anoniem

Anoniem 9 jaar geleden 21 reacties

 
Dames, heb weer eens een vraag over het kdv/creche gebeuren... ik vroeg mij af of ze in nederland ook de kinderen (babies en t/m 3 jaar) in bad stoppen? En tot welke leeftijd zouden jullie dit acceptabel vinden? Ikzelf heb er nu al moeite mee en laat ze Remco enkel met een washandje wat opfrissen (baden doe ik dus zelf thuis!) als ie veel zweet, maar vroeg me af wat anderen ervan denken... ben ik dan echt zo "overbeschermend"? Er lopen tegenwoordig zoveel perverse freaks rond, en ik wil Remco's privacy zo veel mogelijk beschermen (ja...nu al... vind het al vreselijk dat ze zijn pamper moeten verschonen, haha al weet ik echt wel dat dat MOET hoor :)) Er was een nederlandse vrouw wiens dochter van 3 daar ook naar het kdv gaat, en zij vind het juist fijn dat de kinderen gebaad worden, zegt dat dat lekker is met dit hete weer... en dan twijfel ik bij mijzelf of ik wel normaal denk haha wat denken jullie?

Pagina 1, reactie 1 t/m 10 van totaal 21 reacties.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hmm ik sluit mij aan bij Sane, daarnaast begrijp ik je wel. Het is natuurlijk iets heel itiems, ik zou er ook moeite mee hebben en wil het ook lekker thuis doen. Wanneer jij Remco regelmatig wast, denk ik ook niet dat het perse nodig is dat zij dit ook op het KDV doen, hoewel ik mij voo kan stellen dat een bad niet alleen fris is maar ook verkoelend. Verder is het natuurlijk zo dat het bij jou er heel anders aan toe gaat dan in Nederland, net als de anderen al zeggen zul je daar vrede mee moeten vinden. (of je komt naar Nederland, vinden wij wel erg gezellig ;-)). Toch is in Nederland ook niet alles waterdicht, dat beweest het drama in Amsterdam wel. Een VOG is een goed initiatief, maar ik vind het persoonlijk geen waterdicht systeem.

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Hahaha nooit geweten dat ouders het baden niets vinden....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Mmmm tja ik geloof toch echt dat ik er anders naar kijk... Is het in bad stoppen omdat ze vinden dat ie vies is, dan is het indd onzin. Maar ik ben vanuit nature toch erg ingesteld dat ik vanuit het goede en positieve kijk bij mensen. Het is namelijk wel zo dat baby's beter slapen als ze lekker een beetje zijn afgekoeld dus als het daarvoor is, vind ik het weer een ander verhaal. Ik ben van mening dat we de wereld niet als een grote boeman moeten zien en over het slechte en enge in moeten zoeken maar juist de goede en mooie dingen. En op die manier probeer ik ook Tijn op de voeden zodat hij later juist vertrouwen heeft in de wereld om zich heen en niet angstig is voor alles wat er slecht kan zijn of fout kan gaan. Natuurlijk is lekker uitgebreid in badje gaan iets voor thuis, dat is bij ons het hoogtepunt van de dag  maar nogmaals; ik denk dat ze het op het dagverblijf alleen maar goed bedoelen.....

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik krijg het indruk en volgends mij heb jij het eerder ook gezecht... dat ouder kinderen als last zien... en dus misschien ook het in bad doen al last zien... dus voor die ouders is het supper makelijk als ze op de kdv al in bad zijn geweeste... maar goed dat is een ander uit gangs punt!!!1 volgens bij geniet jij just van de ouderschap... maar wat sane zegt... we kunnen allen als slecht zien... ik vertrouw ook op de goed van de mens... ook al is dat misschien niet waar... maar als je uit gaat van de slecht in de mens is de wereld wel heel kwaat... en tja... dan moet je denk ik je zelf en je kind in huis op sluiten... maar goed dat is ook geen leven...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

nou dat is een beetje overdreven gezegd hoor, dat ik alles kwaad en slecht zie! Maar ik ga hem wel realistisch opvoeden, dat ie niet iedereen kan vertrouwen. Het is jammer maar tegenwoordig is het nou eenmaal zo... En gelukkig is het maar 1 leidster waar ik wat moeite mee heb, de anderen vind ik allemaal leuk, en Remco ook... Maar baden, nee dat doen we lekker thuis!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ja ik laat ze hem ook niet wassen... vind het zelf ook niet hoeven, hij heeft nog nooit een poepluier gehad die zo vies was dat ie helemaal onder zat of zo, en onderspugen gebeurd ook nauwelijks meer zoveel... Wel fijn te weten dat er meerdere zoals mij denken haha :)

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

eew ja daar kan ik me wel wat bij voorstellen, maar Remco is elke dag lekker opgefrist met een washandje, en savonds in bad. Als we hem ophalen smiddags weer een washandje. Maar zo een opblaasbad vind ik weer anders, is gewoon leuk met een zwembroekje aan...dat is voor de lol, dit is echt gehaast in bad stoppen omdat elk kind in bad "moet" voor 11 uur, want dan is het slaaptijd...

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Het lijkt mij ook niets hoor. Laten ze lekker van hem afblijven. JIJ doet 'm lekker in bad. Ik vind dat ook altijd een heerlijk intiem moment. Ik ga zo 1,5 dag werken en ik heb er al moeite mee...probeer de positieve kant te zien, dat helpt altijd!! Veel succes!!!!!

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

Ik denk eerlijk gezegd dat je indd wel een klein beetje overbeschermend bent... Alhoewel wij ons natuurlijk geen beeld kunnen voorstellen van hoe het dagverblijf bij jullie is. Er lopen natuurlijk wel veel freaks rond maar hier in Nederland moet je een bewijs van goed gedrag inleveren als je bij zoiets wilt gaan werken. En hoewel er natuurlijk ook hier wel eens enge dingen gebeuren denk ik toch dat je erop moet vertrouwen dat de mensen die daar werken goede bedoelingen hebben met je kind. Je kunt je kindje niet overal tegen beschermen en daarmee bedoel ik dat er overal en altijd wel iets kan gebeuren. Heb een beetje vertrouwen in je dagverblijf, en probeer van het goede uit te gaan in plaats vanuit het 'slechte'

anoniem

Anoniem 9 jaar geleden

ik sluit me helemaal bij saneo aan. Probeer het los te laten anders maak je jezelf helemaal gek. Ontspan adem in en adem uit.

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden