anoniem

Anoniem 10 jaar geleden 8 reacties

 
Hoi Allemaal,

Net kreeg ik een telefoontje van mijn VK dat mijn HB veel te laag is. Hij is op dit moment 5,0 en ben 34 weken zwanger. Ze vertelde me dat ik nu direct aan de ijzer tabletten moet met foliumzuur, is het binnen 2 weken niet omhoog dan moet ik naar de gyn. en aan het infuus.

Nu vraag ik mij af of het kwaad kan op dit moment voor de baby? en wat kan ik tegen ontstopping doen dat zal alleen maar erger worden nu.

gr

Pagina 1, reactie 1 t/m 8 van totaal 8 reacties.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi graafjes, ook ik HAD er last van, vroegtijdig in me zwangerschap.. vanaf de 20 weken hebben ze mij ijzertabletten gegeven om het alvast te gaan ophogen  voor de bevalling want het heeft wel even tijd nodig. maar bij mij is die nu perfect..en ben met 32 weken gestopt. ik moet zeggen ik heb echt geregeld een pilletje vergeten! het kan geen kwaad. weet niet welke ze in NL hebbe, maar hier raden ze aan het NIET met melkproducten in te nemen, of melkproducten te drinken voor of vlak er na.. en met een citrussap, dus ananassap of sinaasappelsap dan wordt het extra goed opgenomen. ook 1 uur voor het eten, of 2 uur erna.. ik nam het een uur voor de lunch in.. en niet smorgens want op een nuchtere maag werd ik misselijk van de pilletjes.. ook waren de bijverschijnselen (nog) hardere ontlasting. en ik dacht gelijk fijn, kan ik er wel bij gebruiken! maar viel ontzettend mee, en gekke was dat me ontlasting juist zachter werd.. hmm vraag me niet hoe het kan! heel veel succes!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

zelf loop ik nu ook vier weken aan de ijzerpillen... hb was 6,6 en ze wilde het gevaar voor zijn... is op een gegeven moment verhoot van 1 naar 2 tabletten...  krijg woendag weer te horen wat de hb is... maar vorig week wat het nog steeds 6,6.... ijzer te kort zit wel in de familie bij onze rond om bevallingen... heb ben heel blij dat ik er eigenlijk tot op een maand terug geen last van... me zusje had er al bij 3 of 4 maanden last van... heb zelf geen last van van constapatie... maar ik slik ook ander medicijne die als bij werking hebben diare... dus denk dat ze elkaar problemen verhelpen... zelf ooit gelezen dat voor het opnemen van ijzer je veel vitamine C nodig heb!!! dus neem ik bij elke tablet een glas sinasappelsap of een sinasappel!!! vind het zelf zo zonder als je iets in neemt en het niet zijn werk kan doen!!!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Graafjes, Ook ik heb last van een lage hb (5.3, 31wkn zwanger), dit was bij mijn vorige zwangerschap ook (6.2) mij raadden zij toen aan om Floradix te nemen (dit kan je gewoon bij de kv of da halen!) Sterkte! Gr. S.

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Anoniem, Floradix heb ik al geprobeerd maar dat bleef niet binnen, toen overgestapt op roosvicee fero en dat meer dan 2 weken gedronken. Vandaar dat ze nu dit doen. gr

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi Graafjes, Helaas kan ik je geen advies geven of iets, aangezien ik er geen verstand van heb... Ik wens je in ieder geval sterkte en hoop dat je informatie kunt vinden!

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

hallo graafjes, Ik heb eigenlijk geen ervaring, maar een vriendin van mij had ook een te laag ijzergehalte. Zij kreeg als advies om geen zuivelproducten te gebruiken bij ijzerhoudende producten zoals brood etc. Dus geen melk drinken bij je boterham. Goed rekening mee houden. Veel spinazi eten! Succes er mee...Denk niet dat het heel veel kwaad kan. Anders voor de zekerheid de vk nog eens bellen! Liefs...

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Zo das idd een heel laag hb het is de te hopen dat de tablette snel helpen. Volgens mij kan het nu nog geen kwaad mijn vriendin heeft het in haar 2 zwangerschappen heel de zwangerschappen een hb 5,1 gehad was alleen heel nadelig voor haar moe en moe en moe zeg maar. Heel veel succes! Liefs Ien

anoniem

Anoniem 10 jaar geleden

Hoi dame's Ik kreeg te horen  van mijn VK dat als het niet binnen 2 weken omhoog is ik aan het infuus moet. Mede door mijn vorige bevalling waarbij ik het licht heb gezien. Daar heb ik 3 liter bloed verloren en ging er bijna vandoor zeg maar. Kan alleen nergens info vinden of het voor de baby kwaad kan.  Gr

Dit is niet ok!

Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dit hoort niet op het forum thuis. Laat het ons weten, dan kunnen we actie ondernemen. Klik op onderstaande knop als er iets mis is op de huidige pagina. Alsvast bedankt, zo houden we het forum schoon en gezellig!

 
Login of meld je aan!

Login

Login om te kunnen reageren of nieuwe onderwerp aan te maken.

Login

Aanmelden

Meld je aan om je reageren en ervaringen te delen met andere moeders.

Aanmelden