anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 27 reacties

 
Hallo allemaal,
Ik ben momenteel 20 weken zwanger en alles gaat super goed! Op 1 ding na dan.. Het lukt me niet om te stoppen met roken.. Ik heb al een aantal pogingen gedaan en ben geminderd van 15 naar 4 per dag, maar het helemaal opgegeven lukt me niet.
Voordat ik zwanger was heb ik een lasertherapie gedaan, ik heb al pleisters geprobeerd en cold turkey, maar het heeft niet geholpen. Ondertussen loop ik met vreselijke schuldgevoelens; wat doe ik in godsnaam mijn kind aan?! Ik ben zo boos, maar iedere keer als ik besluit ermee te stoppen, gaat het na een dag al mis. Waar is mijn doorzettingsvermogen?
Hebben jullie tips? Ik heb alle mogelijke gevolgen op mijn kind al gelezen, maar dat heeft niet geholpen. (erg ik weet het...)
Bedankt!Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 27 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Helemaal mee eens mamalin! Hoe gaat het nu?

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

@ Mara1980 hoe gaat het nu met je poging? Ben wel heel benieuwd en wil je even een hart onder de riem steken. Super dat je zo je best doet en dat je je kindje vooropstelt, zet em op, je kunt het!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

sorry hoor, maar waarom zou je alle argumenten voor het niet-roken proberen te weerleggen? Het lijkt wel alsof hier allemaal smoesjes worden bedacht waaruit blijkt dat het beter zou zijn om gewoon door te gaan met roken. Volgens mij probeert iedereen hier de vrager in dit topic te motiveren met stoppen, dat is wat ze wil. Waarom moeten er dan toch altijd weer rokers zijn die op hun teentjes getrapt zijn en smoesjes bedenken om wel te gaan roken. Dat er vrouwen tips geven en aangeven dat zij het slecht vinden voor je kind om te roken is hun goed recht, maar om die dan egoïstisch te noemen? Je kunt de boel ook omdraaien he! Als zelfs iemand anders aan jouw kind denkt en jij doet dat niet (want jij vindt je eigen verslaving blijkbaar belangrijker) is diegene dus niet egoïstisch! Wat Rose ook zegt, rokers worden vaak boos als je ze redenen geeft om te stoppen. Maar hier wordt er om gevraagd door de topicopenaar! Dus als jij een roker bent en dit niet wilt lezen of horen, lees dan lekker niet mee! Ik vind dat elke moeder er álles aan moet doen om te zorgen dat je kindje gezond ter wereld komt en gezond blijft (tenminste, hetgeen wat je zelf in de hand hebt!) dus als dat inhoudt dat je je eigen verslaving op zij moet zetten dan is dat zo! Maar goed, het is jullie kind, niet datgene van een niet-roker. Dus helemaal zelf weten, het is jouw keuze! Maar als je wilt dat deze keuze gerespecteerd wordt, dan moet je ook de mening van anderen respecteren. Er schieten een aantal zo erg in de verdediging dat daaruit wel blijkt dat ze zichzelf schuldig voelen, ook al zeggen ze van niet. Dus hou op boos te worden op anderen en probeer het nog een keer. Je kunt het vast! Succes!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

even voor de duidelijkheid ik rook niet!!!! maar ik vind het onzin dat iemand je slechte moeder noemtomdat je rookt! 

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik ben het met mamalin eens. En ik ben erg rechtuit wat dit betrefd, ik persoonlijk vind een ouder die moedwillig zijn/haar kind kwaad toe rekent, een slechte ouder! En of dat nu geaccepteerd wordt of niet, roken is en blijft slecht voor een kind, geboren of ongeboren! Het is nog slecht voor degene die het zelf doet, maar dat is zijn/haar eigen keuze als hij/zij zichzelf longkanker willen geven (en alle andere gezondheidsproblemen van dien), maar een kind heeft geen keuze als de ouder rookt. Elke puf die de moeder trekt van die heerlijke schoorsteen, knijpt de placenta dicht waardoor de baby geen adem krijgt. Dus knijp je even lekker de keel van je baby dicht want jij moet puffen he? Sorry maar ik kan dit niet als een "goede moeder" classificeren. Het is zoals iedereen al zegt, je doet er alles voor om te zorgen dat je baby zo gezond en veilig mogelijk geboren mag worden! Nu zal ik wel weer aangevallen worden dat ik niet rook en het dus niet begrijp, maar diezelfde aanvallers weten dus niets af van mijn leven en wat ik allemaal opzij heb moeten doen of laten toen ik zwanger was van mijn zoontje, om hem de beste kansen te geven qua gezondheid! Geloof dit maar, je zult het jezelf nooit vergeven als je kind ter wereld komt met ademhalingsproblemen omdat jij het toch zo erg moeilijk vond om die kankerveroorzakende stinkende geldvretende sigaretten niet op te steken! Als je je baby in een couveuse moet achterlaten, met een infuus in dat piepkleine tere handje, tubes en kabels in dat neusje geduwd, aan allerlei monitoren vastgeklemd, ipv veilig in jou armen slapend thuis. Maar goed, het is maar waar je prioriteiten zijn en wat belangrijker is he? Smoesjes verzinnen en je verslaving voeden of de overlevingskans en gezondheid van je kind. Aan de starter van dit topic: ik wens je veel succes toe met stoppen, ik hoop echt dat je serieus bent en stopt. Voor je baby EN jezelf.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi ik ben nathalie ik rook ook is dat dan zo        slecht voor het kindje ik ben 5maanden en half

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hoi ik ben nathalie ik rook ook is dat dan zo        slecht voor het kindje ik ben 5maanden en half

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Jennefer in eerste instantie raakte ik behoorlijk geirriteerd door je verhaal, maar verder in je verhaal kan ik alleen maar toegeven dat je gelijk hebt. Ik heb je verhaal zelfs uitgeprint en ga het zo op de koelkast hangen. Samen naast een grote 3d foto van mijn kleine meid. Ik ben er klaar mee, het moet klaar zijn nu!! Wat je zegt over geen goede moeder zijn ben ik het niet geheel mee eens; er zijn genoeg moeders die niet roken maar hun kind vele andere schades toedoen en er zijn ook genoeg rokende moeders die super zijn voor hun kind. Ik ben zelf leerkracht op het speciaal onderwijs en zie de vele verschillen tussen ouders en hun gedragingen.  Ik begrijp je standpunt, maar ik vind het wat hard om dan gelijk te zeggen dat ze geen goede moeders zouden zijn. Desalniettemin bedankt voor je reactie, het was de druppel voor mij.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik snap  jou reactie wel maar ik wil een  goede moeder zijn en stoppen met roken willen jullie mij helpen

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

heey ik ben nathalie en vroeg me of of je een slechte moeder bent als je rookt is mij eerste kindje en ik wil stoppen met roken kan iemand mij helpen

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden