Anoniem 10 jaar geleden 4 reacties

 
Ik ben nu ruim 9 weken zwanger en sinds gister heb ik pijnlijk tandvlees bij 1 hoektand. De zaak eens goed bekeken, en mijn tandvlees is daar opgetrokken. Nu lees ik dat dit bij zwangerschap voor kan komen. Ik heb gister Meridol tandpasta gehaald en listerine, tevens flos ik. Ik denk dat ik vandaag corsodyl ga halen, kan me herinneren dat ik dat gebruikte toen ik lang geleden een tongpiering had. Wie heeft dit meer (gehad)? En wat doen jullie eraan?

Pagina 1, reactie 1 t/m 4 van totaal 4 reacties.

Anoniem 10 jaar geleden

Vaak is de oorzaak van teruggetrokken tandvlees dat mensen te hard poetsen. Komt ook veel voor bij de hoektanden aangezien je die vaak twee keer mee pakt zowel bij het poetsen van de kiezen als de voortanden. Gevoeligheid kan dan weer zijn omdat je wortelhals daar bloot ligt en de zenuwuitlopers daar uit komen. advies is elmex sensitive tandpasta icm spoelmiddel van elmex of senodyne rapid. deze kan je net zoals je in de reclame ziet ook een beetje op de wortelhals smeren. zodat het bestanddeel van de tandpasta goed in kan trekken en ook een extra tip is na het poetsen niet naspoelen met water zodat tandpasta goed zijn werk kan doen. als je hierna nog steeds last hebt dan zou er eventueel wat tandsteen kunnen zitten. die zal de tandarts of mondhygieniste weg kunnen halen. advies is zoiezo om tijdens de zwangerschap om de 2-3 maanden tandsteen te laten verwijderen. kijk uit met flossdraad als je tandvlees beschadigd is, want dan kan je beter even over stappen op een tandenstoker want die ''schiet'' niet zo makkelijk in je tandvlees als flossdraad hoop dat je hier wat aan hebt 

Anoniem 10 jaar geleden

zie nu dat je berichtje al van een tijd geleden is, dus zal je nu niets meer aan mijn advies hebben

Anoniem 10 jaar geleden

hey sabine, Het voorgaande berichtje was oud, maar je advies klopt helemaal. En bijna iedereen die zwanger is, krijgt te maken met tandvlees problemen, dus goed advies is altijd handig ;)

Anoniem 10 jaar geleden

ik heb niet echt last gehad van opgetrokken tandvlees maar wel van bloedend tandvlees bij het poetsen ( nog steeds ) ook als ik harde (scherpe ) dingen eet ofzo zoals een hard broodje ofzo. ik doe er eigelijk niet veel aan want het hoort erbij en het stoord me niet zo ik weet niet wat je kan doen tegen opgestrokken tandvlees helaas, sorry :(

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden