anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 5 reacties

 
Hallo allemaal. Ik ben nu Bijna 5 weken zwanger, En daar ben ik super blij mee! Maar nu moest ik gisteren naar de huisarts gewoon gesprekje voeren, Toen ze mijn bloeddruk ging op meten.. Die was te hoog, Ik schrok er wel van! Ik was dat moment ook best zenuwachtig hoor en vond spannend dus zou ook wel beetje daardoor kunnen komen, Maar dan nog.. Schrok ik. Ik weet van mezelf dat ik ook niet de dunste ben,( ook niet modder vet ofso) en wel is vaker last had van hoge bloeddruk had, Maar dat na geve moment wel weer normaal daalde als tot rust kwam. Maar stel dat als hij hoog blijft? Krijg daar dan pilletjes voor of iets anders? Er zijn toch genoeg vollere mensen die gewoon gezonde kindjes op deze aarde zetten? Iemand ervaring? Hoor ik het graag! Hij was 175/100 Zucccht, Toch wil erbij zeggen dat flink gespannen en zenuwachtig was. kreeg mn rodeplekken in mijn net zoals altijd als iets spannend word. Ik heb eigenlijk nooit nergens last van,

Pagina 1, reactie 1 t/m 5 van totaal 5 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Hoi, Inmiddels ben ik 11 weken zwanger van mijn tweede kindje (en vrees ik weer voor mijn bloeddruk)! Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik veel bloeddrukproblemen gehad (ik was bekend met hoge bloeddruk, overigens altijd bij artsen -hoge metingen-). Op een gegeven moment  moest ook ik laatste 2 maanden elke week komen. Ik heb tot aan de bevalling het zonder pillen mogen doen (ik reageer nogal heftig op medicijnen), maar ik kreeg een paar dagen voor de bevalling zwangerschapsvergiftiging. Ik moest ingeleid worden en hierdoor na de bevalling blijven. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak in het ziekenhuis zo zonder mijn partner en "vreemd" genoeg bleef mijn bloeddruk na de bevalling stijgen. Ik moest medicijnen. Om een lang medisch verhaal kort te houden, ik heb tot ruim 5,5 maand na de bevalling aan de medicijnen gezeten en me heel beroerd gevoeld, met als gevolg dat ik niet heb kunnen genieten van het opgroeien van mijn zoontje in de eerste maanden. In overleg met mijn huisarts ben ik gestopt en ben ik thuis gaan meten. De meest perfecte bloeddrukken kwamen tevoorschijn!!! Wat ik eigenlijk met mijn verhaal wil zeggen, is als je het kan, schaf zelf een goede (die zijn prijzig) meter aan en hou de metingen bij. Dan kan je aantonen wanneer hij bij de artsen hoog is dit echt een "witte jassen bloeddruk" is. Merk je echter dat hij thuis ook hoog is dan is het advies opvolgen van een gynaecoloog en onder behandeling staan HEEEEEL  belangrijk, zowel voor jouw gezondheid als die van je kindje. Heel veel succes, probeer ondanks de stress toch te genieten van het wondertje in je buik. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je me dat gerust laten weten! Groetjes thoutje

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Wow Thoutje, Heftig hoor. De eerste maanden heb je dan idd voor je gevoel best veel gemist. Gelukkig dat je hebt gemerkt dat het thuis wel goed is. Denk dat het een hele goede tip is die je gegeven hebt. Vraag me af of ze misschien ook te leen zijn bij een zorgcentrum, of wellicht kun je hem deels vergoed krijgen door je zorgverzekering. Uiteindelijk hebben ze minder kosten doordat je niet naar het ziekenhuis hoeft. Zou het zeker vragen als ik er een nodig had. Ik hoop dat het deze zwangerschap beter gaat bij je en dat je geen medicatie krijgt.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Gefeliciteerd! misschien bloeddruk stress?? Heb je wel eens eerder je bloeddruk laten meten? zo ja hoe was die toen? Ik ken mensen waarvan de bloeddruk echt gigantisch omhoog gaat, zodra de bloeddruk gemeten wordt, even rustig blijven praten en dan nog een keer meten, scheelt soms al heel veel. Vooral niet te druk maken en een beetje minderen met zout, geen dropjes enzo....en vooral rust nemen. Succes!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Geen ervaring, mijn bloeddruk was prima. Ik zou zeggen dat je geen pillen krijgt, maar rust nemen? Slik je wel foliumzuur?

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Cherryx, Mijn bloeddruk is eerder te laag dan hoog te noemen en ik ben ook behoorlijk vol. Dus geef vooral jezelf en je figuur hier niet te snel de schuld van! Wel heel vervelend voor je en ik kan me voorstellen dat je er behoorlijk van schikt. Waarschijnlijk zul je nu wel wat vaker gecontroleerd worden wat je bloeddruk doet. Probeer vooral niet te veel stress te ervaren, maar ook te genieten. Overleg even met een verloskundige over je eetpatroon, te veel drop/zout misschien en hoe druk ben je, misschien wat rustiger aan doen. (zoutloos eten is ook niet goed volgens mij, dus niet nu stoppen met zout eten). Door je spanning kan je bloeddruk ook behoorlijk stijgen. Bij mij schommelt mijn onderdruk de hele zwangerschap al tussen 50 en 60. Dus echt heel laag, maar laatst was ik heel bang dat er wat fout was en toen was mijn bloeddruk ineens 75. Is nog steeds netjes, maar wel 20 hoger dan 3 dagen later. Dus ja de spanning kan een hoop doen met je bloeddruk. Volgens mij hoort je bloeddruk over een paar weken zoiezo iets te dalen omdat je bloedsomloop groter wordt. Maak je vooral niet te druk en overleg even met een verloskundige. Zolang je onderdruk niet boven de 100 uitkomt is er eigenlijk niet echt iets aan de hand, al kan ik me wel voorstellen dat je schikt. Als een arts denkt dat er echt iets niet goed gaat, moet je dagelijks komen. Een vriendin van mij had een te hoge bloeddruk halve wege haar zwangerschap en moest dagelijks in het ziekenhuis haar bloeddruk laten controleren. Succes nog even en hou ons op de hoogte.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden