anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 13 reacties

 

Hoi allemaal!

ik ga eens een topic openen over taalgebruik!
Ik vind, al snapt Dante er NOG geen snars van, nu hij in ons gezin is geen scheldworden of grof taalgebruik meer in huis. Niet dat wij thuis van die schelders zijn, maar goed laten we allemaal eerlijk wezen, als je je teen aan de tafelpoot stoot,  laat een bord met eten vallen of  je verbrandt je aan een hete pan.  en dan floept al snel wat uit. Ik ben nu anti op het moment, maar mijn partner heeft er nog al moeite mee ha ha. en zegt ook vaak "aaaach maar hij begrijpt het toch niet" nee nog niet, maar komt een dag dat die het wel gaat doen, en het begint met het kopieĆ«ren ervan. als snapt die niet wat die zegt. toch wil ik dit uiterts voorkomen.

Als mijn schoonfamilie op bezoek komt, hebben ze soms hele verhalen daar komen ook de nodige woorden aan te pas, dat ik zeg.. kuch kuch,, Dante is hier ook? En dan zeggen ze. " Oeps ha ha is waar, helemaal vergeten sorry.. Maar meid hij leert heus wel lelijke woorden, dat houd je niet tegen hoor, straks op het schoolplein en van vriendjes.."
 ja dat zal best en ik ben ook niet naief, maar  wil niet dat hij het van ons leert!

En in dit topic ben ik nieuwsgieig naar jullie meningen!

Liefs mama steffi

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 13 reacties.

anoniem

Anoniem 7 jaar geleden

Natuurlijk wil je niet dat hij het van jou leert. Dat geldt toch hopelijk voor alle "slechte" dingen? Je wilt altijd een goed voorbeeld zijn vans je kind. Ik vind het zelfs al ongemakkelijk als ik op straat een sigaret rook, en andermans kinderen (die ik niet eens ken) dat zien... Dat probeer ik altijd te voorkomen :P

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Bij ons thuis proberen we het ook zoveel mogelijk te voorkomen om te vloeken en andere schuttingtaal te gebruiken. Want de kleine dreumels leren de taal soms sneller als we denken/willen. Soms is het ook wel grappig want mijn man verzamelt en repareert klokken en horloges, van die exemplaren die bijvoorbeeld op chrono24 staan. Het is dan ook leuk om te zien dat het eerste woordje wat hij onze kleine dreumel kende, het woordje klok was. Typerend :).

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Haha, grappig. Bij mijn zoon ging het precies zo! Bij mijn is een fanatieke fietser, en mijn zoon kon als eerste "fies" zeggen, haha :P

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Sowieso hebben mijn man en ik zelden gescholden en gevloekt eigenlijk nooit.... Beide van huisuit meegekregen en ik heb het zeer zelden gedaan. Vorig jaar op mijn werk gaven mijn collega's aan dat ze het knap vonden dat ik nooit vloekte, want dat hadden ze mij nog nooit horen doen.... Maar... ik merk wel dat ik behoorlijk kan mopperen, welliswaar met acceptabele woorden, maar toch. DIt gebeurd vooral wanneer ik auto rij, daar wil ik wel op letten, want van de week zat ons manneke naast mij en zei ik "sukkel, uit je doppen kijken, hoepel toch op" dat soort dingen. Het zijn geen ernstige woorden maar ik bedacht mij wel dat ze ook niet echt vriendelijk zijn...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik probeer er ook echt om te denken! Niet dat ik een gigantische vloeker ben, maar inderdaad in de auto tegen typische vrouwen of oude mensen achter het stuur wil ik nog wel eens wat loslaten! Ik heb het trouwens ook met dikke boeren laten, mijn zusje doet dat nogal eens tijdens het eten...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hier word niet gevloekt ook net zoals mommyD allebei van huis uit mee gekregen en + dat ik met mijn geloofs overtuiging ook niet meer over mijn lippen wil krijgen. Ik weet wel dat ik vooral vroeger voor ik kinderen had veel k*t(zooi), tering enzo. zei en dat ik inderdaad met tenen stoten of zoiets dat er nog steeds k*t uit floep. .Shit is ook zo'n standaard word van mij ik probeer nu dan chips te zeggen haha maar toch hoor ik mijn jongens ook vaak bij het mislukken van iets shit zeggen, ik zeg er wel wat van en zeg dan ook pardon dat wil ik niet horen.  Ik denk als je te makkelijk zegt ze leren het toch wel dat het voor hun dus heel normaal word om te schelden en/of te vloeken.  Ook al zou ik geen geloof hebben zou ik het ook niet willen ik vind het gewoon ordinair als je jongen kinderen al hoort schelden en vloeken. Ik vind dat ook onder  normen en waarde vallen het zijn maar kleine dingentjes maar denk wel als niemand meer zou schelden dat de maatschappij een stuk beter zou zijn.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hahhah MommyD ik moet zo lachen! Heel herkenbaar!! dit bedoelde ik ook , wij zeggen ook geen grove echt scheldwoorden. en wij schelden elkaar al helemaal niet uit!! dat absoluut niet.. maar indd in de auto dat gebeurt dit wel is, en laatst had ik dat dus ook.. ik hou me zelf voor beter nu al niet meer, want er komt een dag dat hij gaat kopieren.. en dan is het lastig om opeens erop te letten!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ook wij zijn geen extreme vloekers maar indd in de auto of indd bij die hete pan wil er nog wel eens iets uitfloepen. Ik vind het belangrijk dat we daar bewust van zijn zodat we er op kunnen letten wanneer Tijn erbij is. Ook zijn mijn vriend en ik nogal van plagen naar elkaar. Ook hier probeer ik nu al op te letten waar Tijn bij is want, voor een kind kan het zo verwarrend zijn om zijn papa en mama 'ruzie' te zien maken... Terwijl wij dan helemaal geen ruzie hebben maar gewoon aan het dolle zijn!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ow wat fijn zeg dat ik nu lees dat ik niet de enige bent die vloekt in het verkeer!!!! laatst zaten we met zijn 4tjes in de auto en manlief reed toen kwam er uit een zijstraat iemand nogal hard aanrijden waarop mijn dochter riep KIJK EENS UIT MAN!! wij keken elkaar aan en moesten best een beetje lachen waarop zij weer zei WAS ZEKER WEER ZO'N WIJF DIE NIET KAN RIJDEN!!! en dat heeft ze niet van manlief maar van mij!!!!! op de dag van dodenherdening zitten we in de auto zegt ze tegem me MAMA VANAVOND MOETEN WIJ EEN TIJDJE ONS MOND HOUDEN HE waarop ik antwoorde: JA DAT KLOPT MAAR DAN SLAAP JIJ AL, waarop ze heel wijs toevoegt JA MAAR DAT IS NIET ERG MAM WANT ALS WE VANDAAG NIET EEN TIJDJE ONS MOND MOETEN HOUDEN HAD NU IEDEREEN DUITS GEPRAAT!!!! je begrijpt natuurlijk wel dat ik letterlijk over mijn stuur hing van het lachen!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

hier het zelfde hoor.. het scheelt dat we er al aangewend zijn door mijn andere 3nichtjes en neefje

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden