anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 19 reacties

 
Hebben nog meer babies last van spugen na het eten? Enige tips? Gister was het zo eng, melk liep zelfs uit zijn neus! Dan schrik je je te pletter zeg! Overal hoor en lees je dat het normaal is maar het lijkt me echt niet prettig voor hem!

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 19 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi hoi !! Ja vervelend is dat he, maar het hoort er idd gewoon bij en is heel normaal. wat je zou kunnen proberen is de melk niet in 1 keer geven maar even 2 x proberen tussendoor een boertje te laten doen. als je flesjes geeft kan het zijn dat er een andere speen op moet met wat kleinere gaatjes. Groetjes, Danielle

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik heb dat nog steeds wel eens met dat door je neus wanneer ik moet spugen als ik ziek ben... Vies is het wel, maar er zit dan denk ik gewoon erg veel druk achter... Ik merk bij Jonathan dat hij idd tussendoor goed moet boeren enz, dus niet liggend voeden en weer in slaap vallen... Ik moet echt gaan zitten 's nachts, anders val ik zo weer in slaap en hij moet echt even tussendoor boeren anders spuugd hij.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ja tussendoor boeren geprobeerd maar das een ramp hier! Hij gilt alles bij elkaar en krijgt dan nog meer lucht binnen tot ie zijn eten terugkrijgt! Spenen hebben we ook al een paar keren veranderd, en we voeden hem rechtop zittend! :( fijn te horen dat het normaal is maar doodeng hoor! Hoe krijg je dan adem mommyD?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Alyssa spuugde in het begin heel veel (nou ja, flinke mondjes terug geven). Ik heb het aangekaart op het CB. Zelf houd ik haar altijd nog een half uurtje rechtop na het eten. Dat helpt. Maar 's nachts heb ik daar niet altijd zin in. Van het CB kreeg ik als tip om haar op haar linker zij te leggen. En dat helpt ook merk ik. Ze spuugt nu veel minder. Tussendoor boeren deed ik al. En opletten dat genoeg is genoeg. Zodra ze tijdens de voeding, al voeding uit hun mond laten lopen, dan hebben ze genoeg gehad. Ze ging dan toch vaak door met sabbelen aan de borst, waardoor ze dus nog meer voeding binnen kreeg. Nu geef ik haar direct na de laatste boer, d'r speen. Dan is ze heel even een beetje boos (want ja daar komt natuurlijk niets uit), maar al snel is ze dan weer tevreden, sabbelt nog even op de speen en spuugt hem vanzelf uit als haar zuigbehoefte is vervult. En voor mijn gevoel zorgt de speen er ook voor dat ze minder spuugt.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Dat linkerzij tip ga ik eens proberen... Remco heeft al een speen, dus dat is het niet... En hij laat geen melk uit zijn mond lopen, daarom is het zo lastig te weten of hij te veel heeft...joch drinkt alles wat je hem voorschoteld haha! De kinderarts hier zei ook al rechtop voeden en houden voor een half uur dus dat doen we al braaf, maar helaas zelfs dan nog... Ik laat weten hoe die linkerzij tip werkt! :)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hehe op dat moment haal ik geen adem, maar tussendoor... ik heb daar eigenlijk nooit op gelet, alleen dat ik het smerig vind en mijn neus later zeer doet. Wanneer ik ziek ben zal ik erop letten ;-) Dat van die linker zij heb ik nog niet eerder gehoord, dat ga ik ook proberen! En die speen voor de zuigbehoefte heb ik inmiddels ook aangeschaft ;-)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Onze Levi heeft vandaag ook al 3 a 4 x achter elkaar gespuugd in het ledikantje. Het loopt gewoon langs z'n wangetjes en door het neusje het nekje in. Zooo zielig! Vandaag was de kraamhulp voor het laatst. Wat kun je nou tegen dat spugen doen? Echt vervelend. We laten hem ook tijdens de fles een keer een boer laten en dan gaan we verder met de fles. Soms boert hij zelfs 2x, maar zodra je hem een half uur na de fles plat legt, dan spuugt hij nog! Zou hij wel genoeg binnenkrijgen, vraag ik me dan af. Gelukkig komt de wijkverpleegkundige dinsdag, dus die gaat hem zowiezo wegen. Hoop zo dat het de goede kant op gaat! Vooral omdat Levi overal al laat mee was, waardoor ik in aanmerking kwam voor extra kraamhulp..... Liefs....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

wat je kunt doen is het hoofdje wat hoger leggen.. bij baby's werkt namelijk de maagklep nog niet goed en dan kan het naar boven komen..  maar zou het in de gaten houden want het kan ook reflux zijn

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ja remco heeft reflux, maar gelukkig word het al minder... Verder voeden we hem rechtop, en schudden of wiebelen niet te veel voor, tijdens en na de voeding...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hoi dames, hier nog een flinke spuger! gisteren zijn er in totaal 3 hele flessen uitgekomen.. gewoon een hele straal die naar buiten kwam.. ik zat helemaal onder, had me al voorbereid met slabbers en hema spuugdoekjes (ja ja die heb ik ook).. maar daar waren we niet genoeg mee beschermd zo´n volle lading kwam eruit.. zo sneu.. en ja 2 min daarna trok die zon tevrede koppie, jaa nu heb ik wéér honger mama.. ( ik in paniek want heb al te kort aan melk, dus schiet hier en daar bij met flesvoeding, maar geef het liefste van mezelf natuulijk.. en uitgerekend die spuugde die eruit shittie.. ).. liggend voeden doe ik al heel lang niet meer, en ook tussendoor boeren doen we al vanaf het begin.. want Dante heeft ook een soort van pauze nodig tijdens het voeden. gaat al stukke beter.. en ook even rechtop houden na het voeden.. en daarna op de zij leggen, echt werkt super goed! maar toch gisteren had die denk ik een minder goede dag.. want ondanks alles  spuugde die er 3 hele flessen uit.. niks hielp.. oh wat sneu vond ik het! ik gaf voeding in bed vannacht, en toen kwam alles eruit..  dus om half  5 vanmorgen stond ik de lakens van het bed te verwisselen.. pfffff.. vandaag daarintegen heeft die alles binnen gehouden! toppie..  

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden