreken he, het is alleen maar voor Dante, zeg het maar eerlijk..! etc.. en dan grappen we altijd..

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik snap het hoor meid... maar ik heb het idee dat veel mensen die zelf geen kinderen hebben gewoon niet snapen wat wel en niet kan met kinderen... ik krijg zo vaak verbaaste opmerking dat onze klein man uur en mee gaat naar dingen en dan zo rustig is.... hij gaat over al mee naar toe... en wij houden er gewoon rekkening met hem... veel in draagdoek en zorgen voor wat rust nu en dan... ik weet niet hoe het zit met je vriendin... en tot hoe ver zijn zin heeft in kinderen aan wezig en zo... maar misschien door te vertellen hoe jij dit ervaarde dat jullie er over kunnen hebben en dat ze in de toekomt even te wel anders zou kunnen doen... misschien vind ze het zelf niet zo fijne inderdaad dat er bij de verjaardag kinderen zijn... of inderdaad die van jullie wel willen hebben maar goed dat ze tegen ander hebben gezecht dat de kinderen niet mochten komen om dat ze vervellenden zijn... en dus nu anders het moelijk zal krijgen als die van jouw wel komen... is denk ik ook wel goed te voorstellen dat ze dat moelijk vinde maar door het nu te bespreken dat ze volgenden keer gewoon eerlijk zegt hoe het er voorstaat en dat jullie dan daar dus rekening mee kan houden... mijn houders zijn nu wel gewent aan kleintjes... en houden er supper veel rekening mee... mijn schoonouders daar in tegen... zijn al tijd van het uiten geweeste of als ze thuis wat regelen is het altijd 20 gangen en zo... maar goed falko is hun eerste klein kind en dan moeten ze nog maar is aan wennen... mijn schoonbroetje gaat van de zomer trouwen en zijn vriendin en hij hadden het over wel of geen kinderen... dit hebben ze bij onze voor gelede... en ik heb gezecht dat we even tegen die tijd kijken om dat ik niet weet wat voor kind het is over een half jaar en misschien deels wel en deels niet of zo... maar goed dat zien we dan wel... maar zei vonden het ook lastig... en wij zullen denk ik een maand van te voren of zo met hun nog even over hebben... wat zei willen en hoe wij het zien... en zo.... dat is falko net geen jaar... (nou ja een dag minder) en mijn zusje gaat ook en haar dochter is dan bijna 3... dus anders zouden mijn ouders heel de dag op 2 kinderen moeten passen... dus we moeten even kijken... maar goed dat is dan een uitdaging... het is soms voor mensen zonder kinderen of met al volwaasen kinderen last om zicht in te leven... succes er mee. en je kan hier altijd je verhaal kwijt!!!

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden